KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2009 12:49 Re: weci

Katowice

Lecznica, której nie polecam:
Osiedle 1000-lecia.
Ul. Piastów 6
Mariusz Witała

Fakt, leczyłam tam psa przez 13 lat. Ale pies był dobrego zdrowia, poza zatruciami pokarmowymi raz na rok czy szczepieniami weta widzieć nie musiał. Więc było ok. W momencie gdy pies odszedł i pojawił się kot. Nagle z wetem zaczęły być problemy. Nie znał żadnych kocich karm poza Whiskas i RC. Wymyślał jakieś choroby. Jak kot ciężko zachorował to wet odmówił mi robienia badań krwi. Jak je zrobiłam na własną rękę w innej lecznicy zjechał mnie. Potem stwierdził, że może być wiele przyczyn chorób, ale w zasadzie na diagnozowanie wydam majątek. Szkoda kota i po co wiedzieć. Może bez diagnozy dłużej pożyje 8O
Jak się można domyśleć więcej już się tam nie pojawiłam.
04.2011 Juna pisze:Popieram, niestety dr Witała ma niewielkie pojecie kotach. Jedyne co potrafił wykonać w miarę fachowo to usunąc koteczce kleszcza z główki ale i tak go ugryzła. Wyraźnie się wyczuwa , że facet boi się kocich pazurków tudzież ząbków :D
Za to polecam dr Agatę Faron na osiedlu ul. Bolesława Chrobrego 9 tel. (032)3530032. Świetnie zna kocią naturę, radzi sobie z kocimi fochami rewelacyjnie :)

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro sty 21, 2009 13:38

Katowice

Nie polecam przychodni na osiedlu Witosa ul.Rataja tam pracuje sadystka a nie weterynarz:/ mojego psa zamiast leczyć antybiotykami wstrzykiwała mu witaminki i piesek zdechł... Tak samo znalazłam kotka małego, wynalazła mu nie wiadomo jaką chorobę, gdy poszłam do innego weta okazało się, że ma nosówkę i już z niej nie wyjdzie za późno:(

Za to Polecam GABINET WETERYNARYJNY MEDICUS Lek.Wet.Dariusz Idziński na ul.Witosa 16b na osiedlu Witosa oczywiście:) Chodzę do niego od wielu lat i nigdy się nie zawiodłam na nim:) pomógł wszystkim moim zwierzętom szczurom, świnką morskim, psom, kotom a nawet żółwiowi wodnemu:D

04.2009 menius pisze:"Medicus" Gabinet dla Zwierząt Dariusz Idziński
ul. Witosa 16 b, tel: 0 32 782 24 35 )
POLECAM

07.2009 Lesguartesik pisze:WET Idziński to empatyczny człowiek. Mądry i pomocny. Leczyłam juz u niego chomiki, świnki, znajdę ptaszka,a obecnie mojego koteczka. Niestety :) zawsze jest u niego kolejka.

bagiera86i

Od: Śro sty 21, 2009 12:13

Post » Śro lut 11, 2009 16:40

Zawiercie

Zdecydowanie NIE POLECAM lecznicy w Zawierciu przy ul. Aptecznej.

Wet, który twierdzi, że specjalizuje się w chirurgii zwierzęcej, znieczulił mi Ptysia, nic nie zrobił, nie zbadał przed zabiegiem, dopiero w trakcie znieczulenia. Okazało się, że kot cierpi na wnętrostwo, a on tego nie zrobi. Podał dawkę znieczulenia w/g mnie źle obliczoną, nie wybudził go. Oddał mi kota bez kontaktu, który wybudził się po 5 godzinach, wymiotował, mocno odchorował to wszystko. I jeszcze skasował20 zł za to, że kot się wyspał!

Zaczpiowali mi koty i zaszczepili p/w wściekliźnie, żeby zrobić paszporty. A teraz nie chcą pobrać krwi! Podejrzewam, że nie potrafią. Muszę szukać innego weta na cito, który to dokończy. Za kilka dni mija termin od zaszczepienia do pobrania krwi- 30 dni.

Dodam, że jeden z tych wetów nosi tytuł dr.

Omijajcie z daleka!
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Śro lut 25, 2009 22:04

Ruda Śląska

Polecam lecznicę dr Kocota. Weterynarz olbrzymiego serca, kocha zwierzęta, ze wzajemnością. Leczę tam swoje zwierzaki już ładnych parę lat. Lecznica nieustająco się unowocześnia.
Faktem jest, że w poczekalni można spędzić sporo czasu przed wizytą.
Kilkukrotnie sprawdziłam efekty pracy dr Kocota w innych lecznicach (np. po sterylizacji), weci nie mieli żadnych zastrzeżeń.
11.2009 kezir pisze:Rowniez jestem bardzo zadowolony z kliniki, ktora prowadzi Grzegorz Kocor. Regularnie woze tam kotke od 5 lat, teraz byla dowozona po operacji ropomacicza. Solidna i zyczliwa opieka, pozytywne oceny innych wlascicieli zwierzat, ktorych tam spotykam. Szczerze polecam.

klinika jest czynna caly tydzien, sa tez dopoludniowe dyzury niedzielne. Miesci sie w Rudzie Śląskiej 4 (dawna Kolanija ;) dawni mieszkancy Orzegowa beda wiedzieli), ul. Kilińskiego 4, tel.: 32 7935802, tel. kom.: 602621636.

pradela

Od: Śro sty 14, 2009 21:46

Post » Pt lut 27, 2009 12:46

Gliwice

nie polecam weterynarza na ulicy pszczyńskiej
"Amicus" S.C.

pytając o ceny zabiegów zostałam potraktowana jak naciągaczka
po sterylce zlekceważono krew wydalaną przez Saharę z qpką
za jednorazowe czyszczenie uszu skasowano mnie 25 zł (u innego weta płaciłam 5 zł ), gdy zapytałam o doświadczenie pana doktora przed operacją oczu Sahary wkurzony kazał mi jechać do Garncarza do warszawy (że niby neguję jego profesjonalizm 8O ) , więcej tam nie poszłam i nie pójdę nigdy :evil:
04.2010 Ycases pisze:Gabinet weterynaryjny "Amicus", ul. Pszczyńska 12

Tel. (032) 238 29 88
Pon. – Pt. 10.00 – 19.00
Sobota 10.00 – 14.00
Niedziela 10.00 – 13.00

Bardzo miły kontakt, Pan doktor zawsze cierpliwie odpowiada na wszystkie moje, czasem głupie, pytania.
Kiedy Klusek miał złamaną łapkę 2 razy ściągałam Pana doktora do lecznicy wieczorem w weekend bez żadnych problemów, kiedy już sama nie dawałam sobie rady. Płaciliśmy tylko za pierwszą wizytę, na której Buruś miał robiony pierwszy gips i rtg. Każda kolejna, nawet te wieczorne były darmowe.
Sterylizowałyśmy tam Alunie i kastrowałyśmy Buruśka i zawsze po zakończeniu zabiegu i wybudzeniu kota był telefon, że wszystko jest ok i można go już odebrać.
No i co też ważne, rzadko zdarza się, żebyśmy płacili za wizytę. Za zabieg, rtg owszem, ale nie pamiętam abyśmy kiedykolwiek płaciły za czyszczenie uszu, kontrolę ząbków, czy zadrapanie trzeciej powieki.
Naprawdę polecam :)

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Sob lut 28, 2009 20:37 Tychy

Tychy

Przychodnia Arka ul. NAd Jeziorem. Pani dr Wioleta Olender, naprawde dobra w kotach. tel: o322186111

08.2009 Ań____ pisze:Pani weterynarz nazywa się Oleander (literówka). Jest b.miła, zainteresowana zwierzętami, z relacji mojej przyjaciółki, która przez wiele lat chodzi do niej ze swoimi kotami, wynika, że także dobra.
Mnie do p.Oleander zniechęciły jej wysokie ceny.

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Śro mar 11, 2009 9:41 Bielsko Biała

BIELSKO BIAŁA

Dr Krzysztof Śliwa ul Góralska tel.502 358 783. Gabinet może nie wyposażony najlepiej, ale lekarz kompetentny i w scislej wspólpracy z innymi l, lepiej wyposażonymi klinikami. Cierpliwie odpowiada na pytania zadawane przez telefon, co dla mnie jako poczatkującego hodowcy nie jest bez znaczenia. Jeśli trzeba przyjedzie nawet w nocy. Polecam. (Widać, że nie tylko hodowcą jestem początkującym) :wink:
Obrazek

EgrettaAlba

Od: Czw sty 03, 2008 11:35

Post » Śro mar 11, 2009 19:32

Radzionków

kama25 pisze:Kochani!Goraco polecam Dr Kasię z Radzionkowa.Wiem,że nie każdemu jest tam "po drodze",ale jestem przekonana,że warto tam dotrzeć.Krążylismy wśród wielu wetów i dopiero ona pomogła.Lekarz znający się na rzeczy a szczególnie na chorobach skóry-no i wilkie serce!Polecam i dziekuję!
Adres przychodni-ul.Szymały 9A Radzionków

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pt mar 13, 2009 23:47

Zbrosławice

Ja mogę polecić lecznicę w Zbrosławicach- dobrze wyposażona lecznica, weterynarze odpowiadający na pytania. Mój pies miał tam robiony zabieg, wszystko ładnie, bez komplikacji; mój kocur był leczony na zapalenie uszu - oczywiście z pozytywnym skutkiem. Jeżdżę tam też z innymi footrami. Jak mam wątpliwości- dzwonię(najczęściej mam kontakt z panem Markiem Gajdą i panem Mateuszem Mazurem).

Adres: Zbrosławice ul. Wolności 121d
tel.: 032 233 70 22
kom.: 0 603 805 818

Lecznica jest otwarta od 9 - 19 w dni powszednie, w soboty od 10 -14, a w niedzielę 13.30-14.30 W pozostałych, nagłych przypadkach- telefon komórkowy
Dodam jeszcze, że w lecznicy można zrobić badania: morfologię krwi z biochemią, USG, EKG i RTG.
07.2009 edzia_k1 pisze:Również polecam tą lecznicę :ok: o każdej porze dnia i nocy można na nich liczyć.
Uczęszczam do przychodni od 9 lat nigdy się nie zawiodłam.

11.2009 Harpia411 pisze:Jedna z najlepszych lecznic w okolicach TG i Bytomia. Od kilku lat leczę tam swój zwierzyniec !!! spędziłam ta nie jedną noc a w 2008 r i wigilię . Niesamowici ludzie !! wspaniali lekarze,oby takich było więcej.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw mar 26, 2009 1:11

ZAWIERCIE

jeśli komuś z Zawiercia i okolic (Myszków, Łazy, Siewierz itp) był potrzebny na Cito wet, to mogę polecić pana Marka Wystrychowskiego

Oświatowa 18, 42-404 Zawiercie, (032) 672-39-21

On się specjalizuje głównie w psach, ale bardzo rzetelnie nam pomógł w praniu brudów po poprzedniej lecznicy. Z Balbiną jechałam do niego późnym wieczorem, jak mi leciała przez ręce. Cała rodzina zaangażowana w praktykę (córka studiuje weterynarię). 20 lat jeździliśmy do niego z psami, teraz byliśmy z kotami. W okolicach Zawiercia trudno znaleźć dobrego weterynarza. Więc jeśli już- to tylko do niego.
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Śro kwi 08, 2009 18:14

Bielsko-Biała

Polecam Beskidzka Klinika Weterynaryjna

ul. Szarotki 16
43-300 Bielsko-Biała
Tel. (0 33) 829 64 00
Fax (0 33) 829 64 01
http://www.weterynarz.bielsko.pl/

W nagłych wypadkach
(0) 502 231 609

Czynne
od poniedziałku
do piątku 8–22

w soboty
8–16, 18–20

w niedziele
8–12, 18–20

Miła i fachowa obsługa!
03.2011 gosia_buba pisze:Zdecydowanie odradzam tą klinikę!!! Kiedyś rzeczywiście była tam miła i fachowa obsługa, teraz zatrudnili młodych niedoświadczonych lekarzy, którzy są niekompetentni. Nie potrafili rozpoznać złamanej łapy u naszej kotki!!! Z racji tego, że kotka była po ciężkich przejściach zanim ją wzięliśmy, robili mnóstwo badań, z rtg włącznie i nie potrafili postawić diagnozy. Kiedy poszliśmy do innego weterynarza to od razu wszystko nam powiedział, a złamaną łapę oczywiście zauważył od razu - ale o tym później. Niestety, teraz ta klinika zdziadziała, więc jeżeli ktoś chce, aby fachowo zajęto się jego zwierzęciem, to radzę omijać klinikę na szarotki szeroookim łukiem.

Jeżeli chodzi weterynarzy w Bielsku-Białej -wiele, wiele się naszukaliśmy. Nasza kotka miała zmiażdżoną miednicę, była wychudzona i zmarniała. Kości łamały jej się jak patyczki. Chodziła sztywna, później jak złamała przednią łapkę strasznie utykała - na Szarotki oczywiście jej nie umieli pomóc - nie zrobili nawet zdjęcia łapy, która była krzywa i obolała!!!

W końcu po wielu poszukiwaniach trafiliśmy na doktora Krzysztofa Buszkę z kliniki Animals na ul. Wrzosowej w Bielsku-Białej - koło kościoła w Aleksandrowicach. Tam Pan doktor tylko spojrzał na zdjęcia miednicy i od razu nam wszystko powiedział co się działo z kotem. Jako jedyny na podbeskidziu ma uprawnienia chirurga zwierzęcego! Fachowe podejście, można dzwonić kiedy jest potrzeba, z naszym kotem wiele przeszliśmy i zaufaliśmy tylko i wyłącznie Panu Krzysztofowi.

Zdecydowanie polecam klinikę ANIMALS - http://www.animals.bielsko.pl

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Czw kwi 30, 2009 11:12

DĄBROWA GÓRNICZA

POLECAM Pana dr Radosława Kloryga- fachowość i kultura !!!!!!!!!!!!!!!

Centrum Zdrowia Małych Zwierząt

Agnieszka Kloryga, Radosław Kloryga

ul. Legionów Polskich 79

41-300 Dąbrowa Górnicza

(32) 262 50 00

rafael_76 pisze:Nie polecam:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92828

agussia5

Od: Czw kwi 30, 2009 10:42

Post » Sob cze 13, 2009 17:43

Gliwice

Bardzo serdecznie polecam lecznicę ARKAS - dr Agnieszka Pyc.

Lecznica mieści się na osiedlu Waryńskiego, przy ulicy Sieronia. Może gabinet jakoś nie rzuca na kolana, ale Agnieszka jest najlepszym fachowcem, jakiego znam. Ma niesamowita intuicję, dzięki której żaden z moich kotów (mam ich 3) nigdy nie był wystawiony na zbędne niedogodności. Sprawna, precyzyjna, nigdy nie pomyliła się przy diagnozowaniu, a leczy koty wielu mich znajomych. Przeprowadza zabiegi chirurgiczne (kastracje, sterylki, szwy), czyści zęby i w razie potrzeby usuwa popsute.

Jednego z moich kotów wyciągnęła z zaczopowania jelit i początków mocznicy, drugiemu uratowała życie, bo był znaleziony jako zagłodzony prawie na śmierć mały smark. Odratowała łapkę u kotki mojej przyjaciółki - nóżka była po wielokrotnym złamaniu, inni weci chcieli ją amputować, a dzięki Adze teraz Łatka nie dość, że ma cztery nóżki, to jeszcze z tej czwartej może korzystać, choć nie w pełni. Innego kotka, Kiszkę, wydobyła z takich infekcji górnych dróg oddechowych, że to się w głowie nie mieści - inni weci nie dawali jej szans na przeżycie. Zuzie, nerkowej kotce mojego przyjaciela, Agnieszka przedłużyła życie o 2 lata. Do nikogo nie mam takiego zaufania, jak do niej. Lecznica działa 6 dni w tygodniu, ale Agnieszka pod komórką jest cały czas. W razie dramatów można się umówić na wizytę domową.

polecam polecam polecam

Poniżej kilka zdjąć kotów leczonych przez Agnieszkę na początku kuracji i po jej zakończeniu:

Stefan w dniu znalezienia:
Obrazek Stefan w wieku 2 lat ---> Obrazek

Kiszka w dniu znalezienia:
Obrazek Obrazek Kiszka w wieku 6 miesięcy ---> Obrazek

kropka75 pisze:Polecam również.
Wetka z wyczuciem. Niestety nie dysponuje żadnym super sprzętem, ale też nie uważa się za nie wiadomo co. Poleca inne lecznice w temacie USG czy bardziej profesjonalnych badań.

Odratowała mojego kocura, gdy trafił do mnie ze schroniska, gdzie grasowała panleukopenia. Można się z nią umówić na wizytę domową, do mnie przyjeżdża na szczepienia, bo z dwoma kotami ważącymi łącznie 10kg to nie taka prosta wycieczka.

Służy radą przez telefon. I słucha pacjentów. Wyprowadziła mojego kocura z SUK, podczas gdy inni lekarze tylko robili USG (z których nic nie wynikało) i wciskali mi Royal Canin.

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Śro cze 24, 2009 20:03

Katowice

Gdyby ktoś był zainteresowany to polecam
Panią Monike Kubiak dla wszystkich zwierząt.
W Katowicach na ul. Józefowskiej 40B
czynne: pon.-pt. 10:00 - 18:00
soboty 9:00 - 11:00
tel. (032) 2596-891

Najlepiej dzwonic i pytać czy Pani dr. jest w tym dniu :) ja tak robie ponieważ w tej lecznicy jest jeszcze właścicel wet. który nie zna się na niczym i podejście do zwierząt jak i ludzi ma straszne !!!
I czasem, żadko wysyła Panią Monike do innej lecznicy 8)
Ale Pani Moniczka jest zaufana i mogę z czystym sercem polecić :P
11.2009 Błękitnooka Balijka pisze:Pani Monika Kubiak obecnie przyjmuje w Katowicach na osiedlu Kukuczki na ulicy Kurpiowskiej 1A od poniedziałku do piątku w godzinach od 9-12 i 15-19 a w soboty od 9 - 12. Również gorąco polecam Panią Monikę ma wielkie serce dla zwierzaczków, kochana wspaniała osoba, pełna ciepła i troski, z dużą wiedzą. tel. (032) 2035294

12.2009 Błękitnooka Balijka pisze:Polecam pełną ciepła, uwielbiającą koty, wspaniałą panią doktor Monikę Kubiak, która obecnie ma swój gabinet na osiedlu Kukuczki.
Katowice ul. Kurpiowska 1A
Przyjmuje pon-pi 9.00 - 12.00, 15.00 - 19.00
soboty 9.00-12.00
tel. 032 203 52 94
e-mail: mokubiak@wp.pl
http://www.wetgabinet.com.pl

daria06_08

Od: Sob gru 06, 2008 21:39

Post » Pt lip 10, 2009 6:43 Chorzów Batory, Bytom,

Chorzów/Bytom

Polecam Fabisza i Stefanka w Chorzowie Batorym i Bytomiu!
W Chorzowie Batorym mają cały sprzęt, robią operacje, prześwietlenia, badania, itp, itd.
Poza tym mają fantastyczne podejście do zwierząt - ja chodzę tam z moim struwitowym kocurem.
W razie draki przyjmują też w niedziele i święta (wtedy jest 50% drożej).
Nr tel:
Chorzów: 032-247-12-08
Bytom: 032-787-01-13
kropka75 pisze:Nie polecam !!!

Mojemu kotu na dzień dobry zrobiono USG, nad którym modliły się dwie panie i żadna nie wiedziała co widzi. Wydałam pieniądze, a diagnozy nie było. Coś tam widziały, ale co... tego nie wiadomo.

Po dwóch godzinach czekania i po godzinie męczenia kota (z goleniem włącznie) zalecono mi podawanie Royal Canin i nikt nie słuchał, że mój kot od dawna jest na dużo mocniejszym i bardziej zakwaszającym Hills'ie. Poza tym kot miał robione badania moczu i struwitów dawno w nim nie było.

Poza tym tam się USUWA KOTOM OPERACYJNIE PAZURY !!!

07.2009 Emilka pisze:Jest tez dyzur calodobowy co tez jest istotne.

Minus jest taki (i podejrzewam,ze w tym tkwi problem Kropki75) ze przyjmuje tam wielu lekarzy, roznie dyzuruja. Polecam wiec upatrzyc sobie jednego konkretnego weterynarza,ktory bedzie prowadzil nasze zwierzeta i pilnowac jego dyzurow. Potem robi sie zamieszanie jak kilku lekarzy leczy jedna przypadlosc jedgo kota.
Ja osobiscie mam zaufanie do tej lecznicy. Mam ulubiona pania wetke,ktora pomaga bezdomnym psom i kotom,rowniez prywatnie.

08.2010 Cameo pisze:Polecam Klinikę Weterynaryjną Fabisz-Stefanek w Chorzowie Batorym!

Mariusz Stefanek jest świetnym dermatologiem! Wyleczył moją Torinę z APZS, a muszę dodać, że nawet najlepsi weci-dermatolodzy w naszym mieście rozkładali nad nią ręce. Dopiero doktor Stefanek prawidłowo zdiagnozował Torinkę.

Na miejscu są karmy (RC i Eukanuba), kilka dobrze zaopatrzonych gabinetów, no i lekarze z wielkim sercem do zwierząt. Dobre ceny. Jedyny minus to długie kolejki...

11.2010 tadira pisze:polecam już wspominaną klinike weterynaryjną Fabisz - Stefanek
http://www.fabisz-stefanek.pl/kontakt.html

Obaj szefowie to specjaliści ( dr n. wet. Roman Fabisz to chirurg, lek. wet.
Mariusz Stefanek to dermatolog) a poza nimi jest jeszcze kilkoro specjalistów z różnych dziedzin weterynarii, cały personel jest miły i kocha zwierzaki.

Weterynarzy jest tam mnóstwo więc mozna wybrać i chodzić do jednego.
W oddziale w Bytomiu przyjmuje Lek. Wet. Robert Imioło, którego bardzo polecam.
W lecznicy jest zwykle pełno ale nie zrażajcie się tym.
Wszystkie informacje o zwirzakach są zapisywane w komputerku co ułatwia sprawdzenie historii choroby gdyby właściciel zapomniał co kiedy było robione. Klinika działa równiez w weekendy.

Bardzo polecam :wink:
All you need is love...

tabletoid

Od: Pt lip 10, 2009 6:35

[poprzednia][następna]