KATOWICE-Akcja Sterylizacji 2014 - 2 lecznice,uchwała str.13

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 28, 2009 0:19

Pani powiedziala, ze najlepiej przywiezc rano. Chyba narazie niema zbyt duzego tloku, bo nie mowila, zeby sie umawiac.
Najlepiej zadzwon.
Tylko, ze z dzikami tak jest uda sie albo nie, wiec umawiac sie nie za bardzo jest jak.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro kwi 29, 2009 8:03 kot

bardzo sie cieszymy ze po 3 latach zabiegań przez nasza Fundacje For Animals o przeznaczenie środków na sterylizacje udało sie to uzyskać
wdrożenie zabrało urzedowi maista prawie 4 miesiące ale juz jest!!!!

zapraszamy wszytskie chetne osoby do wysterylizowania wolnozyjących kotów w swojej okolicy do udziału w akcji

bliższe infomacje w klinice weterynaryjnej na Brynowie
32 2517530

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Śro kwi 29, 2009 14:56

Gratuluję załatwienia tych sterylek - to naprawdę duża rzecz.
I życzę, żeby wystarczyło ich na długo - urząd ma jakiś limit ilościowo-finansowy czy raczej tnie do skutku?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw kwi 30, 2009 14:05

a do kiedy jest ta akcja :D
no i rozumiem ze można przywieżć więcej niż jednego kota ?
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt maja 01, 2009 0:02

Brynowska 25c to jest adres oficjalny faktyczna klinika znajduje sie troszkę w bok :) jak się wjedzie w Brynowską od strony centrum to trzeba skręcić w pierwszą przecznicę w prawo.Lecznica znajduje sie w połowie uliczki. Jak jedzie się od strony Mikołowa to po prawej jest restauracja Singer i od tego momentu 3 przecznica w lewo :wink:

NIE WOLNO WYPUSZCZAĆ KOTÓW PO STERYLCE :twisted: kocur min 2 doby kotka absolutne minimum to 5 :twisted:

Trzeba wypisać oświadczenie iż to kot uliczny a osoba np dokarmia :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt maja 01, 2009 9:34 przygarne kotka

witam, chciałabym przygarnąć małego kotka, najlepiej wysterylizowanego obojętnie jakiej płci, byłam nawet w schronisku ale nie mieli kociąt tylko dorosłą kotkę, która trochę mnie przerażała, mam prośbę, jeśli będziecie mieli informacje ze są małe wysterylizowane kotki to proszę o kontakt, ewentualnie wiecie czy można gdzieś bezpłatnie dokonać sterylizacji małego kotka. kontakt 698 757 969 Agnieszka
AGULKA83

agulka83

Od: Pt maja 01, 2009 9:26

Post » Pt maja 01, 2009 10:44

koty sterylizuje sie najwcześniej w okolicach 6-7 miesiąca wiec nie ma kociąt już wysterylizowanych

a biorąc kota ze schroniska katowickiego dostajemy bon na bezpłatną sterylizacje jak zwierzątko osiągnie właściwy wiek
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob maja 02, 2009 21:18

o, bardzo sie ciesze, ze i u nas cos w koncu ruszylo :D
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Śro maja 06, 2009 20:52

rozumiem, ze kotka musi być z katowic, miasta ościenne odpadają?
Kota trzeba kochać na jego własnych zasadch. Paul Gray

WALLE

Od: Nie gru 14, 2008 21:02

Post » Śro maja 06, 2009 21:49

Tak, akcja dotyczy kotów wolno żyjących z terenu Katowic.
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Pon maja 11, 2009 8:52

Witam

Muszę się pochwalić, że jedna z moich kotek została własnie złapana i własnie jest na zabiegu. Chociaż myślałam, że znowu zawaliłam sprawę, bo raz jej udało się wyjsc z klatki nim miałam zamknąć klatkę. Ale za kilkanascie sekund naiwna miala ochote na szyneczke, wiec ponownie weszła do srodka i łup!

Serce mnie sciskalo, jak miauczała wznieboglosy.

Wczesniej przed zlapaniem skontaktowalam sie z klinika, co i jak.
Powiedziano mi, ze hospitalizacja jest finansowana przez maisto i moga trzymac kota do 2 dni, a jak bedzie potrzeba to nawet dluzej. Podobalo mi sie to. A gdy przyjechalam z kotka to w recepcji powiedziano, ze hospitalizacja jest odplatna na wlasny koszt. Troche mnie do oburzylo, powiedzialam, ze nie bede placic, bo informowano mnie inaczej. Wiec ta poszla sie zapytac i mowila, ze moga trzymac tylko dobe i od razu moze byc wypuszczona na wolnosc. Niechetnie sie zgodzilam, ale jeszcze raz zapytam ta osobe, ktora powiedziala, iz mozna trzymac w klinice do 2 dni.

Dziwnie, ze personel nie jest dokladnie doinformowany.

jeszcze chcialabym wysterylizowac kocura i druga kotke, chociaz z nia beda opory, bo ona taka naiwniutka jak ta pierwsza to nie jest ;]

Kitty27

Od: Czw kwi 09, 2009 7:47

Post » Wto maja 12, 2009 16:48

Wielkie brawa za załatwienie steryle!!!
Bardzo się cieszę!!!
MOJE GRATULACJE!!!

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Wto maja 12, 2009 19:46

Witam :)
Gdyby nie wy zwlekałabym jeszcze długo z ta sterylką.
Kotka jest już u siebie, zniosła to wszystko dzielnie i ze spokojem :) Jestem taka szczęśliwa, ze wszystko dobrze się skończyło :)
Jeszcze postaram się wykastrować kocura, koniecznie! A kocurek właśnie cierpliwie czekał na kotkę, pewnie będzie rozczarowany jak spotka się z nią.
Pozdrawiam serdecznie! :)

Kitty27

Post » Śro maja 13, 2009 6:19

jakie są opinie tej kliniki na Brynowie? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro maja 13, 2009 6:39

kaja555 pisze:jakie są opinie tej kliniki na Brynowie? Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Wejdz tam i jest tam opinia o tej lecznicy

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78225&start=0

Ja byłam tam tylko 2 razy jakies 10 lat temu z moim psiakiem i wczoraj z kotka na zabieg. Wiec nic nie moge powiedzieć na ten temat ;] ale zauwazyłam, że nie narzekają na brak małych pacjentów, kolejki są.

Kitty27

[poprzednia][następna]