Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 15, 2009 22:37

a kto by zaangazowal taka kaprysna wiecznie obrazona gwiazde chyba ze do antyreklamy konkurencji na zasadzie chcesz kupic swojemu kotu karme X to zobacz co na ten temat mysli twoj kot :D

Obrazek

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Pt maja 15, 2009 22:43

Małgosiu, no ja o tym samym pomyślałam!!! :smiech3:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob maja 16, 2009 1:48

Karcer nr 2 wlasnie sie zaczal, poglaskalam gada Milka siedziala sobie daleko po drugiej stronie pokoju jak tylko przerwalam wyrwal do niej jak Kubica na finiszu ale dopadlam i siedzi narazie cichutko. A juz byl taki super spokoj :twisted: Jak glaszcze Milke to tez ja goni jak tylko od niej odejde. Paranoja jakas :twisted:

muac

Post » Sob maja 16, 2009 5:47

muac pisze:a kto by zaangazowal taka kaprysna wiecznie obrazona gwiazde chyba ze do antyreklamy konkurencji na zasadzie chcesz kupic swojemu kotu karme X to zobacz co na ten temat mysli twoj kot :D

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: -no ta mina pobiła chyba wszystkie dotychczasowe-o matko Bazylku-Ty do filmów powinienes byc zatrudniany-jeszcze nie widziałam kota z taką mimiką!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob maja 16, 2009 6:14

fakt - Bazylek miny robi niesamowite
a o Milkę to on jest zazdrosny :twisted: duża ma byc tylko jego i już
może krople Bacha to nie takie złe rozwiązanie
u moich stosowałam z dobrym skutkiem
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob maja 16, 2009 11:13

No tak, zazdrośnik po prostu! :twisted:

Może Bazylkowi sie to nasiliło po Twoim wyjeździe Małgosiu? Może jeszcze nie odreagował tego?

Ja myslę, ze on mógł się bardzo przestrazyć, ze wyjechałaś i może znów ktoś go zostawił, tym bardziej, ze to była taka pierwsza Wasza rozłąka i jeszcze się nie przekonał, ze Duża zawsze wraca.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob maja 16, 2009 14:19

Ja juz od dluzszego czasu cos zauwazylam i mozesz miec racje Mila zazdrosc jest ewidentnie ale o ile sie nie myle to Bazyli bardzo odbiera moje nastroje. Zauwazylam ze jak ja jestem nerwowa to on zaczyna ganiac Milke albo jak sie bawi np pileczkami to jest to takie duzo mocniejsze jakby ze zloscia w nie walil tak bylo tuz przed wyjazdem latalam jak opetana no i bylam w kiepskim nastroju naladowana jak odbezpieczony granat tak naprawde on juz wtedy zaczal. A juz wczesniej cos takiego zaczelam zauwazac nie wiem co o tym myslec czy to mozliwe ? Teraz tez mam nerwowy i trudny czas wiec moze tak jest, kurcze wyglada ze to ja byc moze jestem przyczyna takich zachowan a nie kot :cry:

Ale mam tez radoche z samego rana Bazyli 6,7 kg a bylo 8 miesiecy temu 7,8 hurra i juz nigdy wiecej nie chce kota grubasa teraz to zupelnie inny futrzak wesoly, skaczacy, bawiacy sie zabawkami, majacy napady cudownych gonitw glupawek a nie ospaly, leniwy spedzajacy dzien na kanapie.

Od wczoraj jest idealny spokoj jak narazie. Milka na szczescie jak widac nie ma z powodu Bazylowych odbic jakis uprzedzen do niego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krople Bacha sa tez w Kanadzie dostepne wiec jakby to sie nasilalo to kupie choc moze bardziej dla siebie :( Po 10 miesiacach zycia z kotami juz wiem ze mozna sie z nimi dogadac i mozna pewne zachowania korygowac tylko trzeba duuuuuzo konsekwencji a jeszcze wiecej cierpliwosci w polaczeniu z rozumieniem i respektowaniem ich kociej natury. Ale sie wymadrzam z samego rana

Wiec dla oslodzenia i poprawienia humoru pokaze wam cos co mnie wczoraj rozlozylo na lopatki dawno sie tak nie smialam, ledwo zdazylam zeby to uwiecznic. Najpierw byla normalna wieczorna gonitwa lataly od jednego konca mieszkania do drugiego i nagle zrobily cudowne wiatraki, siedzialy tak i mielily powietrze lapami przed nosem drugiego ale tak ze zaden nawet razu nie dostal lapa no i za chwile znowu pogonily w druga strone. Pierwszy raz cos takiego widzialam a tak przy okazji mozna sobie dokladnie zobaczyc jaki z Milci przecinek przy Bazylu :ryk:

Obrazek

muac

Post » Sob maja 16, 2009 16:11

:lol: prawie jakbym zestawiła Malwinkę i Agatkę :lol:
świetna scenka
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob maja 16, 2009 18:36

mnie przez tego rudego diabla niedlugo do psychiatryka zamkna :cry: :twisted:

8O siedzi pod lazienka i wyje 8O

zamknac go ?

muac

Post » Sob maja 16, 2009 18:51

Ale genialne ujecie!!!!!!
Jak one to zrobiły,że zaden nie jest podrapany???
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob maja 16, 2009 18:53

muac pisze:mnie przez tego rudego diabla niedlugo do psychiatryka zamkna :cry: :twisted:

8O siedzi pod lazienka i wyje 8O

zamknac go ?

Oj chyba Bazylek ma coś na sumieniu,skoro chce do karceru! :twisted:
Ale nie wpuszczaj go-skoro zamykanie w łazience to ma być kara.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob maja 16, 2009 19:39

moze zmalowal cos jak bylam na zakupach a tak serio ten kot sobie ze mnie normalnie jaja robi, niedoczekanie :twisted:

Kasiu nawet nie musialam ich ogladac bylam dosyc blisko i nawet sie porzadnie nie dotknely, one oprocz tych Bazylowych wybuchow na szczescie nieczestych chyba naprawde sie lubia bo lapuja czesto w gonitwach ale tak bezkrwawo. Zreszta zaden z moich kotow moge powiedziec nie drapie i nie gryzie nawet u weta nie probowaly. Ja jeszcze nigdy nie bylam podrapana ani pogryziona co najwyzej troche strasza ale nawet wtedy jak widzialas na filmie z Milka ona nie zacisnela paszczy tak zebym miala chociaz slady.

muac

Post » Sob maja 16, 2009 20:09

czyli Bazylek tak z przekory, chce wykazać, że łazienka nie jest karą bo tam jest całkiem miło :twisted:

Killatha

Post » Nie maja 17, 2009 7:33

Bazylek jest prawdziwym facetem-zawsze musi robić "na przekór" :lol: :lol: :lol: :lol: ,ale jak nie kochać kota,który rozbraja minami?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie maja 17, 2009 13:45

Pan Kot w poprzednim wcieleniu był chyba aktorem w niemych filmach :D Mimikę twarzy u niego to mistrzostwo świata! Z pysia można wyczytać co myśli :D

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

[poprzednia][następna]