Jak z brzydkich kaczątek wyrastają łabędzie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 25, 2009 11:40

Dzielne koty :ok:
I kochani opiekunowie :)

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro mar 25, 2009 11:44

Dosia - dziczka z piwnicy

Obrazek po przyniesieniu przez karmicielkę

Obrazek - w trakcie oswajania

Obrazek Obrazek - chwile przed adopcją

Sisi - wyciągnięta z pp

Obrazek - w trakcie leczenia

Obrazek Obrazek - po leczeniu

Obrazek - w nowym domku
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pon kwi 13, 2009 6:42

niewiarygodne, ze koty sa tak silnymi stworzeniami!! moze ludzka milosc i opieka tak na nie dziala? :)
podziwiam Was za wytrwalosc do ocalenia swojego malenstwa!! teraz wiem, ze niezaleznie co mowiliby weterynarze moge walczyc o zycie moich pociech! 'w malym ciele wielki duch!' :D

ogocha pisze:A tak już Chałwa wyglądała pod koniec października - panna się zaokrągliła po sterylce i włoski poodrastały (przestała się wygryzać!!!)
Obrazek

cudowny kotek...jakie futerko musi miec milusie.. i te uszka do pomiętolenia... az rece swedza :D :P :oops:

eathoney

Od: Pt gru 19, 2008 12:24

Post » Pon kwi 13, 2009 9:18

eathoney pisze:niewiarygodne, ze koty sa tak silnymi stworzeniami!! moze ludzka milosc i opieka tak na nie dziala? :)
podziwiam Was za wytrwalosc do ocalenia swojego malenstwa!! teraz wiem, ze niezaleznie co mowiliby weterynarze moge walczyc o zycie moich pociech! 'w malym ciele wielki duch!' :D

ogocha pisze:A tak już Chałwa wyglądała pod koniec października - panna się zaokrągliła po sterylce i włoski poodrastały (przestała się wygryzać!!!)
Obrazek

cudowny kotek...jakie futerko musi miec milusie.. i te uszka do pomiętolenia... az rece swedza :D :P :oops:

Koty mają niesamowitą zdolność do regeneracji :)
Chałwa od czasu tego zdjęcia ofutrzyła się jeszcze bardziej na zimę - teraz to już chyba i pers mógłby jej pozazdrościć :) A futerko ma rzeczywiście mięciutkie i całą ją miętole aż kocica ma mnie dość :D
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pt kwi 17, 2009 11:49

sierpień 2008r.
Dżudżu to kociczka i ma około cztery miesiące. Ma niewładną przednią prawą łapkę.
Zabrałem ją ze schroniska wraz z dwoma innymi kotkami.
Ten niedowła łapki jest wynikiem jakiejś starej kontuzji,więcej będzie wiadomo po zdjęciu r.t.g.(we wtorek)
Łapka jest bezwladna od barku i wet stwierdzil brak w niej czucia od barku do pazurków.
Kotka jest u nas na D.T. od tygodnia i już się zmieniła. Z chudej wystraszonej istoty która na widok człowieka uciekała lub gdy oceniła że nie ma szans na ucieczkę udawała martwą staje sie powoli normalnym kotem.Zaczyna reagwać na wołanie,chyba to kojarzy jej się na razie z pełną miską, ale również da się już głaskaś,miziać pod brodą i.t.p.

Jest mimo swego kalectwa w pełni kuwetowa.

Obrazek Obrazek Obrazek
Aaa co tu pisać gdy można przeczytać tu http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79 ... sc&start=0
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt kwi 17, 2009 12:11

To Łapuś-Marmurek po zabraniu ze schronu.Kot nie chodził na tylne łapki.
Podejrzewano uraz kręgosłupa ale po badaniach okazało się że to tylko
częściowy zanik mięśni z i osłabienie z głodu. To był kot domowy,pieszczony i karmiony i gdy trafił na ulice nie dawł sobie rady w zdobywaniu pokarmu.
Zaraz po wzięciu ze schronu
Obrazek
Obrazek
Po około miesiącu
Obrazek
Obrazek
Obrazek z Dżudżu Obrazek
Teraz mieszka pod Berlinem i ma się super dobrze
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt kwi 17, 2009 12:34

Cudne..

Bryska4

Post » Pt kwi 17, 2009 12:41

Bryska4 pisze:
dzieci wrzuciły ja pod jadący samochód - mojej siostry - tak Frejka trafiła do mnie. Kochane dzieci chciały zobaczyć jak to jest jak auto rozjeżdża kota

Dlatego właśnie wolę koty niż dzieci. Jeszcze nie słyszałam o kocie, który chciałby zobaczyć jak to jest jak auto rozjeżdża dziecko.
Nóż się w kieszeni otwiera...

Fajna Frejka wyrosła :) Serdeczne pozdrowienia dla kierowcy!

Nie generalizuj, pliiiiz... :cry: Moja Bździągwa zwlekała mi do domu wszystko co się nawinęło bezdomne, głodne, chore... Psy, koty, gołębie, kawki... Wyła nad każdym trupem na jezdni. Miała tak od maleńkiego. Na forum nie zagląda bo ryczy widząc zdjęcia chorych, wygłodzonych, okaleczonych kotów. Myślę że takich "Bździągw" jest więcej...
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt kwi 17, 2009 14:23

OK, przepraszam. Nie wątpię, że dzieciaków takich jak Twoja córa jest więcej. Sama w sumie taka byłam. Co nie zmienia faktu, że nie lubię i już. A dlaczego to temat na inną bajkę...

Bryska4

Post » Pt kwi 17, 2009 14:40

Powiem tak... Sa dzieciaki co do których jak widzę to żałuję że jest ustawa antyaborcyjna, więc wcale Ci się nie dziwię. :lol: Luzik!

A z innej beczki...
W fotkach tutaj jak dla mnie fascynujące sa zmiany w kocich oczach. Przed i po... Oczka smutne, bez życia, potem ta ciekawość świata... Życie w kocich oczach. Daleko nie szukać - Łapuś - Marmurek. Metamorfoza duszy??

Miyuki i Hino - pierwsze fotki w domu...

Obrazek Obrazek

... i teraz - cztery tygodnie od zamieszkania z nami.

Obrazek Obrazek
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt kwi 17, 2009 16:26

Łapek Marmurek jest prześliczny :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pt kwi 24, 2009 15:35

ten wątek jest tak cudnie optymistyczny i ujmujący za serce....... bardzo wzruszający...
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Pon maja 18, 2009 10:14

Mam prośbę o przysyłanie zdjęć, jak najlepszych i największych - jedno kaczątko i jeden łabądek. I kilka słów (imię kota, data pierwszego i drugiego zdjęcia).

Chciałabym wreszcie zrobić album, który możemy pokazywać przy różnych okazjach (a teraz co najmniej dwie się szykują), w formie elektronicznej mogłabym ten album wysyłać do innych miast.

sztukamruczenia@gmail.com

PILNE :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon maja 18, 2009 10:42

up

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon maja 18, 2009 10:54

wysłałam hurtem za 3 koty :D

vadee

Od: Wto lis 01, 2005 7:20