GD 16 kotków w DS TYCJANEK MA DOM !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 06, 2009 6:51

Agnieszko, przykro mi bardzo :(
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro maja 06, 2009 8:14

dzidzia pisze:Agnieszko powiedz, proszę ile kociakow zostało w tym Żukowie?
I wytłumacz jak to kicia umarla z głodu? O co chodzi?

To było takie śliczne maleństwo :cry:
Pojechałam tam w piątek,kicia była zakatarzona i płakała.Przez ten katar nie mogła jeść.Pojechałam z nią na Kaprów ,ale lecznica była zamknięta.Dałam jej rutinoskorbin,zawiozłam mleko dla kociąt,pokazałam P.Tomkowi jak karmić.W sobotę rano byłam z nią na Kaprów,dostała antybiotyk.Dzwoniłam w niedzielę niby się poprawiło.W poniedziałek znowu pojechałam i Tajgusia dostała drugi antybiotyk.Była wyraznie słabsza.Wet z Kaprów powiedział,że nie jest odwodniona i nie musi mieć kroplówki jak jest przy matce.Następny antybiotyk miał być w środę.Zajrzałam do Pana Tomka we wtorek rano.Kotek był już umierający.Byłam u dwóch wetów.Kicia umarła,bo nie jadła a Pan Tomek z żoną albo jej nie karmili,albo robili to zle.Nie wiem....
Powinnam zabrać ją w sobotę.Nie zrobiłam tego po pierwsze że w sobotę wyjeżdżałam i brałam ze sobą Tycjana,Sabinkę i Tanię i musiałabym je trzymać razemi bałam się,że ta trójka się zarazi.poza tym Pan Tomek nie chciał jej oddać bo jego kotka "oszaleje z tęsknoty"to był jej ostatni kociak.Nie wiedziałam,że stan Tajgi jest taki poważny.Najbardziej obwiniam wetów z Kaprów bo Tajga już w sobotę powinna dostać kroplówkę,nie mówiąc już o poniedziałku :cry: :cry: :cry:
Ona zwyczajnie umarła z głodu...Antybiotyk też widocznie nie trafiony,albo za mocny.Wiem jedno do jej śmierci przyczyniło się wielu ludzi,ja też...Nie wybaczę sobie tego nigdy.Patrzyłam jak umiera,czułam,jak ulatuje z niej życie.Patrzyła na mnie...mogła żyć,mogła być piękną kochaną koteczką...Już jej nie ma...mam nadzieję,że dołączyła do innych małych kotków,które odeszły i które też nie dostały swojej szansy na życie...
Śpij malutka Tajgusiu :cry: :cry: :cry:
[*]
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro maja 06, 2009 8:29

Smutno [*]
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro maja 06, 2009 9:05

Aguś prztulam mocno.
Nie odwiniaj się bo jeżeli już to wina wetów, nie Twoja. Przecież to weci się znaja na tym nie my, oni maja postawic diagnoże i leczyć ale jak widac nie zawsze potrafią.
Biedne maleństwa.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro maja 06, 2009 18:23

Przykro mi bardzo :(
ObrazekObrazekObrazek

Aggunnia

Od: Pon kwi 20, 2009 16:52

Post » Śro maja 06, 2009 22:49

Aggunnia pisze:Przykro mi bardzo :(

A Ty Aggunniu dbaj o swoje maleństwa.Błagam.Jak tylko coś Cię zaniepokoi to od razu do weta...
Teoś koniecznie musi dostawać mleko dla kociąt,najlepiej ze strzykawki,bo wiadomo wtedy ile wypił.Myąlę,że 5 ml może śmiało wypić przynajmniej 3-5 razy dziennie
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw maja 07, 2009 7:22

Wczoraj wrociła Seja.Ma chore oczko.
Poprosiłam aby zostawili też Tosię....
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw maja 07, 2009 8:33

No i co ??? zostawili też Tosię? masz je obie u siebie? Co za nieodpowiedzialni ludzie...nawet z kicią nie pojechali do weta...szlag by to ...
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw maja 07, 2009 13:28

biamila pisze:No i co ??? zostawili też Tosię? masz je obie u siebie? Co za nieodpowiedzialni ludzie...nawet z kicią nie pojechali do weta...szlag by to ...

Pojechali do weta :) Tosiunia,jest bardzo chuda i słaba.Dałam jej mleko bo Pani zapomniała o mleku i to chyba przyczyna.Ona waży 350g więc jest maciupka i powinna pić mleczko co parę godzin.Dostala też pastę na biegunkę.Nie wiem czy przy biegunce powinna być odrobaczana wet wczora odrobaczył Tosia podrośnie i wróci do Pani i Smerfika.Mam nadzieję,że wyzdrowieje...
Seja wróciła z chorym oczkiem,ale po kropelkach już widać poprawę.Daję jej te krople co 4 godziny.
Seja czeka na swój domek....
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt maja 08, 2009 8:11

Tosia ponoć przez ostatnie dni bardzo płakała.U mnie też jej się to zdarza.Ale jak tylko dostanie strzykawę z mlekiem to momentalnie się uspokaja.Qpki jakby lepiej :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob maja 09, 2009 0:21

Pani Ilonka chce zabrać jutro Tosię.Wolałabym,aby jeszcze została.No cóż mam nadzieję,że teraz się nią zajmie jak należy...
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob maja 09, 2009 9:30

Seja oraz dwa Prusaki Tycjan i Tania szukają domu
Ostatnio edytowano Sob maja 09, 2009 19:54 przez Agnieszka Marczak, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob maja 09, 2009 10:59

To trzymamy kciuki za maleńtasy :D
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Sob maja 09, 2009 21:25

Tosia pojechała
Odkarmiona,podleczona,wychuchana i wypieszczona pojechała spowrotem do swojego domku gdzie czeka na nią Smerfik :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Nie maja 10, 2009 8:40

Seja i Tania jadą dziś na wizytę przedadopcyjną do Oliwy
trzymajcie kciuki 8)
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

[poprzednia][następna]