Moje koty i ja, Uszatek bardzo chory :-(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 25, 2009 19:49

Marysia jakbys czegos potrzebowała-dzwoń :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon kwi 27, 2009 19:19

Pozdrowienia od Rysia :lol: :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon kwi 27, 2009 20:56

ło jakie piekne fotki :love:

Mała1

Post » Wto kwi 28, 2009 6:03

Mała1 pisze:ło jakie piekne fotki :love:

a jakie piękne kocię na tych fotkach :lol: :love:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto kwi 28, 2009 11:37

Brzozka ma allegro od polo roku i nic :(

W zwiazku z tym, ze tyle futerk teraz u Ciebie, moze zrobie allegro i ogloszenia w innych miejscach jeszcze jakiemus kotu? Moze Stefanek? Czy on juz ma?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto kwi 28, 2009 11:44

no, Brzózka ma wyjatkowego pecha-a tak sliczna, i z charakterkirm tez nie jest tak znowu najgorzej, bywaja bardziej drapiezne koty :(

a jak Romek? sa jakieś ,,niusy,,?

Mała1

Post » Wto kwi 28, 2009 12:01

Liwia, słonko, :love: Allegro zawsze jest chętnie widziane, może zrób takie zbiorcze: dla Stefanka i Brzózki.
Może jakieś nowe zdjęcia Ci podeślę w wolnej chwili, co?
Ładne zdjęcia to bardzo ważna rzecz.
Brzózka i Stefanek mają porobione ogłoszenia w kilkunastu miejscach, w wolnej chwili pozaglądam, czy są jeszcze aktywne.
Brzózka rzeczywiście złagodniała, to kot, który potrzebuje Dużego tylko na wyłączność i to 24h/dobę, bo obraża się, gdy ja chcę wstać z łózia a ona w tym czasie leży przytulona do mnie. :roll: To wielki miziak no i śliczny miziak z pięknym czarno-białym długowłosym futerkiem, z pięknymi, dużymi oczami, ech...
Stefuś też jakby trochę lżej oddychał, teraz podaję mu Mucosolvan w tabletkach, zobaczymy. Stefan to taki łobuziak: zaczepia inne koty i lubi je "mordować", a że nie wszystkie to lubią to w mojej dziupli często dochodzą odgłosy jako żywo z dżungli a nie z mieszkanka na peryferiach miasta. :lol:
Romuś już fizycznie chyba dobrze, apetyt dopisuje, kuwetka jest używana, dzisiaj dostanie ostatni zastrzyk antybiotyku, jutro ostatni ten drugi (zapomniałam nazw :oops: ) no i będziemy myśleć o szczepieniu.
Najpierw jednak musi psychicznie dojść do siebie. Jeszcze trochę fuczy na "dzień dobry" ale to chyba tylko taka gra pozorów bo po kilku głaskach zaczyna się barankowanie i mruczenie. Nadchodzi długi weekend, będzie więcej czasu dla kociambrów, będę wyciągać Romusia z klatki, niech się chłopak oswaja z "wielką przestrzenią" mojego mieszkanka :lol: .
Pomału, małymi kroczkami, byle do celu.
:ok:
Ostatnio edytowano Wto kwi 28, 2009 12:06 przez mar9, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto kwi 28, 2009 12:04

Szukalam na allegro, nie widze Stefanka - zrobie :)

Liwia_

Post » Śro kwi 29, 2009 6:52

Romusiowi wczoraj otwarłam klatkę, po jakimś czasie zobaczyłam, że wyszedł i położył się pod łóżkiem. Poszłam oglądać film, wzięłam go na ręce, przytulił się mocno, łepek schował między mój bok i rękę i tak sobie siedzieliśmy. Głaskałam go, szeptałam do uszka i widzę, że pomalutku zaczyna się odblokowywać. Klatkę zostawiłam otwartą, wrócił do niej na noc ale już jej nie zamykam, będzie chciał wyjść to wyjdzie a nie, to sobie w niej będzie siedział. Dzisiaj dostanie ostatni zastrzyk i planowałam za kilka dni go wykastrować, szczepić itd ale cóś mokry nosek ma więc chyba będzie trzeba się tym zająć.
W weekend postaram się zrobić trochę zdjęć moim nowym tymczasom.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro kwi 29, 2009 7:11

Rysia ma ok 10 m-cy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przyjechała do mnie na tymczas 27.04.2009 r. Jest bardzo drobniutka, chudziutka ale na wszystkie koty fuczy. Takie maleństwo z charakterem.
Zaanektowała dla siebie legowisko w kuchni na blacie i przez pierwsze dni praktycznie z niego nie wychodziła, nawet nie bardzo chciała jeść. Ciągle spała. Dopiero whiskas jej posmakował :oops: , trudno, na razie ważne jest, żeby w ogóle coś jadła, z czasem nauczy się jeść coś innego.
Wczoraj pierwszy raz wieczorem widziałam ją w pokoju, przyszła, pokręciła sie trochę i wróciła do kuchni. Niby nic ale zawsze jednak, to znaczy, że powoli niunia sie oswaja.
Aktualizacja: 27.06.2009 r. Rysia zamieszkała w DS w Srzyżowicach
Tajger ma ok 12 m-cy.
Przyjechał do mnie również 27.04.2009 r. razem z Rysią. Podobno się kumplowali chociaż teraz nie widzę żeby się kolegowali.
Tajger to wieeeeelkiiiii miziak. Od razu po przyjściu bez strachu obwąchał mieszkanie, koty, wskoczył na łóżko i po prostu zasnął. Zachował się tak, jakby po prostu wrócił do domu z jakiejś wizyty.
Tajgerek ma piękną, bardzo mięciutką sierść, taką mięciutką sierść mają kociaki. Tajger wygląda zdrowiej niż Rysia dlatego pierwszy pójdzie na szczepienie i kastrację. Rysia musi trochę sił nabrać. potem będziemy szczepić i ciachać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oba kotki zostały odrobaczone i odpchlone.
Miały też wyczyszczone uszka. Będę je najpierw obserwować a dopiero potem szczepić. Tajger miał kilka kleszczy ale wetka mu je wyciągnęła.
Jeżeli po kilku dniach będzie dobrze to zaszczepię oba.
Na razie trochę się zrobiło ciasno, więc jeśli tylko ktoś będzie mógł przejąć ode mnie któregoś to będę wdzięczna bo koty warczą na siebie a nie mam ich jak rozdzielić bo w klatce jest Romek.
Mam nadzieję, że skończy się tylko na wzajemnym fuczeniu.
Aktualizacja: 02.08.2009 r. Tajger pojechał do DS w Zabrzu
Ostatnio edytowano Nie sie 02, 2009 18:27 przez mar9, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro kwi 29, 2009 8:08

ło mamo-Marysiu-widze ,ze sanatorium ruszyło pełna parą :wink:
kciuki trzymam

Mała1

Post » Śro kwi 29, 2009 8:16

Mała1 pisze:ło mamo-Marysiu-widze ,ze sanatorium ruszyło pełna parą :wink:
kciuki trzymam

wiesz, jak to jest, miałam wziąć jednego ale... no i ... jest jak jest...
ale spoko, luzik, jakoś sobie poradzimy, choć teraz koty więcej warczą na siebie, oczywiście warczą tradycyjnie Myszka i Brzózka. One nie lubią przekocenia :oops: :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro kwi 29, 2009 12:25

Wydaje mi sie, ze najlepiej Stefankowi i Brzozce robic jednak osobne ogloszenia, nowe zdjecia bardzo sie przydadza, jakbys miala, Marysiu, wolna chwile, to czekam na fotki :)

W ciagu paru dni postaram sie kotki powystawiac.

Liwia_

Post » Śro kwi 29, 2009 13:07

Liwia_ pisze:Wydaje mi sie, ze najlepiej Stefankowi i Brzozce robic jednak osobne ogloszenia, nowe zdjecia bardzo sie przydadza, jakbys miala, Marysiu, wolna chwile, to czekam na fotki :)

W ciagu paru dni postaram sie kotki powystawiac.

Wczoraj wysłałam Ci trochę zdjęć Stefanka, nie nadają się? mogę wysłać Ci więcej zdjęć, nie ma sprawy, w domu na kompie mam ich trochę
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro kwi 29, 2009 13:11

Nic nie dostalam :( Poslij prosze raz jeszcze...

Liwia_

[poprzednia][następna]