160 Kotów Szczecin Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 19, 2009 11:10

Wczoraj dostalam Bardzo Cenną informację z TOZu. Otóż Urząd nie wydawał pozwolenia na prace na terenie opuszczonych działek. Narazie nie ma tam przewidzianych żadnych inwestycji. Pieknie Dziekujemy za Dobre Wiadomości. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto maja 19, 2009 11:11

iza71koty pisze:Kto pokocha Tereskę????

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Proszę o Opiekę Wirtualną dla kici :catmilk: :catmilk: :catmilk:

iza71koty

Post » Wto maja 19, 2009 11:11

iza71koty pisze:Wsparcie Bardzo Potrzebne. Prosimy o Pomoc. :wink:

iza71koty

Post » Wto maja 19, 2009 12:00

Podnosimy kociaczki. Prosimy o Pamięć :wink:

iza71koty

Post » Wto maja 19, 2009 12:35

iza71koty pisze:Witam równierz :wink: W tym tygodniu NOT trzeba zrobić ze dwie. Ale dopiero pod koniec tygodnia. Niewiem czwartek, piątek. Postaraj sie o auto. Kotka którą chce zrobić ,nie pokazuje sie przy jedzeniu. Może przychodzi pożniej. Niewiem.Mam problemy i muszę je jakoś rozwiazać.Jest bardzo cieżko niestety.Dam Ci znać dokładnie na pw co do kotek.Opiekunowie Wirtualni nadal nie odebrali moich pw. Od kilku Opiekunów dostałam potwierdzenie chęci dalszej Pomocy.Dotarła do nas w sobote karma która zaoówiła na moja prosbę Agiis-s dzieki uprzejmosci Vivy.Pieknie Dziekujemy Ci Agiis-s. Dziekujemy Pięknie Naszym Wirtualnym Opiekunom w Vivie. Pięknie Dziękujemy BAJCE. To już z naszych ostatnich rezerw na koncie karma szybko się skończy niestety, bo wiadomo ile tego idzie.Mamy zastój na koncie. Ostatni Bazarek też jeszcze nie rozliczony. Może jak ten się skończy to bedzie można zamówić suchej karmy no i musze szybko szykowac kolejny bo jest naprawde bardzo cieżko.Pozdrawiam Serdecznie.

pani Izo jest już ciepło - mrozy minęły, koty nie maja juz takiego zapotrzebowania energetycznego to może by tak przejść na tańszą karmę?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto maja 19, 2009 14:54

witam
i podrzucam :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto maja 19, 2009 16:29

Mam dobrą wiadomość.
Na czwartek przyjmujemy zapisy kotek z działek w Dąbiu chętnych do sterylki.
Ilość miejsc ograniczona. Kwalifikację kotek przeprowadza p.Iza.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Wto maja 19, 2009 17:34

no to ja podrzuce za wieksza ilosc dobrych wiadomosci :wink:

wiora

Post » Wto maja 19, 2009 17:35

a jeszcze mam pytanie
moge moja Karoline podeslac expresem :twisted: :smiech3:
no normalnie sie taki na wiosne bandzior zrobil ze juz z nia rady nie daje :evil:

wiora

Post » Wto maja 19, 2009 18:02

NOT pisze:Mam dobrą wiadomość.
NOT mogę prosić bliżej, bo nic nie rozumiem :oops:

iza71koty

Post » Wto maja 19, 2009 18:41

Anija

Od: Pon wrz 08, 2008 17:40

Post » Wto maja 19, 2009 18:47

iza71koty pisze:
NOT pisze:Mam dobrą wiadomość.
NOT mogę prosić bliżej, bo nic nie rozumiem :oops:

Mówiąc w skrócie.
W najbliższy czwartek przyjeżdzam rano do Pani po kolejne kocice do sterylki. Autko zarezerwowane.
Ten w/w komunikat był skierowany do kocic, aby chętne kotki zgłaszały się do Pani, czyli do karmicielki.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Wto maja 19, 2009 20:14

agiis-s pisze:
iza71koty pisze:Witam równierz :wink: W tym tygodniu NOT trzeba zrobić ze dwie. Ale dopiero pod koniec tygodnia. Niewiem czwartek, piątek. Postaraj sie o auto. Kotka którą chce zrobić ,nie pokazuje sie przy jedzeniu. Może przychodzi pożniej. Niewiem.Mam problemy i muszę je jakoś rozwiazać.Jest bardzo cieżko niestety.Dam Ci znać dokładnie na pw co do kotek.Opiekunowie Wirtualni nadal nie odebrali moich pw. Od kilku Opiekunów dostałam potwierdzenie chęci dalszej Pomocy.Dotarła do nas w sobote karma która zaoówiła na moja prosbę Agiis-s dzieki uprzejmosci Vivy.Pieknie Dziekujemy Ci Agiis-s. Dziekujemy Pięknie Naszym Wirtualnym Opiekunom w Vivie. Pięknie Dziękujemy BAJCE. To już z naszych ostatnich rezerw na koncie karma szybko się skończy niestety, bo wiadomo ile tego idzie.Mamy zastój na koncie. Ostatni Bazarek też jeszcze nie rozliczony. Może jak ten się skończy to bedzie można zamówić suchej karmy no i musze szybko szykowac kolejny bo jest naprawde bardzo cieżko.Pozdrawiam Serdecznie.

pani Izo jest już ciepło - mrozy minęły, koty nie maja juz takiego zapotrzebowania energetycznego to może by tak przejść na tańszą karmę?
Agiis-s w pewnym sensie masz dużo racji. Piszesz że kociaki mogą jesć tańszą karmę.Ależ one jedzą tańszą karmę. Przecież zawsze zamawiamy Kitekata i na dokładkę Purine lub jak ostatnio Profillum. Nie zamawiamy tego dlatego że mamy za dużo pieniążków, tylko dlatego ze jeśli trafia się opłacalna promocja to należy ten fakt wykorzystać. Takie jest moje zdanie.Zawsze lepsza karma traktowana jest jako dodatek inaczej domieszka i nie chodzi tu o ilosć a raczej jakość pokarmu. Chyba każdy sie zgodzi że kotki po sterylkach, zwłaszcza te z opuszczonych działek zasługują po tej calej swojej niedoli na lepsza karmę. Taką która pozwoli dojsć im szybciej do sił i zdrowia. Po to robię Bazarki i robić będe. Chcę dla nich jak najlepiej. Nie znam odpowiednika tańszej karmy niz Kitekat, która mogłabym podać kotom bez obawy że nie zostanie zjedzona i beda tylko straty. Za to na podstawie doświadczenia wiem że gorsza karma nie jest zjadana i korzystają na tym tylko dziki, jeże i psy. Podanie przeze mnie lepszej karmy, kupionej w promocji aż tak bardzo nie narusza naszego budżetu, bo jest co prawda rożnica cenowa ale jest pewnosć ze karma zostanie dobrze spożytkowana co do ostatniego ziarenka. Wiem to, bo widzę po miskach co sie wtedy dzieje.Jest to dużo bardziej racjonalne postepowanie z korzyscią dla wszystkich. Dzis postaram się zrobić dwa kolejne Bazarki z przeznaczeniem na zakup lepszej suchej karmy. Jeśli spłyną pieniażki z Bazarku ktory jest do piątku poproszę o zamówienie w moim imieniu karmy.Zaczyna sie niestety sezon dzików. Nie możemy sobie pozwolić na straty karmy, bo za dużo jest mordek do wykarmienia. Gorsza karmę kociaki zostawiają sobie na koniec a ja nigdy nie mam pewnosci przez kogo zostanie zjedzona bo nie moge stać przy każdym stadku po dwie godziny. Dlatego uważam ze rozsądnie jest zamawiać jak do tej pory. Czyli po częsci karmy gorszej i lepszej i zamawianie typowo lepszej karmy z Bazarków, przeznaczonych na ten cel. Jeśli macie inne zdanie Dziewczyny to proszę o uwagi.Pozdrawiam . Będę pózniej.

iza71koty

Post » Wto maja 19, 2009 21:53

Ja tak cichutko i doskoku się wpisuję, jestem i pamiętam :) tylko na czytanie sił starcza, na pisanie już nie bardzo... musze przetrwać jakiś miesąc jeszcze i może do normy wrócę;)
Jestem pod wielkim wrażeniem akcji sterylizacji kotek. Duet pani Iza - NOT to po prostu cudowny przykład, że można działać szybko i skutecznie. Wielkie ukłony dla wszystkich pomagających. Jesteście niesamowici!!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto maja 19, 2009 22:14

Boże, Afatima dobrze że choć Ty zajrzałaś. U nas na wątku jakaś pustynia normalnie. Już się zastanawiać zaczełam nad tym czy Dziewczyny nas wogóle czytają. Wiora watku pilnuje jak mnie nie ma, bo chyba trzeba by go było szukać na 10 stronie. Twojego chłopczyka dziś nie było. Powedrował chyba na sąsiednia alejkę. On czasem tam chodzi bo ma kumpla w swoim wieku. No a gwiazda siedzi u mnie i rozrabia. Mam ciągle mieszane uczucia w związku z tym zaginięciem Mróweczki.Dużo ostatnio sie dzieje. Bardzo dużo. Te kotki z opuszczonych działek to duży dodatkowy obowiązek. Może nie sam w sobie jako taki, ale te sterylki są robione i robione i końca nie widać. Dziś niestety odkryłam że jedna z kotek się okociła. To nie jest kotka z opuszczonych działek. Miałam ją zamiar jutro łapać i na dodatek wcale nie miała jakiegoś specjalnie dużego brzuszka. Cieżko jest naprawde cieżko.Mam nadzieję że u Ciebie powolutku się ustabilizuje i będziesz z nami wiecej. Bo u nas to zawsze coś. Dużo kociaków, masa problemów. Dziś musiałam w jednym miejscu podczas karmienia poł godziny spędzic bo jakis świr nie miał co robić i sobie na piasku auto rozpędzał. Koty się bały i musiałam przy nich stać żeby zjadły i zeby ich za chwile nie porozjeżdzał.Kupa kłopotów jest przez ludzi, bo ciągle coś sobie ulepszają. Wymyślają. Na jednym z podwórek mam trzy kotki. Wcześniej karmiłam je na takim stole. Schodzily sobie po murku i jadły. A teraz sobie tam ogrodzili,Siatkę założyli i robią kacik na grilla. Koty nie wiedzą co sie dzieje a ja muszę się codziennie wdrapywać po cegłach na dach zeby im tam jedzenie postawic. makabra. Przedwczoraj spadłam i rozwaliłam sobie rękę bo to jest wysoko.Wczoraj wziełam takie krzesło zeby wejść i postawić. A dziś już krzesła nie było bo je zabrali. W innym miejscu to samo. Jestem bezradna na takie sytuacje niestety. Pozdrawiam Serdecznie :wink:

iza71koty

[poprzednia][następna]