Espi - znowu u Cameo w dt, ds bardzo potrzeby :-((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 04, 2009 16:25

Dobrze, dobrze... chciałabym tylko wiedzieć skąd ta "nagonka":

Olga-Negra pisze:Zawiodłam się na tobie Kamilo! Nakręcasz na mnie nagonkę i tyle!
Nie życzę sobie żadnych więcej kłamstw na mój temat!

Podejrzewam że przez moją wypowiedź, o tą:

Cameo pisze:Olga napisała mi na gg że Espi lała od dość dawna. Szkoda że nie napisała mi tego wcześniej, napewno znalazłoby się jakieś rozwiązanie... a teraz kot znowu traci dom, i znowu przez dziecko.

Przynajmniej tak to zrozumiałam (gg) że Olga boi się o córkę... jeśli Cię przez to uraziłam Olgo, to przepraszam.

Napisałam ci na gg o klatce wystawowej. W Zabrzu jest Formica, może ma na stanie jakąś klatkę.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon maja 04, 2009 17:25

Ostatnio bylam w tym watku, gdy przychodzily pierwsze wiesci z nowego domku. Teraz zmartwialam...
Wiem, ze Cameo jest dobrym domem tymczasowym, bo od dluzszego czasu sledzilam watki jej tymczasikow, sama z radoscia oddalam (wraz z dziewczynami z Poznania) na DT do Kamili kota, ktorym sie bardzo dobrze zaopiekowala. Mysle, ze i Ola jest dobrym domem stalym, bo Negra jest u niej szczesliwa. Niestety bywa, ze z jakichś powodow kot nie akceptuje nowego domu (czuje sie zagrozony, nieakceptowany, zazdrosny o dzieciatko albo z roznych innych powodow), a w konsekwencji dom nie akceptuje kota (bo siusia itp.). Nie sadze zeby jakikolwiek sens mialy ustalenia kto i za co ponosi wine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie nikt... A nawet jesli, to juz niczego dla tej kici nie zmieni...
Dziewczyny, najwazniejsza jest Espi, ktora juz tyle przeszla, ktorej psychika wymaga naprawde specjalnej troski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BLAGAM O SKUPIENIE SIE NA PRZYSZLOSCI ESPI :!: Tylko konstruktywne dzialanie moze jej pomoc :!: :!: :!:
Zaklinam Was, zachowajcie spokoj wlasnie dla dobra tej biednej, pieknej kici- Esperanzy czyli Nadziei :!:
Wedlug mnie, kotka moze czekac na DS u Oli, albo wrocic do Kamili, u ktorej juz byla, ktora zna i u ktorej sie otworzyla. Nie mozna jej narazac na inne kolejne zmiany tymczasowe!!! Kotka powinna byc u tej z Was, ktora naprawde zechce dac jej szanse, jest jej zyczliwa i nie bedzie jej traktowac jak "dopustu bożego"- zywa istotka to wyczuwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Blagam, rozstrzygnijcie to w sercu i na spokojnie :!:
Przepraszam, ze sie tak wymadrzam, ale bardzo sie boje o te wspaniala, ciezko doswiadczona koteńke...
Z calych sil zaciskam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Espi Kochana, trzymaj sie :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 04, 2009 17:31

Asiu kochana dziekuję Ci za te słowa.... patrzysz na to z neutralnej pozycji .... dla Espi najważniejszy jest spokój ..... a domek ten najlepszy dla koteczki napewno się znajdzie
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon maja 04, 2009 17:31

Dobrze pisze, dobrze... :D
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon maja 04, 2009 18:22

majencja pisze:Dobrze pisze, dobrze... :D

:piwa: :piwa: :piwa: jej za to
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon maja 04, 2009 18:22

Asiu bardzo mądre słowa. Cameo tymczasowała kotom i znajdowała domki. To że Espi zachowuje się tak a nie inaczej u Olgi nie jest winą ani Cameo ani Olgi. Nie było zamiarem Cameo wydać kota do domu w którym nie będzie szczęśliwy tak jak i nie było zamiarem Olgi unieszczęśliwić Espi zabierając ją do siebie. Ten kot nie pasuje po prostu do tego domu. Takie sytuacje się zdarzają i trzeba je wkalkulować w ryzyko adopcyjne. Teraz trzeba znaleźć najlepsze rozwiązanie, najlepsze nie dla Cameo, nie dla Olgi, ale najlepsze dla Espi. To jest w tym momencie najważniejsze.

Nie znam ani jednej ani drugiej z dziewczyn osobiście, tyle co z forum, trzymam mocno kciuki za najlepsza decyzję.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon maja 04, 2009 18:56

gosiaa pisze:Asiu bardzo mądre słowa. Cameo tymczasowała kotom i znajdowała domki. To że Espi zachowuje się tak a nie inaczej u Olgi nie jest winą ani Cameo ani Olgi. Nie było zamiarem Cameo wydać kota do domu w którym nie będzie szczęśliwy tak jak i nie było zamiarem Olgi unieszczęśliwić Espi zabierając ją do siebie. Ten kot nie pasuje po prostu do tego domu. Takie sytuacje się zdarzają i trzeba je wkalkulować w ryzyko adopcyjne. Teraz trzeba znaleźć najlepsze rozwiązanie, najlepsze nie dla Cameo, nie dla Olgi, ale najlepsze dla Espi. To jest w tym momencie najważniejsze.

Nie znam ani jednej ani drugiej z dziewczyn osobiście, tyle co z forum, trzymam mocno kciuki za najlepsza decyzję.

:piwa: :piwa: :piwa: następnej kociolubce za piękne słówka.Ot co
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon maja 04, 2009 19:33

Nie zaglądałam... a tu taka historia :(
Kciuki dla pięknej panny. Nie poddawaj się Espi, przecież nie na darmo masz na imię Nadzieja. Znajdzie się domek, zobaczysz...

Luinloth

Od: Śro lis 12, 2008 13:29

Post » Pon maja 04, 2009 20:49

Babeczki, dobrze prawicie. Tylko jest jeden, mały problem... Olga nie chce mi jej oddać, z drugiej strony jest fajnie, ale skoro kot leje jak opętany to chyba zaczyna się tam źle czuć. A ciężko mi się dogadać z osobą która nie chce utrzymywać ze mną kontaktu, a byłam DT Espi i mam prawo do informacji.

Asiu (jerzykowa) nie wiedziałam że tutaj zajrzysz i jestem w szoku. Od jakiegoś czasu mnie unikasz (tzw. nie zaglądasz już do wątków moich kotów)

Cameo

Post » Pon maja 04, 2009 21:07

Kamilko, nie zagladalam w ostatnim czasie prawie nigdzie na Forum. Ostatnie tygodnie minely mi na walce o zycie Anielki, ostatnio rowniez o zycie Jerzyka... Nie mialam sil nawet oddychac, tak bardzo sie o nie balam i walczylam. Nie bylo mnie nawet w watku 63 kotow eksmitowanych, ktory sama zalozylam i o los ktorych czuje sie odpowiedzialna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam nadzieje, ze Espi wreszcie uzyska spokoj... Oczywiscie nikt nie moze odmowic Tobie przyjecia jej do siebie!!! Jesli tylko naprawde jestes na to przygotowana i sercem jej oczekujesz :D :D :D

Nie wierze, ze moglas pomyslec, ze unikam Twoich watkow :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon maja 04, 2009 21:12

Wszystko co dzialo sie z Forcą bylo mi znane dzieki temu, ze opowiadaly mi o tym dziewczyny, z ktorymi rozmawialam przez telefon:)) A poza tym uznalam, ze kot, ktory trafil do Ciebie jest kotem, o ktorego naprawde nikt juz nie musi sie martwic...
Przesylam usciski dla wszystkich Twoich podopiecznych i mam nadzieje, ze los Espi wreszcie sie ulozy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon maja 04, 2009 21:20

Wybaczam :lol: w końcu jesteś matką chrzestną Forci :lol:

Cameo

Post » Pon maja 04, 2009 21:23

Cameo pisze:Wybaczam :lol: w końcu jesteś matką chrzestną Forci :lol:

I kochajaca Cioteczka wszystkich Twoich podopiecznych :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon maja 04, 2009 22:15

Nawet Alusi? :P 8)

Cameo

Post » Pon maja 04, 2009 23:41

A może by ktos mógł dac ogloszenie o Espi do '' metro '' albo do innej gazety ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

[poprzednia][następna]