TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 17, 2009 10:21

Etka pisze:
Jestem za tym by Fabie dac do szpitalika, mam nadzieje ze bedzie mogla szybko pojechac do DT, ze Paproszek go szybciutko zwolni, ona dzis tez plakala za czlowiekiem.

Sytuacja jest taka: Paproch siedzi już w zasadzie cały czas ze mną i resztą kotów na mieszkaniu - albo się mizia ze mną albo się bawi z resztą :)
do małego pokoju prawie w ogóle już nie wchodzi wobec czego można by już tam Fabię zalokować

we wtorek odwiedzają mnie rodzice więc wolałabym zaoszczędzić sobie wysłuchiwania "kolejny kot !!! a miało już ich nie być !!!" itd. - ale od wtorkowego wieczoru miejsce dla niej będzie czekało

co do Paproszka to ma się dobrze, szkoda, że się rozpsikał teraz ostatnio , na pewno domek się nie może doczekać - mam nadzieję, że już teraz będzie dobrze - a jest przekochany i przeuroczy :)

to pisałam ja - Nina :)
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Nie maja 17, 2009 10:55

Nina Pani Ania czeka na Paprocha:) bardzo steskniona cierpliwie:)
Fabie zabiore we wtorek ale zostanie na badaniach w lecznicy. Zrobimy pelna morfologie, biochemie i testy. W razie potrzeby inne badania.
Dostanie leki bo ona jest podziebiona na moje oko. Nadal zle oddycha. Ale to tez musi potwierdzic wet. Zostanie w lecznicy przynajmniej na jjedna dobe lub dwie. Wiec spokojnie:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie maja 17, 2009 11:00

To może umówisz od razu Mikiego z tymi zębami do usunięcia :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Nie maja 17, 2009 11:01

anna57 pisze:To może umówisz od razu Mikiego z tymi zębami do usunięcia :roll:

pisalam w watku kasi.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie maja 17, 2009 11:57

honda11 pisze:Miki to obok Trixi mój ulubieniec :oops:

A jeśli chodzi o Trixi, to jest już bardzo ok, honda11! Sama przychodzi na kolana do głaskania. Olaf też ma się dobrze :) Pokazuje ostatnio swój charakter: jest górnikiem. Lubi kopać w kuwecie i uwielbia wszelkie tunele. Wczoraj rano drążył pod wykładziną, potem pod narzutą na fotelu, a po południu niespodziewanie wszedł mi do nogawki jak karmiłem Trixi (i w ogóle go to nie przejęło, że nogawka jest już zajęta ;) ) A dziś rano toczył się w transporterku po pokoju :ryk: :spin2:

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Nie maja 17, 2009 12:03

Przeczytałam co napisałyście na temat dziczków i podzielam Wasze zdanie, że tym kotom trzeba zwrócić wolność. Oczywiście trzeba trzeba to zrobić w mądry i przemyślany sposób. Chyba nie wymyślimy nic, nie widząc miejsca w którym koty miałyby przebywać i bez rozmowy z p. Wandą. Musimy wiedzieć czy p.Wanda przeznaczyłaby dla nich jakieś pomieszczenie i my byśmy pomyślały nad organizacją reszty, czy też może mogłyby to być ocieplane domki ustawione na terenie w bezpiecznych miejscach.
No i jak pisała Zabers jaki jest status Ruścca, czy tam też niedługo nie będzie z kotami tak jak w Przyborówku.
Jestem bardzo za pomocą tym kotom i na pewno jak się wszystkie za to weźmiemy to damy radę i coś mądrego wymyślimy.

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Nie maja 17, 2009 19:26

honda11 pisze:CZEKAMY NA DOM!!!

zabawowy Dixel- eksmitek
Obrazek

stateczny Albi- eksmitek
Obrazek

bura Fabia- eksmitek
Obrazek

nie eksmitek, ale też mieszkający w klatce Wojtek
Obrazek

Fifi- ucieka, ale do oswojenia dość szybko
Obrazek

Neli- miła koteczka
Obrazek

Rokita- stateczny kocurek, milutki
Obrazek

Aramis- kotek pcha się na kolana
Obrazek

Niunia- bardzo wystraszona i niesmiała kotusia
Obrazek

Pozostała szóstka jest albo dzika albo półdzika, totalne dziki są cztery: Marcysia, czarny Bolek, czarno-biały Romek, biało-brązowy Kleks ;) .

Są jeszcze dwie koteczki takie pół dzikie, może coś by z nich bylo, Lulu szaro-biała i Sigma szaro-brązowa.

Wracamy na pierwszą stronę

aoi neko

Post » Nie maja 17, 2009 20:39

puss pisze:to teraz relacja z wieczoru miziankowo-mruczankowego w łazience:

z pewną nieśmiałością wyjrzałem zza kosza na brudy:

Obrazek

a teraz relacja pisemna: Mikita jest słooooodki. Mizianki, mruczanki, ugniatanki. jak wchodzę do łazienki, to chowa się, ale jak tylko widzi, że to ja, to wychodzi. obcięłam mu pazury, bo drapał przy ugniataniu, umyłam pysio i uszka trochę. biedny jest bardzo przez te zęby. ślini się niemiłosiernie. nic jeszcze nie jadł. mam nadzieję, że się przyzwyczai do mojego mieszkania i kotów. taką mam nadzieję.
założę mu osobny wątek albo włączę do moich pusskotów, i umieszczę na Bajki koty.sos.pl :ok:

Kasiu buziaki dla Ciebie za wzięcie Mikiego :1luvu:

to zdjęcie mnie powaliło, Miki ma taki słodki pysio, że można by go zjeść (chociaż znam takich, którzy twierdzili, ze nie należy do tych ładnych :mrgreen: )

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Nie maja 17, 2009 20:52

puss pisze:to teraz relacja z wieczoru miziankowo-mruczankowego w łazience:

z pewną nieśmiałością wyjrzałem zza kosza na brudy:

Obrazek

Mikulaszku... mordeczko. A nosek to ma po prostu zabójczy! Normalnie Bogart! No taka prawda
Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie maja 17, 2009 21:44

honda11 pisze:
to zdjęcie mnie powaliło, Miki ma taki słodki pysio, że można by go zjeść (chociaż znam takich, którzy twierdzili, ze nie należy do tych ładnych :mrgreen: )

Bo do tej pory nie widzieli siebie w lustrze ot co :wink:
On jest przepiękny,przeuroczy,przecudny,przemiziasty że aż się chce go całować. :1luvu: Miki is :king:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie maja 17, 2009 22:37

Małgorzata Pękała pisze:
honda11 pisze:

On jest przepiękny,przeuroczy,przecudny,przemiziasty że aż się chce go całować. :1luvu: Miki is :king:

:ryk: :ryk: :ryk:

aoi neko

Post » Pon maja 18, 2009 5:47

Małgorzata Pękała pisze:
honda11 pisze:

wielkie dzieki Gosia ;)
to ja bylam ta twierdzaca ze piekny nie jest ale ma piekna dusze :twisted:

:evil:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon maja 18, 2009 5:56

wkleilam w pierwszy post w tym watku rozliczenie pieniedzy, bede tak robic uaktualnienia a tu tylko pisac co jeszcze poszlo.

jeszcze teraz wklejam :)

wpłaty:
1000 zl

wydatki:
50 zl wyprawka Pixie ( dla Ani)
50 zl wyprawka Misi ( dla aoi neko)
50 zł wyprawka Mikiego (dla puss)

zostało: 850 zł

Etka

Post » Pon maja 18, 2009 6:15 posłanka

uprzejmie informuję, że posiadam dużą ilość wypranych posłanek.
Jeśli pojedzie jakaś Ekipa we wtorek chętnie dostarczę.

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pon maja 18, 2009 6:44 Re: posłanka

Ania_NSP pisze:uprzejmie informuję, że posiadam dużą ilość wypranych posłanek.
Jeśli pojedzie jakaś Ekipa we wtorek chętnie dostarczę.

Ania jestes nieoceniona :)

Etka

[poprzednia][następna]