BEZDOMNA KOTKA Z MICHALINA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 08, 2009 20:37

Agneska pisze:Czy znacie jakąś lecznicę gdzie warto teraz jechać? Jeśli nie ma jakiegoś przyzwoitego "całodobowca", to poczekam do jutra.

Kojarzę tylko na Ursynowie, jest całodobówka na Strzeleckiego (wejście od Rosoła). "Czerwony pies" się nazywa. Byłam tam kiedyś z interwencji z kotką mocznicową, wcześniej moja siostra leczyła u nich swoją kicię, miała bardzo pozytywne wrażenia (a to była 3 lecznica, do której trafiła z kotką).

EDIT: tu masz dane:
URSYNOWSKA KLINIKA WETERYNARYJNA
ul. Strzeleckiego 10e
Warszawa
tel. 0 22 644 95 31
http://www.klinikavet.pl/
Ostatnio edytowano Pt maja 08, 2009 20:45 przez Aleba, łącznie edytowano 2 razy
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt maja 08, 2009 20:37

Spróbuj do p. Bochenka - to bardzo dobry wet w Józefowie - leczy dla idei ... Polacam go. Na pw wysyłam tel. komórkowy.

Anuuusia

Od: Czw sty 29, 2009 20:33

Post » Pt maja 08, 2009 20:43

genowefa pisze:Nie pamiętam już w tej chwili tytułów wątków, ani kto zakładał, ale pamiętam, że wyszło na to, że nie ma czegoś takiego jak przyzwoita "całodobowa". Tak naprawdę to zależy od tego na kogo trafisz na dyżurze.
Ja jak muszę to jeżdżę na Powstańców.

Miałam nadzieję, że coś się zmieniło od czasu mojej akcji ratunkowej dla Farciarza.
Chyba lepiej będzie poczekać.
Oby tylko kot się znalazł.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt maja 08, 2009 20:45

Jeśli dzisiaj nie uda się go złapać, to jutro ja też pójdę spróbować ...

Anuuusia

Post » Pt maja 08, 2009 21:05

czekamy na wieści w takim razie
ObrazekObrazek

fresto

Od: Sob maja 12, 2007 16:13

Post » Pt maja 08, 2009 21:06

uff, można akcję 'cito' odwołać. :D
Agnes z mężem podjechali, kota pod sklepem nie było. Połazili po okolicy po raz kolejny i zagadali ludzi z sąsiedniego domu. Kobieta im powiedzieła, że to ich kotka, już jest na noc w domu i że od wielu lat ma już taką kulawą nogę.
Agnes będzie trzymać rękę na pulsie co się dzieje z kotem, czy na pewno ludzie nie zaniedbują kota.
Najważniejsze, że stworzenie nie cierpi i nie potrzebuje natychmiastowej interwencji. :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt maja 08, 2009 21:18

No to ufff...

A Tobie to się medal należy za szybką reackję i konkretną propozycję pomocy :king:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt maja 08, 2009 21:23

No jak już napisała Agneska wszystko jest OK :) na szczęście :)
Ale numer.... Do tej pory widzieliśmy tego kotka(raczej kotkę :) jak siedziała pod sklepem i żebrała o jedzenie.Dzisiaj po raz pierwszy widzieliśmy ją jak szła powłócząc łapką.Wyglądało to tragicznie :( Myśleliśmy,że coś się stało ,jakiś wypadek....
Pojechaliśmy teraz i kotki nie było.Rafał pochodził po krzakach a gdy z pobliskiego domu ktoś wyszedł zapytał się i dowiedział,ze to kotka z tego domu i że taką łapkę ma już prawie od 15 lat!! ( swoją drogą mógł ktoś się tym wcześniej zając z domowników) i że jest postrachem okolicznych psów ;) :)
Tak więc "wszystko okazało się OK.
Ale będziemy obserwować kotkę gdyż nie wygląda na zadbaną (jest chuda) i na wyżywienie przychodzi pod sklep.Postaram się zrobić jutro foto :)

DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA SZYBKĄ REAKCJĘ,ZAOFEROWANĄ POMOC I W OGÓLE ZA TROSKĘ,A SZCZEGÓLNIE AGNESCE :) ,no i sąsiadowi ,który spóźnił się do pracy ,bo pożyczył nam na "chwilkę" autko :D Bardzo mu dziękujemy :)
Teraz spokojnie mogę iść spać wiedząc,ze kotka nie cierpi :)
Życzę wszystkim miłej i spokojnej nocy :) no i do jutra :)
Dam znać co dalej :)

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Sob maja 09, 2009 7:09

Dokładnie w zeszłym roku chciałam zabrać tą kocinkę do domu ... To musiała być ta ... Tylko, że dziewczyny z Duetu powiedziały, że ona ma właścicieli, a przychodzi do nich, bo zawsze dostaje coś smacznego ...
To mamy happy end :)

Anuuusia

Post » Sob maja 09, 2009 9:04

Uf :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob maja 09, 2009 13:14

Właśnie jedziemy do rodziców na słoneczko ;) więc po drodze zajedziemy pod Duet .Może będzie ta kotka ,to cykniemy jej parę fotek i wstawimy je tu na forum :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim weekendu w słońcu skąpanego i na buzi uśmiechu bardzo wesołego :) Miłego popołudnia :) :D
Ostatnio edytowano Pt cze 12, 2009 16:52 przez Agnes128, łącznie edytowano 1 raz

Agnes128

Post » Pon maja 11, 2009 16:17

Ale akcja!!!
jak szukałam w Falenicy Burasi to trafił mi sie biało-rudy kot z obróżka na szyi. Tylna łape miał wykreconą i brudny był i nie gruby!!! Zakiciałam-przyszedł. No i chciałam capnac go do kontenerka bo bidnie wyglądał ale mnie własciciel przyłapał :lol:
Okazało sie,że kot to brudasisko (kot ze spokojem wysłuchał wymówek), łapke ma od urodzenia i juz jest po 2 operacjach. Kotek to znajda-matka przeprowadzała małe przez ulice. I tylko on przeżył. Włóczykij straszny i każda szpara ucieknie.
Długo słyszałam jeszcze jak beształ chłopaka :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 13, 2009 20:37

Prowadzimy ciągłą obserwację podsklepową.Niestety nie udało nam się jej zastać,ale nadal polujemy z aparatem w ręku ;) Widać,ze kotka jest obecna po świeżych pootwieranych puszkach po karmie (od dobrych ludzi) w pobliżu sklepu.Jak tylko uda nam się ją "dopaść" zaraz cykniemy parę fotek.
Pozdrawiamy serdecznie :)
Ostatnio edytowano Pt cze 12, 2009 16:52 przez Agnes128, łącznie edytowano 1 raz

Agnes128

Post » Śro maja 13, 2009 20:41

ASK@ pisze:Ale akcja!!!
jak szukałam w Falenicy Burasi to trafił mi sie biało-rudy kot z obróżka na szyi. Tylna łape miał wykreconą i brudny był i nie gruby!!! Zakiciałam-przyszedł. No i chciałam capnac go do kontenerka bo bidnie wyglądał ale mnie własciciel przyłapał :lol:
Okazało sie,że kot to brudasisko (kot ze spokojem wysłuchał wymówek), łapke ma od urodzenia i juz jest po 2 operacjach. Kotek to znajda-matka przeprowadzała małe przez ulice. I tylko on przeżył. Włóczykij straszny i każda szpara ucieknie.
Długo słyszałam jeszcze jak beształ chłopaka :lol: :lol: :lol:

Zawsze warto mieć oczy szeroko otwarte :)Nigdy nie wiadomo co się dzieje z danym kotkiem i czy jest on czyjś.Najwyżej narazimy się właścicielowi ;),choć nigdy nie wiadomo jak dany kot jest traktowany przez właściciela.

Agnes128

Post » Czw maja 14, 2009 15:24

Dzisiaj nareszcie udało nam się upolować tą biedną koteczkę pod sklepem.Tak jak obiecałam wklejam fotki i link do filmiku.Na filmie dokładnie widać w jakim stanie jest łapka kotki i dlatego się nią zainteresowaliśmy.Każdy przechodzień widząc jak ta kicia chodzi powłócząc łapką przystaje i z troską i litością na nią patrzy.Co niektórzy kupują w sklepie jakieś przysmaki,co widać na filmie ( stoją puszki po karmie i w pojemniczku jest suche).Mimo,ze kotka ma "właścicieli" :? :| nie wygląda na zadbaną i jest dość chuda :( .łasi się do każdego w prośbie o coś dobrego.Jak widać jest bardzo miziasta i mruczasta :) Ma mięciutkie futerko,choć zaniedbane,cudnie zielone oczka czego nie oddaje foto i film :(
Oceńcie sami....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to link do filmiku z kicią

http://www.youtube.com/watch?v=yT23LUbO0AM

_____________________________________________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowano Pt cze 12, 2009 16:53 przez Agnes128, łącznie edytowano 1 raz

Agnes128

[poprzednia][następna]