Susan1224 pisze:15pietro pisze:Na razie musieliśmy się wstrzymać z drapakiem bo okazało się, że kot jest do tego stopnia parterowy, ze nawet za bardzo na krzesła nie wskakuje

Wskakiwanie na parapet to totalna klęska, może ma 20% szans, że mu się uda. Musimy wymyślić coś bardzo niskiego, szerokiego i mocnego bo nasz kocur to pierdoła totalna i do tego ciężki jest skubaniec. Myślę, ze tu się tylko drapak Rufi sprawdzi.
Może trochę późno odpisuje,ale chciałam zaproponować drapak Catrix , sama nie mam ale patrzyłam tu i tam na stronach, i można z niego właśnie zrobić,niski,solidny i szeroki drapak

zastanów się.
zerknij na stronę wcześniej co sadzę o drapakach Catrix

Odradzam.
Mam już drapak: od Rufiego, sufitowy. Jest rewelacyjny. Nie spodziewałam się aż tak perfekcyjnego wykonania. Miaukun nauczył się po nim skakać jak głupi a drapak nawet nie drgnie. Wszystkie półki są w użyciu, koty siedzą na nim praktycznie bez przerwy i widać, że czują się tam bezpiecznie bo zawsze jak przychodzą goście to obydwa futra się tam teleportują. Poza tym to całkiem fajnie poprawiło wystrój wnętrza, nie zabrał jakoś dużo miejsca w poziomie i koty się super prezentują. Wreszcie nie drapią mebli.
Wykonanie jest bardzo solidne, jak idę pogłaskać kota to siadam na tym drapaku

Warto zainwestować.
tutaj filmik pokazowy jak bardzo nam się kocur rozruszał mając drapak.
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 7019843389