Gd.Maleńtasy są słodkie. Miało nie być, ale jest nowy maluch

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 08, 2009 15:13

Już mam nowe :D dwa czarny i pręgowany, malutkie ok 6 tyg, okropny kk, dostały antybiotyk, gente do oczek, odpchliłam je i są wściekle na mnie :? wrecz wrzeszczą na mnie, a przecież jak je przyniosłam to trochę fuczały ale wszystko przy nich zrobiłam sama a teraz jakby cos w nie wstąpiło :evil: mam nadzieję, ze do wieczora im przejdzie bo muszę im znowu wkroplic kropelki.
Czarnutek miał oba oczka zaklejone maksymalnie, nic nie widzial, pręgus duzo lepiej bo oba oczka otwarte tylko jedno troche przymkniete.

Niestety na podwórku zostały jeszcze dwa ale zwiały w stos desek i nie mozna było ich namierzyc.
No nic karmicielka i jej mąż obiecali je złapac i jak złapią to zadzwonią, więc docelowo będą cztery.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt maja 08, 2009 19:03

Odnowiony banerek :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/zpmr][img]http://upload.miau.pl/3/211350.png[/img][/url]

Kciuki za zdrówko i dobre domki dla maluchów :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt maja 08, 2009 19:18

Amyszko dziękujemy bardzo, ja i moje tymczasiki obecne i przyszłe :D
Obrazek

dzidzia

Post » Pt maja 08, 2009 19:45

Zrobilam fotki, pręgusek wygląda duzo lepiej od czarnuszka. Chyba dla czarnuszka to był ostatni dzwonek :(

Obrazek

Obrazek

A najsmutniejsze jest to, ze jak zaczęłam je łapać to taka jedna pani zainteresowala się co robię, odpowiedzialam, ze lapię kocięta bo chore są a ona na to " gdzie tam, pani, one zdrowe są" :evil: Zdrowe, kotek, który nic nie widzi a zamiast oczu ma kupki ropy :evil:
Obrazek

dzidzia

Post » Pt maja 08, 2009 21:53

hop słodziaki

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Pt maja 08, 2009 22:09

Coś mi to mówi że "zdrowe są".
Że niby kot zarobaczony, zapchlony, zawszony, biegunkowy, chudy jak szkapa, bez oka z lejącą się ropą z oczodołu i oczywiście z kocim katarem TEŻ BYŁ ZDROWY WEDŁUG JEDNEJ "PANI" :evil: Wiesz dzidziu o kim mówię :wink:

MASAKRA takich ludzi trza wieszać :!: :!: Nie maja pojęcia o zwierzetach :evil: :evil: :evil:
MIKUŚ

Post » Pt maja 08, 2009 22:39

Ech, ludzie... słów brakuje.

A moje koteczki słodziutkie gryzą mnie i drapią, wkurzaja się na mnie, ale ja się ich nie boję, bo one nawet dobrze drapnąć nie potrafią :lol:
Ugryżć potrafią oj potrafią ale drapać wcale.
Żal mi tego czarnuszka bo jest w stanie okropnym ale apetycik mu dopisuje, wsuwa jedzonko aż miło patrzeć, pręgusek tez je ale mniej i bardziej wkurzony, fuczy, fuczy i rzuca się, normalnie następny tygrys mnie się trafił :lol:
Obrazek

dzidzia

Post » Pt maja 08, 2009 22:41

dzidziu, z Twoją opieka na pewno Czarnuszek wyzdrowieje :)

ElaKW

Post » Pt maja 08, 2009 22:53

ElaKW pisze:dzidziu, z Twoją opieka na pewno Czarnuszek wyzdrowieje :)

Elu mam nadzieję, chociaż mojej Zuzi nie udało się wyleczyć i nie ma jednego oczka, od tego czasu mam lęki jak znajduję kociaka z tak zaropiałymi oczkami :(

Oby nie było za pózno
Obrazek

dzidzia

Post » Pt maja 08, 2009 23:05

dzidzia pisze:
ElaKW pisze:dzidziu, z Twoją opieka na pewno Czarnuszek wyzdrowieje :)

Elu mam nadzieję, chociaż mojej Zuzi nie udało się wyleczyć i nie ma jednego oczka, od tego czasu mam lęki jak znajduję kociaka z tak zaropiałymi oczkami :(

Oby nie było za pózno

wiem, że w Brzeźnie jest wet -okulista - może on mógłby pomoc?
nie wiem czym zakraplasz oczy Czarnuszka, ale czasami Gentamecyna jest za słaba

ElaKW

Post » Sob maja 09, 2009 0:08

Czarnuszkowi otworzyły sie oba oczka tak na 1/2 ale nie widać tam jakiś zmian, więc chyba będzie dobrze. I tak z maluchami jadę w poniedzialek albo we wtorek na kontrolę do weta, to wet zdecyduje co dalej. A i przemywam kociakom oczka herbatą. Wkraplam gentamycyne.
Obrazek

dzidzia

Post » Sob maja 09, 2009 0:13

dzidzia pisze:Czarnuszkowi otworzyły sie oba oczka tak na 1/2 ale nie widać tam jakiś zmian, więc chyba będzie dobrze. I tak z maluchami jadę w poniedzialek albo we wtorek na kontrolę do weta, to wet zdecyduje co dalej. A i przemywam kociakom oczka herbatą. Wkraplam gentamycyne.

Najlepszy jest Tobrex i ponoć najbezpieczniejszy
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob maja 09, 2009 0:23

Agnieszka Marczak pisze:
dzidzia pisze:Czarnuszkowi otworzyły sie oba oczka tak na 1/2 ale nie widać tam jakiś zmian, więc chyba będzie dobrze. I tak z maluchami jadę w poniedzialek albo we wtorek na kontrolę do weta, to wet zdecyduje co dalej. A i przemywam kociakom oczka herbatą. Wkraplam gentamycyne.

Najlepszy jest Tobrex i ponoć najbezpieczniejszy.Herbatą zmywasz jedynie roę,ale nie leczysz stanu zapalnego

Wiem, że nie leczę herbatą ale wlaśnie mi chodzi o to zeby zmyć ropę a moja wetka mówila, że mozna herbatą tylko nie rumiankiem. Pewnie przegotowana woda też wystarczyłaby do tego zabiegu ale co tam przemywam herbatą :D
Obrazek

dzidzia

Post » Sob maja 09, 2009 7:40

Beatko jeśli czarnuszek otwarł na wpół oczka i nie widzisz wstępnie żadnych zmian. To Wierz mi że to połowa sukcesu jak nie 75% sukcesu :wink:
MIKUŚ

Post » Sob maja 09, 2009 8:46

Czarnuszek ma już otwarte oczka na pół gwizdka :D ale to mnie cieszy bo jak mowila wetka najważniejsze żeby oczka były otwarte, inaczej robi się niedobrze.
Kociaki nadal dzikuski, fuczą ale juz tak bez przekonania :D one są takie pocieszne w tej swojej dzikości :lol: wczoraj dalam im gotowanego kurczaka, czarny rzucił się na niego jak na surowe mięso, warczał przy tym okropnie :lol:
Obrazek

dzidzia

[poprzednia][następna]