Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 4.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2009 12:48

Lutka pisze:NOT przyglądam się od paru dni temu, co wypisujesz w wątku Mirki i szczerze mówiąc skręca mnie czasem ze złości, gdy widzę Twoje osądy. Polecam Ci zobaczyć opinie tych, którzy Mirkę i jej koty znają nie tylko ze słowa pisanego, ale również osobiście. Ja do takich się zaliczam i uważam Mirkę za osobę wyjątkowo twardo stąpającą po ziemi i rozsądną. Czytając to, co piszesz, mam wrażenie, że jesteś osobą nienajstarszą :wink: , bo taka kategoryczność i czarno-białość jest zwykle cechą ludzi młodych. Sama najstarsza nie jestem, nie przekroczyłam jeszcze 35-tki :D , ale wiem, że w zyciu zawsze trzeba ważyć potencjalne korzyści i niebezpieczeństwa. Piszę to nie tylko z punktu widzenia miłośnika kotów ale również z punktu widzenia lekarza. I wierz mi, jestem przekonana, że Mirka tak właśnie robi. Piszesz, że zabieranie kotów z domów tymczasowych lub schronisk uważasz za niepotrzebne. Mam wrazenie, że nie wiesz, o czym mówisz... Jeśli chodzi o domy tymczasowe, to koty były z nich zabierane przede wszystkim dlatego, że te DT sobie z tymi właśnie kotami nie radziły.
Co ja widzę odwiedzając Mirkę? Dom całkowicie podporządkowany pomocy kotom... I koty zadbane, wychuchane, miziaste, z których połowę bym chętnie zabrała do domu :wink: Nazywasz Mirkę, może nie wprost, kolekcjonerką... A ta kolekcjonerka oddałaby mi od ręki jakiegokolwiek kota, który mógłby pójść do domu z kotami, nawet swoją Klementynkę, ale tylko dlatego, że jest przekonana, że jestem dobrym domem.
Nie sztuka w tym, żeby koty zaopiekowywać i wydawać pierwszemu lepszemu zainteresowanemu domowi. Mirka, biorąc do siebie koty, których, powiedzmy sobie szczerze, nikt nie chce (np. niekuwetkowe) ma święte prawo sama zadecydować, czy dany dom będzie odpowiedni!!
Poza tym wszystkim uważam, że jeśli nie masz zamiaru tego nigdzie zgłaszać, to dobrze byłoby nie psuć krwi osobie, która ma co robić ze swoim pracowitym dniem, bo to do niczego nie prowadzi, a na pewno nie pomaga kotom, które na tym wątku szukają domów.

Prosiłam, aby nie prowokować mnie do dalszych wypowiedzi.

Komentarza nie będzie.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw kwi 30, 2009 17:40

Red Gizmo jak twierdzi NOT nie powinnam zabierać z domu tymczasowego.
Od 24 lutego do 18 marca mieszkał on u seniority, do której trafił po tym jak obiecałam aamms, że przyjedzie do mnie, gdy nadarzy się transport. Moja „przygoda” z Red Gizmo zaczęła się 1 lutego, kiedy to zobaczyłam jego zdjęcie na Allegro. Aukcję tą znalazła też alina_b25 i powiadomiła o niej Puchatkowo. Skontaktowałam się z wystawiającą aukcję zanim alina_b25 napisała swój post i otrzymanymi informacjami podzieliłam się z Puchatkowem. Tu zaczyna się sprawa Red Gizmo. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85212&postdays=0&postorder=asc&start=1305
A to wątek seniority. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89327&postdays=0&postorder=asc&start=0
Przez kolejne 3 tygodnie Red Gizmo mieszkał w budce na tarasie a w necie było jeszcze kilka jego ogłoszeń. Przez te 3 tygodnie każdy miał szansę się nim zająć, ale jakoś chętnych nie było. Po mojej deklaracji wzięcia na tymczas, Red Gizmo został wykastrowany i miał badaną krew. Nie wyczyszczono mu zębów i taki zabieg przeszedł dzisiaj.

Przed Obrazek i po Obrazek.

Stracił 2 zęby, które miały połamane korzenie i popękane szkliwo. Obrazek

Przy okazji porządnie go wyczesałam. Obrazek
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw kwi 30, 2009 18:46

Czytam systematycznie Twój wątek nie tylko dlatego, że mam od Ciebie cudownego Znajdka - Mikiego...Jak dotąd kocio zdrów jak rybka ...Wpis edukacyjny jakie zamieściłaś czesząc twoich podopiecznych zaowocał zakupem furminatorów dla mojego jedynaka i norweskich kotów syna. Mirko, czapki z głów przed Tobą za to co robisz i nie przejmuj się zaczepkami i komentarzami jakiegoś TROLA - zawsze się tacy pojawiają i tylko gadaja, trują i gadaja...Trzymamy kciuki za wszystkich twoich podopiecznych i oby znajdowały domki jak dotąd.

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Czw kwi 30, 2009 19:32

Mirka zajmijmy sie tym co istotne jak tam kotki, co nowego ??? jak minał dzień? Własnie wróciłam z pracy i latania po pracy ....moje juz nakarmione i teraz łapię oddech :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw kwi 30, 2009 19:35

Anulka111 ja Ciebie kiedyś uduszę. Wyżej napisałam o czyszczeniu zębów Red Gizmo. To był dzisiejszy gwóźdź programu.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw kwi 30, 2009 19:52

Ale piękne ząbki, a jakie białe :D I ile futra 8O

A koty u p.Mirki mają RAJ na ZIEMI!!!!!!!To tyle na ten temat!!

kicia91

Od: Pt lut 15, 2008 15:38

Post » Czw kwi 30, 2009 23:44

Mirka 8) nie duś .. ja pólprzytomna ze zmeczenia wrocilam do domku, no i masz więcej niz jednego kotka 8)

tego czyszczenia zabkow to ja sobie nie wyobrazam...natomaist czekam na wyplate i od razu kupuje Fuminatorek ....bo wlosy moje kociaste gubia , oj gubia :lol:

Hm nie sadziłam,że zęby moga być gwożdziem programu , a jak wykastrowane 2 kotki się maja ???
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt maja 01, 2009 9:38

Jakie koty Mirka wydaje?
To ja siem wypowiem 8)
Piękne, lśniące, zdrowe, pełne radości - bo takim jest Gucio :love: którego zaadoptowaliśmy :P
Gucio trzy lata czekał na dom.
Dlaczego tak długo?
Przecie on biało-rudy i wydawało się, że to chodliwy kolorek.
Czasami wydaje, że jak kot ma ciekawe umaszczenie, to szybko znajdzie dom, ale jaki to będzie dom :?: :roll:
Owszem kota można szybko wydać, raz dwa, lecieć na ilość, tylko w takim razie po co kota leczyć wyciągać za uszy a potem oddać byle komu kto go zmarnuje? czy jest to odpowiedzialne? :roll:
NOT zanim cokolwiek napiszesz to zapoznaj się z treścią wątków np. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40199&highlight=
i nie pisz, że Mirka się chwali bądź chce błyszczeć na forum 8O
Mirka należy do osób, które nie nikomu nie słodzą, pisząc posty jest po prostu sobą.

No a teraz nadrabiam zaległości ;)
Red Gizmo ma piękne ziombki :P jak mój Gucio :D
Dobrze, że jest po czyszczeniu, teraz będzie mógł zajadać bez bolesności dziąseł.
Jak dzisiaj się czuje?
Ostatnio edytowano Pt maja 01, 2009 17:02 przez Fredziolina, łącznie edytowano 2 razy

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt maja 01, 2009 9:45

witajcie :P powiedzcie mi jak to jest z tym czyszczeniem ząbkow , ile kotek ma lat kiedy tego wymaga, czy to zalezy od czegoś dodatkowo?

Mireczko nie gniewasz się juz na mnie ?? Ciut pospałam i będe uważac co piszę w Twoim wątku :lol: :lol: :lol:

Jak Dymka i jej kastracyjny kumpel??

anulka111

Post » Pt maja 01, 2009 9:47

Mirka, to takie forym jest, niestety, że zawsze znajdzie się KTOŚ, co wie lepiej.................

wiesz o tym, bos mądra, OLEJ TO i sie nie tłumacz, nie warto................

Mirka :king:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Pt maja 01, 2009 12:17

Pozdrawiam wszystkie bydgoskie kociaste :D i Ciebie.
A przede wszystkim bardzo Ci dziękuję że znalazłaś czas aby poradzić mi w sprawie tonka.We wszystkim co mi napisałaś miałaś rację,wczoraj rozmawiałam z wetem,powiedział dokładnie to samo co Ty.
Miłego i spokojnego weekendu życzę :wink:
Legnica

Post » Pt maja 01, 2009 12:52

Witaj Ciociu Mirko !!!
Dzisiaj mijają trzy lata jak przeprowadziłem się od Ciebie do Warszawy. Teraz moja rodzina składa się z czterech kotów, dwóch psów i trzech ludzi, ale ja uważam, że i tak jestem najważniejszym facetem w domu i dlatego się tak rządzę i pilnuję porządku. Na pęcherz nie choruję, tylko dokucza mi plazmocytarne zapalenie dziąseł, ale jadę do Lublina na wizytę i będzie dobrze. Dziękuję, że mnie wtedy przygarnęłaś i walczyłaś o moje zdrowie, dzięki temu żyję i daję w kość całej rodzince- he, he.
całuję Cię moim krzywym pyskiem i puszczam oko swoim oczopląsem - Twój Gizmo

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Pt maja 01, 2009 12:54

:lol: :lol: :lol:

anulka111

Post » Pt maja 01, 2009 13:01

Dziękuję za słowa poparcia, ale faktycznie lepiej wypowiedzi NOT po prostu olać i robić swoje.

Wykastrowane mają się dobrze. Beżowemu zrobiła się nadżerka na języku i pewnie jeszcze sobie pochoruje. Lila nadal ma zapchany nos. Karmię ją, bo z węchem straciła łaknienie, ale wodę pije samodzielnie.

Dzisiaj miałam wizytę ludzi chętnych adoptować kocurka. Wybrali Diablo jednak po sprawdzeniu warunków zdecydowałam, że kota nie dam.

Legnica, coś czuję, że będziesz miała tonka na stanie przez długi czas. Mój na szczęście jest młody i powoli przypomina sobie jak być beztroskim kociakiem. Jest bardzo spragniony pieszczot. Gdy jestem w pokoju kuwetkowym to podchodzi do mnie i kładzie się obok zachęcając do głaskania. Cały czas jednak jest czujny i gwałtowniejszy ruch powoduje unik. Nie wzdryga się już tak bardzo, gdy dotykam jego pysia.

:arrow: Benek chyba lubi koty. :arrow: Limka najbardziej lubi Lulu.

No i bym przegapiła kolejną rocznicę. Gizmo to mój pierwszy „pers”, pierwszy niebieskooki, pierwszy point i pierwszy z wystającym kłem. Przecudowny kot. Gizmo życzę Tobie wielu przegapionych przeze mnie rocznic pobytu w domu Sfinks.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt maja 01, 2009 23:47

podoba mi sie , ze koty się lubią :P No i ulga ,ze z Kastrowanymi tez ok . Jakie masz plany co do Dymki ? Jakies badania ??? 8)

anulka111

[poprzednia][następna]