SMUTNA HISTORIA PANI BASI I JEJ 10 KOTÓW -LILA W DOMU STAŁYM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 05, 2009 15:11

Dziewczyny, będę niepopularnie szczera.
Przykro mi się czyta początek. Pierwsze nerwowe reakcje, podejrzenia.
Czy legalnie, może rozmażaczka, będzie 40 kotów, czy ma prawo kwestować.
Nic o niej nie wiecie, a już chcecie interwencji TOZ'u. Wyluzujcie, proszę.
Dlaczego miałaby zrezygnować z kwesty dostając pomoc z forum.? Za dużo będzie tej pomocy? Fundacje mają prawo pozyskiwać fundusze w kwestach. Nie można też wymagać, że kobieta natychmiast wpuści do domu zupełnie obce osoby. Przecież nic o Was nie wie. Przypuszczam, że niejednokrotnie zetknęła się z szykanami, więc pewnie jest ostrożna. Obie strony muszą sobie zaufać, chcieć zrobić coś razem. Nic na siłę.

Jeżeli zwróciła się o pomoc w adopcjach, to wielki plus dla niej. Raz (chyba w marcu) rozmawiałam z tą kobietą, gdy kwestowała w galerii Land. Budzi zaufanie, to ciepła i inteligentna pani. Chwilę rozmawiałyśmy, nie mówiła, że ma aż takie problemy, nie próbowała „wyciągać” ode mnie kasy. Delikatna w manierach. Dała mi wizytówkę. Gdyby miała nieczyste ręce, nie dawałaby namiarów na siebie.

Jakieś może dwie sterylki mogę „załatwić” w swojej lecznicy, gdyby nie było innej możliwości.
Olgo, wiesz może co ta pani potrzebuje, jeśli chodzi o leki dla kotów?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto maja 05, 2009 15:23

ja myślę, że taki "nerwowe" reakcje wynikają może ze złych doświadczeń. tyle watków o "rozmnażalniach" i panujących tam potwornych warunkach się czyta, że ja się nie dziwię.
najważniejsze, że wszyscy chcemy pomóc, a p. Barbara chce tej pomocy. powoli też uzyskujemy coraz więcej informacji, pozwolenie od ministerstwa na kwestowanie jest :D
niestety nie wiem, jakie lekarstwa sa potrzbne, bo chore kociaki jeszcze nie zostąły zbadane. jak tylko będę coś wiedziała, szybko wkleję

natomiast pomyślałam tez o samej p. Barbarze. wiem, że była dziennikarzem, jednak nie ma narzędzie (komputer) do pracy, no i w tej chwili nawet prądu. pewnie mogłaby trochę dorobic, gdyby miała szansę. może ktoś zna fachowca-hydraulika, który za wielki uśmiech zechce podjąć sie podłączenia pralki, która tylko stoi (wszsytko prane w rekach 8O 8O) zdaję sobie sprawe, że jest ot forum o zwierzętach, ale może warto dorzucić kilka info o samym człowieku, a pojawią się pomysły, gdzie by tu uderzyć o wsparcie dla niej.

OlqaW

Od: Czw cze 26, 2008 13:14

Post » Wto maja 05, 2009 15:31

Ech, chwilę musiałam zająć się pracą... ale już jestem.
Nie oceniam człowieka, na pewno chcę pomóc. Zaczepię brata na temat podłącznia tej pralki, ale nie obiecuję, zobaczymy...
Olu, przepytaj, jak najlepiej i najwygodniej umówić się na te pieniądze. Pracuję niedaleko Landu, jakby co...

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Wto maja 05, 2009 15:33

SIĘ ZROBI 8)

OlqaW

Post » Wto maja 05, 2009 16:39

podnoszę
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto maja 05, 2009 21:14

Wspomniałam o dr Czerwieckim, bo u Niego operowałam swoją najukochańszą Wasylkę...
ale wydaje mi się, że dr Jagielski na Białobrzeskiej to bardziej onkolog i tam można byłoby kicię i zdiagnozowac i zoperować.
Ale może ktoś ma inne zdanie...
W każdym razie za pierwszą wizytę i potrzebne badania przedoperacyjne spokojnie zapłacę... do samej operacji też na pewno się dorzucę.

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Wto maja 05, 2009 22:39

Guza złosliwego w uchu u mojej Cytrysi operowała dr Zuranska wlasnie z kliniki na ul. Białobrzeskiej - bardzo polecam.

Dr Jagielski to chyba operacji nie przeprowadza tylko konsultuje.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro maja 06, 2009 8:23

Dzisiaj rano był juz pierwszy telefon w sprawie Blondi. Domek z ogródkiem, pod Warszawą. Pani ma jeszcze się skonsultować z rodziną i będzie znowu dzwonić.
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Śro maja 06, 2009 8:38

no to dzień zaczął się pozytywnie :D

OlqaW

Post » Śro maja 06, 2009 8:46

i jeszcze uprzejmie "donosze", że przekazano (Iwonka kochana- wirtualna opiekunka Niusi z wnyków) na moje ręce 20 zł na leczenie kiciaków - do tak do wątka rozliczeniowego, który niewątpliwie powstanie :D

OlqaW

Post » Śro maja 06, 2009 8:58

Monika794 wczoraj zrobiła przelew na konto pani Basi. Dziękujemy!
Obrazek

AgnieszkaZet

Post » Śro maja 06, 2009 9:02

:1luvu:

OlqaW

Post » Śro maja 06, 2009 10:01

:D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro maja 06, 2009 11:25

Olquś, czy coś wiadomo już o Zuzi?
Obrazek

AgnieszkaZet

Post » Śro maja 06, 2009 11:47

nowotwór :cry:
umiejscowienie blisko warg sromowych, więc podobno trudny do zoperowania.
dr Jagielska się nie podejmie zabiegu. kazała Zuzie w kołnierz wcisnąć, żeby nie lizała. wizyta gratis.
dziewczyny dawajcie na miary, do kogo iść. SPRAWA MEGAPILNA. może uda się jeszcze dzisja/jutro wizyte załatwić

OlqaW

[poprzednia][następna]