Moderator: Moderatorzy
kinga w. pisze:Motodrama, spokojnie możesz podać gołębiowi każdą kaszę, płatki owsiane, jęczmienne, w braku laku dobry i chleb. Nie za bardzo się znam na gołębiach, ale to chyba pocztowy nie jest... Raczej na ozdobnego wygląda... Albo brodawczak któryś?? Sylwetki na zdjęciu to ja się nie dopatrzę - ot, mordament widać...
Motodrama pisze:Jest rudy z naroślą na dziobie i wokół ślepi. I jest oswojony - jak gadasz do niego to słucha.
Siean pisze:Ano nie wychodzi
Jak miałam takiego młodzika kiedyś, kiedy jeszcze kotów nie było, to biegał wzdłuż półki, a sama półka i podłoga pod nią były właśnie gazetami wyłożone. Cwaniak był taki, że poznawał kto do domu wchodzi - jak moja mama to frunął na drzwi i wołał "gruu-u", "gru-uu-gruu".
Gołębie głupie nie są. Nawet do osiemnastu liczą. Znaczy się - rozróżniają osiemnaście ziaren grochu od siedemnastu. Potem im się już myli.
Co do skrzydła, to mnie kiedyś jeden wet nauczył składania - krzyżujesz najdłuższe lotki obu skrzydeł nad ogonem i wiążesz je kawałkiem kordonka. W takiej pozycji podobno kości skrzydeł są w właściwych anatomicznie miejscach - jeżeli skrzydło jest wywichnięte czy nadwyrężone, taka pozycja pozwala mu wrócić do zdrowia.
Temperaturami się nie martw - to nie zima.
mamuśka pisze:Wójek mojego TŻa jest gołębnikiem - mogę zapytać czy nie chciałby w razie co gołębia; )
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 113 gości