SchronWro - koniec

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 16, 2009 11:54

Na pewno tego tak nie zostawimy.Nie może być zgody na takie zachowania.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob maja 16, 2009 14:52

Dodam jeszcze, że lekarz, który mi ją wydawał, radził, żeby nie spieszyć się z operacją Okazuje się, że procesy gnilne w oczku już wtedy były tak zaawansowane, że nie wykluczone, że doszło do powikłań neurologicznych.
Z pewnością ktoś będzie się musiał wytłumaczyć z tego przypadku...
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Sob maja 16, 2009 21:41

Kicia_ pisze:Dodam jeszcze, że lekarz, który mi ją wydawał, radził, żeby nie spieszyć się z operacją Okazuje się, że procesy gnilne w oczku już wtedy były tak zaawansowane, że nie wykluczone, że doszło do powikłań neurologicznych.
Z pewnością ktoś będzie się musiał wytłumaczyć z tego przypadku...

Nie można tego tak zostawić.... kolejna kocia tragedia w schronisku!!!!!
Biedna kiciunia :cry: trzymamy kciuki żeby wyszła z tego.... :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon maja 18, 2009 9:56

Stan kotów na dzień 17 maja 2009 r.
BARAK:
209/09 2 letni kocurek, niestety dzikusek
Obrazek
Obrazek
201/09 Kotka oddana do sterylizacji, jednak okazało się, że ma zaburzenia neurologiczne i nie może wrócić na wolność. Nie ma na nią pomysłu, bo przejawia zachowania agresywne i jest troszkę nieobliczalna. Wymaga doświadczonego opiekuna.
Obrazek
208/09 10 letni CINEK, łagodny, sympatyczny kocurek, załatwia się do kuwety.
Obrazek
Obrazek
218/09 Kocurek pogryziony, zszyta łapka, widać, że go boli, ale próbuje na niej stawać, więc czucie jest. Fajny, oswojony, ładna, lśniąca sierść.
Obrazek
223 i 224/09 2 miesięczne kicie, jedna poszła juz do domu, ale nie wiem, która z nich.
Obrazek
Obrazek
138/09 Mama dużo przeszła w swoim życiu. Od marca w schronie, trafiła kotna, urodziła kocięta, które jej uśpiono. Niedługo później do schronu trafiły dwa maluchy, które odkarmiła i wychowała. Teraz sama czeka na dom, jest bardzo smutna.
Obrazek
188/09 1 roczna kicia, dzikusek, który po potrąceniu przez samochód trafił do schronu.
Obrazek
217/09 4 letnia kotna kotka, rozwiązanie planowane na połowę maja. Gdyby ktoś szukał mamki, to od połowy maja będzie do wzięcia, bo kociąt na pewno jej nie zostawią.
Obrazek
222/09 Niesterylizowana kotka z urazem miednicy, bardzo ją boli na razie, więc trudno ocenić, na ile jest oswojona.
Obrazek
Koteczka miała swój numer, została juz wyadoptowana, ale z powodu rozpadu związku, w którym miała chyba pełnić rolę dziecka, wróciła z powrotem do schronu. To młodziutka, ok. 10 miesięczna, śliczna koteczka.
Obrazek

KWARANTANNA:
147/09 Syjam nadal uwięziony. Niedługo zacznie się wylewać z klatki, bo jakoś go więcej za każdym razem jak go widzę.
Obrazek
221/09 Kocurek
Obrazek
Młody
Obrazek
Obrazek
Szylkrecia
Obrazek
Obrazek
Balbina
Obrazek
Pyzdrak
Obrazek
Pyzdrak z Wnykowcem
Obrazek
Perełka
Obrazek
Kamieniak, niestety nie do adopcji
Obrazek

Kicia_

Post » Pon maja 18, 2009 10:16

IZOLATKA:
Bez opisu
Obrazek
167/09 Kocurek trafił do schronu z bezwładną łapką 23.04. Chyba w końcu minął czas "aż się coś wylęgnie" i w tym tygodniu będzie miał amputację. Niestety to straszny dzikus.
Obrazek
Gwiazdeczka ledwo zipie. Wygląda koszmarnie, ledwo się trzyma na łapkach, ale znalazła w sobie odrobinę siły i zeszła się pomiziać. Strasznie mi szkoda, że nie udało się jej znaleźć domu na czas. Obawiam się, że niewiele jej juz pozostało.
Obrazek
153/09 3 letni KATAR oczywiście jak tylko mnie zobaczył rzucił się do michy. Musiałam go odciągać na siłę, żeby pokazać coś więcej niż tłusty tyłek.
Obrazek
Tri najwyraźniej lepiej
Obrazek
To kocurek z dużego wybiegu, wygląda lepiej, ale najprawdopodobiej ma jakąś wadę serca.
Obrazek
Jak tu przyszedł miał ropny katarek. Teraz jest juz dobrze i zrobił się z niego fajny miziak.
Obrazek

WYBIEG:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ząbuś
Obrazek
Obrazek
Wilczyca
Obrazek
Obrazek
Największy miziak z Izolatki trafił na Wybieg. Jest już po skomplikowanej operacji kastracji, najprawdopodobniej miał uwięźnięte jądra. Ma wielką bliznę na brzuchu i jeden mały pomponik. Trzeba mu szybko znaleźć dom, bo szkoda takiego miziaka trzymać na Wybiegu.
Obrazek
W budach schowały się:
Obrazek
Obrazek
Na Wybiegu się biega:
Obrazek
Obrazek
Informacja dla Fanclubu:
Romek jak zwykle się schował, za tydzień go poszukam.

PODWÓRKO:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

BIUROWI REZYDENCI:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W Baraku jest kotka, przyniesiona na sterylkę. Jest jednak na tyle oswojona, że można jej szukać domu. Wróci na działki, ale pani, która ją dokarmia, chętnie umówi się z chętnymi do adoptowania kotki. Poprosimy o ogłoszenia. To młoda, roczna kotka, nie powinna kolejnej zimy sp.ędzać na działkach.
Obrazek
Obrazek

Kicia_

Post » Pon maja 18, 2009 10:34

biedna Gwiazdeczka :-( co jej dolega? ona jest masakrycznie chuda, czy ktoś ją tam karmi tak aby coś jadła, czy tylko stawiają jedzenie i czy zje czy też nie to już ich nie obchodzi? w jakim ona jest wieku?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon maja 18, 2009 10:53

co do kotki po sterylce - na imię ma Mrunia :-)
i miała sporo szczęścia, że nie była kotna. Ponoć działkowe kocury za nią się uganiały....
kto pomoże jej ogłoszeniowo?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon maja 18, 2009 11:20

Kicia_ pisze:IZOLATKA:
Gwiazdeczka ledwo zipie. Wygląda koszmarnie, ledwo się trzyma na łapkach, ale znalazła w sobie odrobinę siły i zeszła się pomiziać. Strasznie mi szkoda, że nie udało się jej znaleźć domu na czas. Obawiam się, że niewiele jej juz pozostało.
Obrazek

:cry: :cry: :cry: Biedna Gwiazdeczka, jeszcze nie tak dawno tak ładnie wyglądała :cry: Czy wiem co się z nia dzieje? jest jakieś rozpoznanie? czy ona nadaje się do adopcji, czy jest raczej dzika? może zrobiłabym jej indywidualne allegro? może ktoś ją uratuje? :cry: :cry: :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon maja 18, 2009 11:25

Agness78 pisze:
Obrazek

:cry: :cry: :cry: Biedna Gwiazdeczka, jeszcze nie tak dawno tak ładnie wyglądała :cry: Czy wiem co się z nia dzieje? jest jakieś rozpoznanie? czy ona nadaje się do adopcji, czy jest raczej dzika? może zrobiłabym jej indywidualne allegro? może ktoś ją uratuje? :cry: :cry: :cry:

:strach: To jest chyba ta kicia, którą widzielismy gdy zabieralismy Fileta ze schronu. Wygladała wtedy zupelnie zdrowo, czysty pyszczek, zgrabna, ale nie chuda i ładna, czysta sierść :( :( była tylko troszke dzikawa.. cholera jasna :cry:

dzonss

Od: Wto lis 18, 2008 23:02

Post » Pon maja 18, 2009 14:06

Kicia_ pisze:Koteczka miała swój numer, została juz wyadoptowana, ale z powodu rozpadu związku, w którym miała chyba pełnić rolę dziecka, wróciła z powrotem do schronu. To młodziutka, ok. 10 miesięczna, śliczna koteczka.

Rozwaliła mnie ta historia.
Żal mi bardzo tych wszystkich kotów :(
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Pon maja 18, 2009 15:56

Agness78 pisze:
Obrazek

Gwiazdeczka gryzła ewentualne domki. Teraz nie ma nawet siły jeść. Jest z nią strasznie źle,ale te objawy wskazują na FIV. Jeśli jej stan się polepszy,będziemy prosić o pomoc w ogłoszeniach, może uda się znaleźć dom na ostatnie miesiące życia. Póki co nie można nic zrobić.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon maja 18, 2009 15:57

dagmara-olga pisze:co do kotki po sterylce - na imię ma Mrunia :-)
i miała sporo szczęścia, że nie była kotna. Ponoć działkowe kocury za nią się uganiały....
kto pomoże jej ogłoszeniowo?
bardzo prosimy o ogłoszenia dla Mruni :!:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon maja 18, 2009 16:41

Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon maja 18, 2009 17:09

Mrunia to ta króweczka z ostatniego zdjęcia?

dzonss

Od: Wto lis 18, 2008 23:02

Post » Pon maja 18, 2009 17:20

dzonss pisze:Mrunia to ta króweczka z ostatniego zdjęcia?

Tak, to jest Mrunia. Niedługo wróci na swoje działki, ale mamy kontakt z panią, która się tam nią opiekuje i chętnie przedstawi Mrunię przyszłym rodzicom adopcyjnym :)

Kicia_

[poprzednia][następna]