Zula,Gluś(FeLV+),Mela(FeLV+)i Daszka(DT).Fotki-s.93 i 94

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 29, 2009 9:40

Aniu, my też byłyśmy przekonane, że jeśli weterynarz tak mówi, to przecież tak musi być, bo to on jest lekarzem. I od tamtej pory też nie ufam ślepo, pytam, sprawdzam, szukam.

On wiedział co sie stało, potem doszłyśmy z mamą do tego wniosku, juz po jakimś czasie. I o to miałyśmy i mamy pretensje, ze nic nie powiedział, że nie jest w stanie pomóc. Tylko uspokajał. A gdybyśmy wcześniej zaczęły szukać... :( Inny weterynarz, który robił Lali sekcję, potwierdził, ze to było zatrucie, podobno substancja zawarta w tej maści powodowała takie reakcje alergiczne u niektórych zwierząt, opowiadał o znajomym, który przywiózł ten lek, jako "cudo" z Francji i stracił 2 koty, a komuś innemu umarł w ciągu kilku godzin owczarek collie.

Kiedyś raz trafiłam jeszcze na weta, który chciał podać tą maść mojemu kotu, skończyło się to wielką awanturą w gabinecie.

I od tamtej pory boje się wszystkich leków, które kot może zlizać, czy to do uszu, czy np jakiś Frontline. Takie leki daje tylko jak jestem w domu i moge za kotem chodzić i patrzeć czy nic nie polize.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro kwi 29, 2009 13:39

To powinno dać nam wszystkim do myślenia, dlaczego nie wolno ślepo ufać lekarzom!
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro kwi 29, 2009 15:00

Milenko-przeogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za znalezienie DT miziaczkowi :love: -może jakoś uda Ci się namówić potencjalny Dt na przetrzymanie!-strasznie szkoda takich "dziczków",które okazują sie byc domowymi miziakami,wywalonymi dlatego ,że zaczęły dojrzewać!-biedny maluch-przestał być kociaczkiem-to won-zabawkę za drzwi!!!! :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 29, 2009 17:15

Milenko, na pewno z kocurkiem, którego nie zostawiłaś na dworze sie ułoży, takie miziaczki znajdują domki, ja tez bym go nie zostawiła, jesteś kochana, i nadajesz się jak nikt do pomocy kociastym.trzymam kciuki za niego, będzie wątek?
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro kwi 29, 2009 17:21

Mumko-odpowiem za Milenkę-bo dzisiaj długo na ten temat rozmawiałyśmy-będziemy kocurkowi szukac domku,ale co będzie,jeśli jedyny potencjalnyDT nie weźmie go do siebie?????
Milenka ma przecież dwa białaczkowce i nawet nie może w łazience kocurka trzymac! :(
Ja tylko moge trzymac :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ,żeby ten DT zgodził się!!!!
Taki zwykły maleńki buranio :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro kwi 29, 2009 17:53

są czasami sytuacja bez wyjścia, mam nadzieje, i trzymam kciuki, żeby się udało i tym razem chociaż z domkiem awaryjnym dla kocurka kochanego...
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro kwi 29, 2009 19:27

Dziewczyny, dzięki za ciepłe słowa! Temat rzucony, rozmawiałam dziś z mamą tz-ta, powiedziała, ze musi się zastanowić, ale mam wielką nadzieje, ze to dobrze rokuje! Musze teraz poczekać kilka dni (ok. 2-3) i zobaczymy co dalej, oby się udało.

Mały siedzi w łazience, zachowuje sie jak kot, który był w domu :( kuwetka non stop w użyciu,zero agresji.

Kocice dziś odebrałam, tą z soboty, jak tylko się sciemni, to ja wypuszczam, na szczęście ona nie jest domowa!

milenap

Post » Śro kwi 29, 2009 19:38

Tak bym bardzo chciała,żeby mama N. zgodziła się!
Szkoda tego burania-taki malutki chudziaczek!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro kwi 29, 2009 19:41

Mały jest, oczka wielkie i tak patrzy tym pysiem na mnie, jakby się zastanawiał co dalej z nim będzie :(

Kasiu, ja mam nadzieje, ze się uda, już 3 koty im "załatwiłam", naprawde mały by tam pasował, i charakterem (wszystkie są spokojne- 3 kastraty) i nawet kolorem, mają rudego, czarnego i biało-szarego, z przewaga bieli :wink:

milenap

Post » Śro kwi 29, 2009 19:50

Milenko-załóż Małemu wątek-nie mamy na co czekac-tak czy owak szukajmy mu domku!-tak mi go żal! :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro kwi 29, 2009 20:03

kropkaXL pisze:Milenko-załóż Małemu wątek-nie mamy na co czekac-tak czy owak szukajmy mu domku!-tak mi go żal! :(

Ot co i to jest myśl!!!!!!!!!!!!
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 29, 2009 20:07

Dziewczyny, wstrzymam się do piątku z wątkiem, tz przyjeżdża na 1 dzień właśnie w piątek , więc zobacze co mi powie, jak tam nastawienie "na żywo" na niego. Jeśli nadal będa mysleć, to zacznę z watkiem i ogłoszeniami.

milenap

Post » Śro kwi 29, 2009 20:13

Ale co szkodzi juz teraz założyć chudziaczkowi watek,może znajdzie sie ktoś z DS????????
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro kwi 29, 2009 20:19

Też sama strrasznie ciekawa jestem jakie będzie nastawienie.Jak masz możliwość Milenko cyknij mu foteczkę.W sumie daaaawno foteczek nie było od Ciebie hihihi
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 29, 2009 21:33

Kasiu, ale ja właśnie z nimi o DS rozmawiałam, jeżeli mama N. go weźmie, to już nie odda, to wiem na pewno :wink: dlatego wolę te 2 dni poczekać, zeby nie robić zamieszania.

Dziewczyny, obiecuję jutro fotki, kocurek też będzie, miałam dziś robić, ale już po prostu mi sie nie chciało :oops:

Wypusciałam kocice, od razu pojadła sobie na balkonie, na razie wskakuje i zeskakuje z balkonu, oswaja sie na nowo ze swoim terenem :D

milenap

[poprzednia][następna]