Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Niestety nie odnosi się to do wszystkich kocurów. Może akurat Ty miałeś szczęście.jul-kot pisze: Nie obawiajcie się, że kotu po późnej kastracji zostanie nawyk obsikiwania. Kocur nie będzie obsikiwał, nie dlatego, że nie jest w stanie, on po prostu nie będzie już miał takiej potrzeby.
ana pisze:Niestety nie odnosi się to do wszystkich kocurów. Może akurat Ty miałeś szczęście.jul-kot pisze: Nie obawiajcie się, że kotu po późnej kastracji zostanie nawyk obsikiwania. Kocur nie będzie obsikiwał, nie dlatego, że nie jest w stanie, on po prostu nie będzie już miał takiej potrzeby.
U niektórych kastratów nawyk spreyowania pionowych powierzchni pozostaje - jest to wówczas właśnie nawyk a nie potrzeba. Płyn nie jest tak cuchnący jak u nie-kastratów ale i tak przykro pachnie i pozostawia plamy.
Kubusiowy pisze: (nota bene sledzac dyskusje w dalszym ciagu nie wiem czy dobrze zrobilem czy nie).
Kubusiowy pisze:Jestem ciekaw czy jest jakas korelacja miedzy rasa kota a jego nawykiem.
jul-kot pisze:Witam!
Moje pierwsze kocury (miałem wtedy rodzeństwo, dwóch braci) musiałem wykastrować w wieku około dziewięciu miesięcy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Franciszek1954 i 135 gości