Sosnowiec- 18 lipiec kocia impreza str. 96 info!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 19, 2009 22:11

Hop
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto maja 19, 2009 22:37

Nesca38 pisze:Dziewczyny i chłopaki myślę o zakupie lub przyjęciu klatki metalowej dla kotów, tak abym mogła bezpiecznie przygarnąć maluchy lub starsze koty zanim się przyzwyczają do mieszkania i moich zadomowionych już kotów. Na względzie mam głównie bezpieczeństwo maluchów, bo Nesca straszne fochy ostatnio prezentuje :)
Co mi doradzicie?
Za każdą radę będę wdzięczna :)

Nesca jak będziesz u mnie w środę podam Ci namiary na wytwórcę klatek w Sosnowcu :lol: zresztą zobaczysz ją u mnie, adres dokładny i nazwę firmy zna kropeczka13 ostatnio tam kupowali taką mniejszą klatę króliczą na maluchy.
Ostatnio edytowano Wto maja 19, 2009 22:47 przez terenia1, łącznie edytowano 2 razy

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 19, 2009 22:38

hop do góry moje kochane koteczki
Obrazek dawno, dawno temu...Kotom oddawano boską cześć - Koty nigdy tego nie zapomniały...

Maleficarum

Od: Czw maja 14, 2009 20:57

Post » Wto maja 19, 2009 22:43

blekitna pisze:Zrobili "otwarte schronisko" i podobno kociaki o wiele mniej chorują.

Co to jest "otwarte schronisko"?

Super, że Sisi ma się lepiej :>)

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Wto maja 19, 2009 23:06

Byłyśmy z Basią i Asią w schronie. Zabrałyśmy kocicę duzą pręgowaną z trójką dzieciaków, kotki chba 3 miesięczne i jeszcze mamuśka karmi, ale kocia także już w bardzo, bardzo zaawasowanej ciąży, cała gromada pojechała do Kleo na tymczas 8O zobaczymy jakie jutro będą wieści.
No i dziś Gosia miała chyba całodobowy dyżur w kociarni :lol: siedziała od rana do wieczora - karmiła, bawiła przytulała - no dziewczyno jesteś po prostu niesamowita :lol:
Ostatnio edytowano Śro maja 20, 2009 7:49 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Wto maja 19, 2009 23:17

Dziękuję Tereniu za te piękne słowa, ale do Was to mi wiele brakuje, po prostu mogłam im dziś poświęcić cały dzień i to zrobiłam, mam nadzieję że jeszcze uda mi się tak posiedzieć, bo od czerwca już nie będę mogła niestety, ale póki co jeśli tylko mogę to chcę im dać jak najwięcej z siebie, żeby się czuły dobrze mimo że nie są w prawdziwym domu... Kłaniam się nisko Asi, to jest dopiero niesamowita kobieta, zabrała ze schroniska ciężarną i karmiącą z kociakami, trzymam za nią kciuki:) Ja będę jutro około 19 -20 i zabieram Kondzia:) chcę go na stałe, ale nie wiem jak będzie z zachowaniem Bastet, mam nadzieję że ok, jeśli nie to chociaż na tymczas.
Obrazek dawno, dawno temu...Kotom oddawano boską cześć - Koty nigdy tego nie zapomniały...

Maleficarum

Post » Wto maja 19, 2009 23:58

A to kocia rodzinka, która jest na tymczasie u Kleo - zdjęcia robione jeszcze w schronisku
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Śro maja 20, 2009 0:05

A to mój tymczasik Norek 8O cudne chłopaczysko 8O dziś dostał ostatnią dawkę antybiotyków i mam nadzieję, że wszystko będzie o.k. Bawi się i zaczepia Marcysię, ale tylko do czwartku - w czwartek Marcysia jedzie do Nesci - bedzie chyba biedak samotny :( ale temu jakoś zaradzimy :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

terenia1

Post » Śro maja 20, 2009 0:52

Założyłam wątek dla Liroya 8O cholerka chociaż już dawno powinnam chrapać :lol: bo chyba jutro nie zwlokę się z łózka :twisted:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4447063#4447063

terenia1

Post » Śro maja 20, 2009 7:05

Hej
Całek odpowiadam - Kotki sobie biegają po dworze. To podobno znacznie zmniejszyło im zachorowalność.
To ma plusy i minusy. Fajnie, że mniej chorują (może faktycznie wirusy na wolnym powietrzu mają mniejsze szanse), ale zawsze pewnie któryś zwieje.
Ale głównie chodzi o to, że są jeszcze schroniska, gdzie coś starają się robić. W moich okolicach schronisko to jedna wielka umieralnia. W koncu po akcjach, programie w TV, itp podobno zabrano im dofinansowanie. Całkiem sporo dostawali miesięcznie na zwierzę i spokojnie za to można było je leczyć i utrzymywać. Ale chyba tylko chodziło o dochód. Czesc psów ludziom udało się zabrać. Niektórzy kilka psiaków do siebie. Ile mogli. Do Chorzowa chyba trafiło parę kociaków. Reszta zwierząt... Wolę nie myśleć... :(

Dobrze Gosiu, że bierzecie kicia :) Kiedyś przez ponad 12 lat też miałam czarną kicie. Ale ona za nic w świecie nie chciała przyjąć innego kotka pod dach. Nawet kiedyś mi się prawie wyprowadziła z tego powodu. Musiałam druga czarnule ulokowac w innym domku. Straszny z niej był uparciuch.

Sisi ok. O dziwo bardziej się uspokoiła po powrocie od Weta. Podczas jazdy autem pełen spokój 8O U Weta też, mimo, że na koniec zostalismy ze stadem psów. Po powrocie wsuneła miseczkę mokrej karmy, a w nocy z jednej piłeczki leciały kawałki i pierze :lol:

blekitna

Od: Nie kwi 19, 2009 8:26

Post » Śro maja 20, 2009 7:24

Norek- śliczny :1luvu:

blekitna

Post » Śro maja 20, 2009 9:51

terenia1 pisze:Założyłam wątek dla Liroya 8O cholerka chociaż już dawno powinnam chrapać :lol: bo chyba jutro nie zwlokę się z łózka :twisted:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4447063#4447063

Postaram się dziś przygotować baner dla Liroya (o ile Kondziu pozwoli ;>))) ). Na kociarni będziemy dziś na moment dosłownie, ale może uda się z kolei Feliksa ufocić. Zobaczymy.

blekitna pisze:Hej
Całek odpowiadam - Kotki sobie biegają po dworze. To podobno znacznie zmniejszyło im zachorowalność. [...]

Aha.. Ale nawet jak taki kociak ucieknie, to i tak ma pewnie większe szanse przeżycia, niż w schroniskach-umieralniach.. a nawet jeśli nie, to przynajmniej być może będzie miał ciekawsze życie.

blekitna pisze:Dobrze Gosiu, że bierzecie kicia :) Kiedyś przez ponad 12 lat też miałam czarną kicie. Ale ona za nic w świecie nie chciała przyjąć innego kotka pod dach. Nawet kiedyś mi się prawie wyprowadziła z tego powodu. Musiałam druga czarnule ulokowac w innym domku. Straszny z niej był uparciuch.

Bastet mieszkała z innymi kotami już. Najpierw była sama, potem pojawiły się inne koty, a teraz znowu jest sama od ok. miesiąca ;>) Zobaczymy jak to będzie.

blekitna pisze:Sisi ok. O dziwo bardziej się uspokoiła po powrocie od Weta. Podczas jazdy autem pełen spokój 8O U Weta też, mimo, że na koniec zostalismy ze stadem psów. Po powrocie wsuneła miseczkę mokrej karmy, a w nocy z jednej piłeczki leciały kawałki i pierze :lol:

Czyli włącza jej się powoli jej wewnętrzna rozrabiaka? ;>]

całek

Post » Śro maja 20, 2009 9:58

Przy okazji skrócony link do Liroya:

http://ersoft.pl/k/?kot=liroy

..w ten sposób będę skracał też pozostałe koty - jak pojawi się wątek Feliksa, to będzie:
http://ersoft.pl/k/?kot=feliks

Wielkość liter w imieniu nie ma znaczenia.

Natomiast:
http://ersoft.pl/k/

..zawsze będzie prowadzić do najnowszego wątku naszej Kociej Chatki. Zatem jak ten temat zakończymy i rozpoczniemy nową część, to link pozostanie niezmieniony.. zatem nie trzeba będzie uaktualniać nic w banerach ;>) Proszę zatem - uaktualnijcie swoje podpisy tak, aby miały link http://ersoft.pl/k/ (jak ktoś ma problem, to proszę o PW - pomogę :>) )

całek

Post » Śro maja 20, 2009 10:00

Nie wiem Całku :)
Nie jestem specjalistą, ale być może przy takim ogromie kociego nieszczęścia, swoboda ruchu i przewiew trochę uodpoarnia lub też ogranicza rozwój wirusów itp.
Jakoś ten Gość wzbudza moje zaufanie, a może jestem optymistką i chce wierzyć, że nie wszystkie schroniska to obozy śmierci.

blekitna

Post » Śro maja 20, 2009 10:24

Bardzo a to bardzo się cieszę że księżniczka SiSi ma się już lepiej i że powoli się odblokowuje - w przenośni i dosłownie;) hehe:)) Bardzo proszę ją ode mnie ucałować i wymiziać:)

Maleficarum

[poprzednia][następna]