iskra666 pisze:Kurcze.. Dama.. jakbyście mieli jakiekolwiek fundusze to na moje oko, to pierwsza rzecz do zakupu to taka lampa.. z tego co się orientuję to one nie są takie masakrycznie drogie.. ceny zaczynają się od 250 zł...za 350-400zł można już kupić większą i dobrą... do tych grantów możesz dopisać też przecież..
[tylko trzeba pamiętać, że w naświetlanym pomieszczeniu nie może być żadnych zwierząt ani ludzi ! ]
Projekt na grant już został napisany i prawdopodobnie wysłany. Niestety nie miałam wpływu na budżet projektu, nawet nie wiem czy trafiły do niego planowane wcześniej przeze mnie klatki.
Sama zbieram prywatnie pieniądze na klatkę, bo mam w domu kotkę chorowitkę Benię i ewentualny kociak ze schroniska, który będzie u mnie tymczasowo wracał do zdrowia musi być odseparowany w klatce w innym pomieszczeniu. Nie dam rady kupić jeszcze lampy

Poza tym z lampą jest jeszcze taki problem, że koty w piotrkowskim schronie są wszystkie w jednym pomieszczeniu, drewnianej szopie z małym wybiegiem i nie mam możliwości przeniesienia ich na czas dezynfekcji gdziekolwiek. Ratują nas wyłącznie domy tymczasowe i sterylizacja!!