Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 09, 2009 20:08

Tal-Rash pisze:Ok będę sie starał juz nie wypuścić. To dla jej i małych dobra ale ona tak potrafi prosić, nawet sobie nie wyobrażasz jak prosi. Może nagram filmik jak będzie prosić zobaczysz. No tak potrafi prosić że dzięki takiej prośbie to w ogień piekielny bym skoczył.

twardy musisz być nie mietki

a tak w ogóle to kiedy bedzie ja mozna ciachnąć??

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Sob maja 09, 2009 20:32

Będzie ciachnięta jak skończy karmić. Czyli jeszcze jakieś dwa-trzy tygodnie.
Właśnie byliśmy oglądać harce maluszków. Maja cudownie nieskoordynowane ruchy. Jeden idzie idzie i nagle przednie łapy iść przestały ale tylne szły dalej i bach na buzie.

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Sob maja 09, 2009 21:04

Tal-Rash pisze:Ok będę sie starał juz nie wypuścić. To dla jej i małych dobra ale ona tak potrafi prosić, nawet sobie nie wyobrażasz jak prosi. Może nagram filmik jak będzie prosić zobaczysz. No tak potrafi prosić że dzięki takiej prośbie to w ogień piekielny bym skoczył.

Ok, napiszę tak.

Ulegnij kocicy, ona nie wróci - będziesz mieć 3 tygodnie karmienia co 3 godziny, 24 godz. na dobę, wysadzanie, modlenie się o to by zaakceptowały smoczek, by nie dostały biegunki, lub zatwardzenia, by mleko im nie zaszkodziło...

Wybór należy do Ciebie.

Mamusię ciachać można jak małe zaczną jeść stały pokarm. Po sterylce kotka może jeszcze karmić małe, ale czasami mleko szybko zanika.
Nie masz co czekać aż przestanie karmić, bo może to być i do 4 miesiąca życia kociąt.

Jeżeli kotka tak pcha się na dwór to należy się zastanowić zostawieniem jej w jej obecnym terenie. Po sterylce nie będzie problemu z kolejnymi miotami a kotka nie będzie się tak szlajać po okolicy.
Zostawienie jej tam gdzie jest jako kota dochodzącego jest najbardziej sensownym rozwiązaniem.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob maja 09, 2009 21:16

Dobranoc, Rodzinko!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob maja 09, 2009 22:21

Dla dobra calej szostki, badz Rafal niewzruszony na jej lamenty! Trzymamy za Was kciuki :ok: :ok:

Widzialam zdjecia... Bardzo fajne :) I maluchy, i mama, i Biska cudowne!!! :) Poloznik tez super! ;)

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie maja 10, 2009 7:15

Agatka (aktualnie domowa, a wcześniej piwniczna) karmiła do 5 miesiąca 8O, wyglądało to przezabawnie bo ona była wtedy już mniejsza niż kociaki, i robiła to pomimo wcześniejszej sterylizacji
zdecydowanie nie wypuszczać Mamusi, póki nie odkarmi kociaków
wtedy napewno nie porzuci, nie wyniesie, nie zajdzie w ciążę przed sterylką
trzymam kciuki za cierpliwość i nie uleganie tej kociej kobiecie
a jak koty potrafią pięknie prosić to chyba wszyscy wiemy :? :twisted:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie maja 10, 2009 11:15

Tal-Rash pisze:Ok. Ta niespodzianka to...
Był u nas redaktor gazety Życie na gorąco. Zrobił nam dużo dużo zdjęć będzie artykuł o nas i naszych kotach. W gazecie pojawi się niebawem.
Tak więc niespodzianka jest taka że każdy kto kupi tą gazetę gdy ten art wyjdzie zobaczy nas i dowie się jak się poznaliśmy i jak pomagamy kotom. Jesteśmy właśnie po wywiadzie i sesji zdjęciowej.
Gazeta dowiedziała sie o nas przez forum i jednego z użytkowników. Jak ten użytkownik zdradzi sie to będziecie wiedzieć kto :) Nie mówię kto bo może nie chce sie ujawnić że pracuje w gazecie :)

to mijałam współ-forumowicza dzień w dzień przez rok i nic nie wiedziałam... chociaż podejrzewałam, regularnie były ogłoszenia o kotkach na korytarzach
też pracowałam w WBau, na tym samym piętrze co ZnG, na szczęście odeszłam ;)
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Nie maja 10, 2009 19:15

Co słychać u Rodzinki? Jak Mama znosi zamknięcie?

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Nie maja 10, 2009 19:38

Słodziaki, słodziaki. Moim faworytem jest czarnuszek - widać, że diablątko po oczkach i mince :twisted:

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Nie maja 10, 2009 20:30

Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Pon maja 11, 2009 8:20

Biska - cudo! :1luvu:
Pewnie już się Wam znudziło, ale i tak powtórzę - jesteście :aniolek:

strega

Od: Śro lut 25, 2009 12:21

Post » Pon maja 11, 2009 8:21

Biska!

Dzikocica... :wink:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pon maja 11, 2009 8:38

W niedziele próbowałam je zważyć ale niestety nie udało się wszystkich bo jak dwa nie śpią to reszta albo przy mamci albo śpią w najlepsze. Powiem tylko tyle że czarno biały waży 420g a jeden z rudzielców 392g. Może uda się dzisiaj.

Agat123

Od: Pon kwi 27, 2009 8:16

Post » Pon maja 11, 2009 21:36

Jak gwiazdom medialnym dzionek minal?

Dorota

Post » Wto maja 12, 2009 7:27

Mamcia od soboty nie wyszła z domu. Maluchy rosną jak na drożdżach i zaczynają wyłazić z domku. Jutro mają 3 tygodnie :D

Już nie mogę się doczekać jak będą biegać po mieszkaniu.

Agat123

Od: Pon kwi 27, 2009 8:16

[poprzednia][następna]