Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ja-Ba pisze:Jestem i podczytuję na bieżąco tylko nie mam nic mądrego do powiedzenia, więc jestem po cichutku.
iza71koty pisze:Agiis-s w pewnym sensie masz dużo racji. Piszesz że kociaki mogą jesć tańszą karmę.Ależ one jedzą tańszą karmę. Przecież zawsze zamawiamy Kitekata i na dokładkę Purine lub jak ostatnio Profillum. Nie zamawiamy tego dlatego że mamy za dużo pieniążków, tylko dlatego ze jeśli trafia się opłacalna promocja to należy ten fakt wykorzystać. Takie jest moje zdanie.Zawsze lepsza karma traktowana jest jako dodatek inaczej domieszka i nie chodzi tu o ilosć a raczej jakość pokarmu. Chyba każdy sie zgodzi że kotki po sterylkach, zwłaszcza te z opuszczonych działek zasługują po tej calej swojej niedoli na lepsza karmę. Taką która pozwoli dojsć im szybciej do sił i zdrowia. Po to robię Bazarki i robić będe. Chcę dla nich jak najlepiej. Nie znam odpowiednika tańszej karmy niz Kitekat, która mogłabym podać kotom bez obawy że nie zostanie zjedzona i beda tylko straty. Za to na podstawie doświadczenia wiem że gorsza karma nie jest zjadana i korzystają na tym tylko dziki, jeże i psy. Podanie przeze mnie lepszej karmy, kupionej w promocji aż tak bardzo nie narusza naszego budżetu, bo jest co prawda rożnica cenowa ale jest pewnosć ze karma zostanie dobrze spożytkowana co do ostatniego ziarenka. Wiem to, bo widzę po miskach co sie wtedy dzieje.Jest to dużo bardziej racjonalne postepowanie z korzyscią dla wszystkich. Dzis postaram się zrobić dwa kolejne Bazarki z przeznaczeniem na zakup lepszej suchej karmy. Jeśli spłyną pieniażki z Bazarku ktory jest do piątku poproszę o zamówienie w moim imieniu karmy.Zaczyna sie niestety sezon dzików. Nie możemy sobie pozwolić na straty karmy, bo za dużo jest mordek do wykarmienia. Gorsza karmę kociaki zostawiają sobie na koniec a ja nigdy nie mam pewnosci przez kogo zostanie zjedzona bo nie moge stać przy każdym stadku po dwie godziny. Dlatego uważam ze rozsądnie jest zamawiać jak do tej pory. Czyli po częsci karmy gorszej i lepszej i zamawianie typowo lepszej karmy z Bazarków, przeznaczonych na ten cel. Jeśli macie inne zdanie Dziewczyny to proszę o uwagi.Pozdrawiam . Będę pózniej.
Też jestem tego zdania. Czytam inne watki i staram się kontrolować jak karmią inne karmicielki. Widzę że rzadko karmią Kitekatem. Głównie idzie Profillum i Purina. Wiem że ilosć kotów jest nieporównywalna. Jednak nadal jestem zdania że owszem karmić można i byle czym tylko po co? I jaka z tego korzysć? Dla mnie żadna ,bo wiem że kociaki nie zjedzą. Dla kociaków też żadna bo zjedzą niechetnie lub wcale i nadal beda głodne. Karma sie zmarnuje a przecież i tak trzeba za nia zapłacić tyle że mniej.To zmarnowane pieniądze niestety.Takie są realia.Nie wiem może się mylę. Piszę to co widzę na codzień.Julka_ pisze:tylko, ze gorsza karma to tez nie wyjscie. zaoszczedzimy teraz, ale na zdrowiu kotow juz nie...
Ode mnie cała moc kciuków. Trzymaj sie MOCNO. A co się stało tej kotce na budowie?cos_tam82 pisze:ja też jestem. cicho podczytuję w kącie. żadnych rozwiązań ani mądrości niestety też nie mamogólnie jestem jakaś wyjałowiona... czasu na wszystko brak.
ostatnio przeszłam chyba samą siebie. to dziw, że mam jeszcze gdzie mieszkaćz 2 kotów, mam jakby nie patrzeć 7 w domu. najpierw była kotka z dwójką małych zabrana z niebezpiecznego dla niej i maluchów miejsca. 2 dni temu telefon, ktoś na gwałt potrzebował pomocy, znalazł dwa maluchy na budowie przy martwej matce. nie dało się inaczej, po krótkim kursie telefonicznym udzielonym przez Monikę udało się, kochana koteczka przyjęła maluchy. Radość niestety nie trwała długo. Wczoraj z jednym maluchem było strasznie źle. Pół nocy z nim siedziałam i robiłam co tylko umiałam. Wyłam jak bóbr jak te jego niebliskie ślipka wpatrywały się we mnie, a on bidula wił się z bólu, charczał aż. Nakarmiłam na siłę, brzucho wymasowałam, jakby ciut lepiej i kupal był. W nocy wstawałam karmić go, sam nie chce jeść, nawet od mamy. Dziś musiałam przyjść do pracy, ale zaraz zaczynam pertraktacje z szefem, żeby uciec wcześniej i w te pędy do weta.
Trzymajcie kciuki, proszę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 67 gości