Futro pilnuje kocyka a chłopaki kanapy...
Już wiesz?
Moderator: Estraven
maciejowa pisze:Dzien dobry kobietonkiU mnie pada i zimno. I na dodatek chyba COŚ mnie bierze, bo smarkam i mam gule w gardle. A od jutra próby w kosciele...

kinga w. pisze:
Bożenka, tak. Miyuki radzi sobie znakomicie i tak na co dzień nie ma żadnej różnicy między nią a resztą gadzielców. Trzeba zwrócić uwagę na takie właśnie rzeczy jak delikatne budzenie, jakieś bodźce uprzedzające, komunikację opartą na wzroku i nie ma problem. No i na michę, jak dają coś dobrego, to nie wołać tylko iść do kota i pokazać. Ma też kilka plusów - nie boi się odkurzacza, nie leci do drzwi na dzwonek lub pukanie, chyba że nie śpi i widzi że inne to robią. Paradoksalnie jest odważniejsza...
Czy ja wiem? Ona świetnie łapie kontakt z człowiekiem. Z Hino nie ma jakichś nadzwyczajnych układów - każda sobie funkcjonuje.kalair pisze:Ale przypuszczam, że samej byłoby jej ciężej. A w takiej grupie kotów czuje się pewniej.Widzi inne, i szybko łapie. No i była z innymi kotami wcześniej.

kinga w. pisze:Czy ja wiem? Ona świetnie łapie kontakt z człowiekiem. Z Hino nie ma jakichś nadzwyczajnych układów - każda sobie funkcjonuje.kalair pisze:Ale przypuszczam, że samej byłoby jej ciężej. A w takiej grupie kotów czuje się pewniej.Widzi inne, i szybko łapie. No i była z innymi kotami wcześniej.

kinga w. pisze:Tak - u białych kotów to często występująca wada genetyczna. Myślę ze nie miało większego znaczenia czy miała towarzystwo innych kotów czy nie. Wiele rzeczy ma instynktownych, poza tym bardzo garnie się do człowieka. to świetny kot.

kalair pisze:![]()
![]()

kinga w. pisze:kalair pisze:![]()
![]()
Żebyś wiedziała!Fajne potwory mi się trafiły.

kinga w. pisze:Klikam! Zawsze klikam. A pogoda mi potrzebna.
potwory są różne... Niekoniecznie fajne. Moje są super!