[Białystok4]kociaki w hurcie i w detalu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 18, 2009 20:50

Luspa - dzięki, odpisałam na pw.
plinka- o to dobrze, w razie co daj jakiś kontakt do siebie.
beata87 - odpisuję na pw w tej sprawie.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pon maja 18, 2009 21:06 ???

Słuchajcie, a teraz to jak się powołać na TOZ w sprawie sterylizacji? na kogo i jak? Powiedzcie...

aga&2 toż to Iwanek nasz tylko na emigracji chłopak...ale ładniutki...i niczyj? nie ma właściciela i domku swego?

XmonikaX

Post » Pon maja 18, 2009 21:09

sterylizację może potwierdzić Monia lub Tomasz. Na pw pisżę namiary... (tj mailem :)

Co do Iwanka2 - raczej ma domek.Tuż po sąsiedzku. Naprzeciwko kić Nokiopodobny mieszka :D Wygrzewa się na podjeździe a jak ktoś z państwa przyjdzie to biegnie i (po norwesku) gada, że głodny. Co ciekawe, z norweskiego jestem narazie słabiutka, ale rozumiem, że głodny :D
Muszę chyba się zapoznać z sąsiadami. Polska szyneczka może w tym pomóc :wink:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon maja 18, 2009 22:43

Wiem właśnie, że wychowanie kociaków jest czasochłonne..i dlatego niezwłocznie trzeba z kotką do weta.
Do końca czerwca będę siedzieć w domu i tak, więc mogłyby sobie ewentualnie spokojnie rosnąć... Nie jest to dobre rozwiązanie, ale lepsze niż uśpić urodzone. Zresztą niewiadomo czy wszyscy (włącznie z matką) przeżyją poród... Kurcze, trzeba niezwłocznie do weta...
W skrócie: możecie przywieźć kotę po aborcji lub z dzieciakami. Innej ( w sensie: cierpiącej po zabiciu potomstwa) nie przyjmuję :x

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Pon maja 18, 2009 23:01

beata87 - dziękuję, takiej gwarancji potrzebowałam. Zorientuję się co i jak. Można jakieś do Ciebie namiary kontaktowe?

XmonikaX

Post » Wto maja 19, 2009 7:40

Dziś idąc do pracy przechodziłam obok Ryskiej. Tym razem na podziurawionym dachu starego walącego się chlewka na posesji , gdzie jest obecnie stragan warzywno-owocowy( od tyłu za lecznicą) siedział malusieńki kociaczek biało szary z ciemnym noskiem - takie bezbronne maleństwo 5 tygodniowe może. Wyłozyłam mu troche jedzonka z puszki na dzszek, to widziałam, że lizał.Podejrzewam że to maleństwo jest nie od syjamki tylko chyba od tych młodszych kotek( jedna jest biało -bura). Sprzedajacy na straganie mówił,że tych kociaczków jest tu więcej....tak żal maluszka.

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Wto maja 19, 2009 8:05

MalgorzataJ jakbyś tego maluszka złapała to ja mogę zabrać go do siebie :lol: Poszukalibyśmy dobrego domku :lol:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto maja 19, 2009 8:18

Tego maluszka to ja muszę dołączyć do rodzeństwa.
Naprawdę!
Zaraz idę zobaczyć, a jutro raniutko tam się wybiorę z pudełkiem...

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto maja 19, 2009 14:24

XmonikaX jutro z Tomaszem najprawdopodobniej łapiemy i chwilowo miejsce u Marty będzie zajęte.
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto maja 19, 2009 14:50

Sądzę, że nasze podwoje w Kotkowie także mogą być przydatne.
Oczekujemy potzrebujących....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto maja 19, 2009 20:29

Nasz Srebuś : Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chętni? :twisted:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto maja 19, 2009 20:38

Luspa - fakt, piękny pan (pani?) Może ustaliłaś coś więcej od strony ogonka?

Dziwne uczucie jak telefon nie dzwoni ustawicznie :?
Ale, żeby nie było, że nic się nie dzieje -
Choć dziś rano (myśłalam, że sen..) słyszę piekielne wrzaski straaaasznie skrzywdzonego kota.
W obawie o mój stan psychiczny z pewną nieśmiałością podeszłam do okna - a tam króweczka sąsiedzka (3 sąsiad:) tłumaczyła właścicielowi jak bestialsko się zachował zostawiając ja na deszzczu.
Uff :D

Jako że czasu dużo więcej niż w kraju prowadzę sobie korespondecję (narazie raczej jednostronną) z wszystkimi uroczymi (mam nadzieję :roll:) osobami, które wystwiły kociaki na bialystokonline.
Główna myśl, że kotkę warto wysterylizować.

Odpowiedź pani nr 1 (chce oddać coś tam małego puchatego)
"Witam, nie oglądałam tych linków i zdaję sobie sprawę z tego jakie kotki trafiają na uylicę. Nie wiem czemu ludzie nie chcą ich brać za darmo i wolą zapłacić za puszystego kotaka nie rasowego . Nie wiem czemu nie chcą nie rasowego puszystego za darmo. tak się składa że nie wysterylizuję kotki bo nie chcę by została gruba, i żeby jej się zmienił charakter.
Po co Pani marnuje czas na pisanie takich maili. Nie lepiej w tym czsie szukać chętnych na te bezdomne kotki?"

Ech, wiele wody upłynie, zanim ludzie zrozumieją rzeczy oczywiste :roll:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Wto maja 19, 2009 20:44

a feeee Aga każesz nieletniej Luspie pod ogonek KOTU zagladać? a gdzie prywatność?
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Wto maja 19, 2009 20:49

oj, tam, wybacz :oops:
Ale to dla dobra owego ogona...
Wiesz, nawet dzielna Beatka miała taki czas, kiedy reagowała przerażeniem jak jej sugerowałam przywiezienie niekastrowanego kocura :wink:
Nikt lepiej niz ona nie wiedział, czym to pachnie (było to tuż po znalezieniu domku dla srebrnych braci, którzy pachnieli hmmm dość mocno 8)

A pamiętacie tą panią, co to potrzebowała na gwałt kocura bo "nie mogła patrzeć jak jej się kotka męczy" 8)

Odpisała tak:
jakie maja Panstwo kotki do oddania w dobre rece? Chialabym aby byl to kotek młodziutki bo chcialabym aby byl z Nami od małego. Pozdrawiam!

Jeszcze w tamtym roku pisała za każdym razem jak tylko pojawiały się "syberyjczyki" lub "syjamek". Na szczęście zawsze za późno :D
Ostatnio edytowano Wto maja 19, 2009 20:56 przez aga&2, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek 

aga&2

Post » Wto maja 19, 2009 20:55

wiem jak cuchnie niekastrowany kocur... ale może wystarczy tylko zapytać.... kim jest....male or female ?
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

[poprzednia][następna]