Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 29, 2009 22:32

Cała dziewiątka stoczniowych kotków ma swoje Domy Stałe
:dance: :balony: :dance: :balony: :dance: :balony: :dance: :balony: :dance:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro kwi 29, 2009 23:08

Cieszymy się ogromnie.
To teraz jakie kociaki zgarniasz? :wink:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro kwi 29, 2009 23:23

Dalej w stoczni są kocięta urodzone i te co sie urodzą,ale mam jeszcze czas.W domu mam do adopcji 2 kociaki wykarmione przez mamkę,słabe i maluśkie.Mnóstwo kotków jest na Szerokiej ponoć :( Aż boję się tam jechać Do adopcji będę miała kociaki od naszych mamek chyba 4
tak że jest ich mnóstwo :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw kwi 30, 2009 20:09

agnieszko- jesteś niesamowita w tych adopcjach :!: podziwiam cię za to bardzo :!:

UWAGA, UWAGA- DZIŚ DZWONIŁ DO NAS: TRÓJMIEJSKI PATROL OCHRONY PRAW ZWIERZĄT,mają zgłoszenie i to bardzo nieprzyjemne.
w gdańsku na ul. spadzistej są karmicielki które maja dość niesympatycznych sąsiadów. ludzie ci planują akcje najprawdopodobniej otrucia bądź innego pozbycia sie kotki z małym 1,5 tyg miotem. szukamy dla niej miejsca w ogródku lub na działce. chodzi o to, żeby ona mogła spokojnie odkarmić młode, bez stresu, ze kocięta i ich mama umrą. wszelkie pomysły proszę kierować do PKDT lub PATROLU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOTECZCE TRZEBA POMÓC. nie może umrzeć tylko dlatego, że komuś się nie podoba- że urodziła. panie karmicielki schowały młode do zamkniętej piwnicy, moga je tam trzymać do poniedziałku. kotka ma uchylony lufcik, bo musi wychodzic siusiać i polować. kotka uspołeczniona, daje sie głaskać, można ją dotykać bez stresu że może coś komuś zrobić.
CZY KTOŚ MA JAKIŚ POMYSŁ???????? W PRZYSZŁYM TYG KOTKA PRAWDOPOD. ZASTANIE WYWIEZIONA DO SCHRONISKA, KIEDY NIE ZNAJDZIE SIĘ DLA NIEJ KAWAŁEK KĄTA DO WYKARMIENIA MALUCHÓW. PATROL PROSI WSZYSTKICH KOCIARZY O POMOC. PKDT CHĘTNIE WYADOPTUJE KOCIĘTA, ALE NIE MAMY GDZIE PRZETRZYMAĆ CAŁEJ RODZINY. KOTKE PO JAKIMS CZASIE TRZEBA BY BYŁO WYSTERYLIZOWAĆ. A MOŻE W PKDT JEST JAKIŚ ZACISZNY KĄCIK DLA KOCIĄT I ICH MAMY???????????????????????????????????????????MOŻE JAKIŚ DOMEK JEST CHWILOWO WOLNY?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw kwi 30, 2009 20:49

PILNIE NA GWAŁT POTRZEBNE DT DLA MALUTKICH KOCIĄT Z OLIWY

Dzwoniła do mnie Aga kolejny kot od pana Tomka w stanie tragicznym .....bardzo pilnie potrzebne DT dla kociaków dopóki jeszcze żyją i da się je uratować :cry:

CZY JEST KTOŚ CHĘTNY POMÓC MALUSZKOM ?????????
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt maja 01, 2009 0:56

kinga-kinia pisze:PILNIE NA GWAŁT POTRZEBNE DT DLA MALUTKICH KOCIĄT Z OLIWY

Dzwoniła do mnie Aga kolejny kot od pana Tomka w stanie tragicznym .....bardzo pilnie potrzebne DT dla kociaków dopóki jeszcze żyją i da się je uratować :cry:

CZY JEST KTOŚ CHĘTNY POMÓC MALUSZKOM ?????????

Bardzo potrzebna osoba,która przygarnie i zaopiekuje się tymi kociakami.Nie wiem co im jest,ale niektóre z nich są już za TM[*][*][*]no i kącik dla mamy z kociętami baaardzo potrzebny....
Nie ma osby,która ma pusty DT :?:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt maja 01, 2009 15:10

Milusia pojechała już do nowego domku ....tęsknię za nią :(
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt maja 01, 2009 17:03

Milusia dla Ciebie :balony: :balony: :balony:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt maja 01, 2009 18:00

potrzebne domki tymczasowe chcemy uratować jak najwięcej kociąt ....kto pomoże i weźmie maluszka na DT ?
kotka z kociakami będzie otruta przez głupich mieszkańców jeżeli nie pomożemy.....
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pt maja 01, 2009 19:27

u mnie na podwórku jest wysyp ciężarnych kotek :cry: nie widziałam ich nigdy wcześniej, skąd one się biorą!! Nie mam pojęcia gdzie urodzą i co stanie się z kociakami a było już tak dobrze... Kilka lat temu moja koleżanka weterynarz która miała gabinet u nas na osiedlu (niestety wyprowadziła się na Śląsk) wysterylizowała wszystkie nasze osiedlowe kotki które napotkała na swojej drodze ale od 4 lat jej nie ma a pojawiły się nowe kotki a co za tym idzie kociaki.Jestem przerażona....
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Sob maja 02, 2009 12:52

Dzisiaj rano za TM odeszły dwa kotki od Pana Tomka
Kocurek i koteczka dwa pręguski
Uśpiłam je :cry: :cry:
[*][*]
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob maja 02, 2009 18:45

Jeśli możecie,to pomóżcie....
Dzisiaj zadzwonił do mnie pewien pan,który dokarmia koty na terenie swojego zakładu pracy.Wczoraj okociła się kotka,jego podopieczna.
Ma siedem kociat.Dzwonił,bo słyszał,że sterylizuję bezdomne kotki(bezpłatne sterylizacje)i prosił o pomoc.Mogę mu pomóc wysterylizować bezdomną kotkę,ale nie mam miejsca dla kotki i jej siedmiu maluchów.Sama mam już pięć kotów i w tej chwili nie mogę być nawet DT.
Pan stwierdził,że nie ma sumienia uśpić kotków,że zostawi ten problem facetowi,który rozwiąże ten problem tzn.worek i utopienie !!
Zwracam się o pomoc,choć wiem,że chyba musiałby się zdarzyć cud,żeby znaleźć dom DT dla kotki i jej kociaków,ale muszę spróbować wszystkiego!
Chciałabym też nawiązać z wami współpracę,bo działanie w pojedynkę jest bardzo trudne w tym temacie.
Pod koniec ubiegłego roku nawiązałam kontakt z p.Sabiną,ale potem zajęta byłam innymi sprawami i tak się to jakoś rozeszło.Zresztą bałam się,że bardziej będe potrzebowała pomocy od was niż sama będę mogła pomóc.
Jednak problem bezdomnych kotów i niesienie im pomocy,to zadanie ,które mnie w tej chwili przerasta.Chętnie więc dołaczę do was i postaram się pomagać w miarę swoich możliwości.
Pozdrawiam

dorkonst

Od: Sob lis 15, 2008 11:41

Post » Sob maja 02, 2009 19:36

Agnieszka Marczak pisze:Dzisiaj rano za TM odeszły dwa kotki od Pana Tomka
Kocurek i koteczka dwa pręguski
Uśpiłam je :cry: :cry:
[*][*]

[*] [*] :cry:
Agnieszko dobrze wiemy że trzeba było je uśpić były zbyt chore.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob maja 02, 2009 19:41

dorkonst pisze:Jeśli możecie,to pomóżcie....
Dzisiaj zadzwonił do mnie pewien pan,który dokarmia koty na terenie swojego zakładu pracy.Wczoraj okociła się kotka,jego podopieczna.
Ma siedem kociat.Dzwonił,bo słyszał,że sterylizuję bezdomne kotki(bezpłatne sterylizacje)i prosił o pomoc.Mogę mu pomóc wysterylizować bezdomną kotkę,ale nie mam miejsca dla kotki i jej siedmiu maluchów.Sama mam już pięć kotów i w tej chwili nie mogę być nawet DT.
Pan stwierdził,że nie ma sumienia uśpić kotków,że zostawi ten problem facetowi,który rozwiąże ten problem tzn.worek i utopienie !!
Zwracam się o pomoc,choć wiem,że chyba musiałby się zdarzyć cud,żeby znaleźć dom DT dla kotki i jej kociaków,ale muszę spróbować wszystkiego!
Chciałabym też nawiązać z wami współpracę,bo działanie w pojedynkę jest bardzo trudne w tym temacie.
Pod koniec ubiegłego roku nawiązałam kontakt z p.Sabiną,ale potem zajęta byłam innymi sprawami i tak się to jakoś rozeszło.Zresztą bałam się,że bardziej będe potrzebowała pomocy od was niż sama będę mogła pomóc.
Jednak problem bezdomnych kotów i niesienie im pomocy,to zadanie ,które mnie w tej chwili przerasta.Chętnie więc dołaczę do was i postaram się pomagać w miarę swoich możliwości.
Pozdrawiam

Oj z DT dla tej kotki to będzie mega trudne bo to jest druga kotka z kociakami w kolejce której nie mamy gdzie umieścić...A może u ciebie na osiedlu jest gdzieś miejsce by postawić budkę i umieścić w niej kotkę ? staramy się pomagać ile możemy ale mamy zbyt mało domów tymczasowych :( nie sądziłam że aż taki mega wysyp kociąt będzie ....teraz najbardziej są nam potrzebne domy tymczasowe ale pomagać nam można na różne sposoby ;)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob maja 02, 2009 19:59

Nestety nie ma miejsca na budkę w mojej okolicy.Zresztą przeniesienie kotki z kociętami z jej miejsca byłoby ryzykowne i mogłoby się zakończyć tragicznie dla kotki i kociąt.
Szkoda,że facet nie pomyślał wcześniej o sterylizacji.
Nawet nie chce uśpić kociąt,bo jest za wrażliwy(!),tylko oddaje je na pastwę
jakiegoś oprawcy .

dorkonst

Od: Sob lis 15, 2008 11:41

[poprzednia][następna]