Szczenięta od seterki irlandzkiej - wszystkie precz! ;-)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon kwi 20, 2009 18:35

Patrzyłam po okolicy i typując od maluchów do rodziców - to jeden samiec byłby w typie :twisted: czarny wielkości seterki o troche dłuższej sierści od niej i bardziej puchaty. Jeśli to on byłby ojcem to mogą być bardzo fajne stworki... ale nie miał białego krawacika - więc może być chybiony. Za to przypuszczam że maluchy będą wielkości mamy patrząc na wielkość łapek ... U Behemotki mają jak w raju więc naprawdę warto myśleć o nich jako o nowym domowniku, bo zdrowe zadbane i super odżywione !!!!!

ArxTe

Od: Śro mar 25, 2009 15:21

Post » Wto kwi 21, 2009 22:10

[/quote]Mrówcia - No, taki mam domek, który się rozgląda. - Z kotem ze schroniska[quote]

Zainteresowany tymi psiakami jestem, tylko problem bo daleko trochę. Jeśli dostarczysz do mnie to biorę jedengo.

Cooper

Od: Wto kwi 21, 2009 22:01

Post » Wto kwi 21, 2009 22:16

Oświadczam, że Cooper jest wspominanym przeze mnie wcześniej domkiem poszukującym :D (w razie czego, będę przeprowadzać kontrole) :wink:
Futra moje dwa:-)
Obrazek

Mrówcia

Od: Nie sty 08, 2006 11:24

Post » Czw kwi 23, 2009 14:14

Przepraszam za milczenie, znowu nie mam internetu :placz:

Teraz się dorwałam na chwilę, więc biegnę z nowinami: dzieciaki są zdrowe i wesołe, intensywnie socjalizowane. W domu mają matkę i drugiego dorosłego psa oraz 7 kotów (:strach:), widują też gości - w tym dzieci - i w sobotę oraz niedzielę były na spacerkach w celu zapoznania się z kolejnymi psami (znajomy husky i suczka owczarkowa). Na nowe sytuacje reagują wspaniale. Zarówno fizycznie, jak i umysłowo rozwijają się bardzo ładnie :)
Jedzą suchą karmę - rozmoczoną lub nie - a także domowe jedzonko, kurczaka, biały ser etc. Powoli (z naciskiem na powoli) uczą się czystości.

Są już po trzech odrobaczeniach, dzisiaj/jutro idziemy na drugie szczepienie. Wszystko oczywiście odnotowane w książeczkach.

Właśnie jesteśmy na etapie nauki siadania w celu zwrócenia na siebie uwagi :D

No i do brania :wink:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Czw kwi 23, 2009 14:28

Cooper pisze:Zainteresowany tymi psiakami jestem, tylko problem bo daleko trochę. Jeśli dostarczysz do mnie to biorę jedengo.

Cooper, odległość to żaden problem, wszystko da się zorganizować :)
Jeśli chodzi o opisane przez Mrówcię warunki, to szczeniorki zdecydowanie będą raczej większe niż mniejsze :wink:. Mogą być takie jak mamusia (60 cm w kłębie, 23 kg), mogą też urosnąć nieco bardziej.
Rasa zdecydowanie nieagresywna 8), seterki są znane raczej z łagodności w stosunku do ludzi oraz cierpliwości do dzieci. Ojciec, jak wiadomo, nn, ale ewidentnie żaden z psów w typie ras bojowych (pit bull, ca de bou itp.), bo kształt głowy zupełnie nie ten.
Zresztą w tym wieku widać już sporo z charakteru :). Na przykład Gobi ma charakter, będzie wymagała konsekwentnego prowadzenia. Za to Gracja jest bardzo podporządkowana człowiekowi, łatwo i chętnie się uczy, będzie raczej uległa. Gburek jest trochę uparty i gderliwy (mruczy z niezadowolenia tak cudnie, że można się zakochać :1luvu:), a Ganges to leniuszek :twisted:

Wysłałam Ci PW.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Czw kwi 23, 2009 14:53

Po pierwszym spacerze (20 minut biegania po trawce i spały przez kilka godzin :lol:):
Obrazek Obrazek

Golfik - urodzony model 8)
Obrazek Obrazek

I spacer drugi :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zapoznajemy się z dużymi koleżankami i kolegami
Obrazek Obrazek Obrazek

Gdyby tylko szeleczki tak nie przeszkadzały...
Obrazek Obrazek

Ale biegać i się opalać ostatecznie można :wink:
Obrazek Obrazek

A na koniec "opuścili mnie, zostawili na tym odludziu, nikt mnie nie kocha i w ogóle jestem biedny" :lol:
Obrazek
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Czw kwi 23, 2009 16:13

Boskie są :lol: :love:
Szkoda, że nie chcemy na razie psa. :wink:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw kwi 23, 2009 19:59

Behemotka, Ty sobie przytargaj ten internet, bo my tu takie foteczki codziennie chcemy oglądać :D Nie umiałabym chyba wybrać spośród tych pulpetków-wszystkie słodziarskie :!:
Obrazek

Mrówcia

Post » Pt kwi 24, 2009 7:19

Mrówcia pisze:Behemotka, Ty sobie przytargaj ten internet, bo my tu takie foteczki codziennie chcemy oglądać :D Nie umiałabym chyba wybrać spośród tych pulpetków-wszystkie słodziarskie :!:

Zgadzam się i co do fotek i co do trudności wyboru. :D :lol:
Chociaż mnie cały czas czaruje biały nosek Gracji. :love:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Sob kwi 25, 2009 3:52

Ja chcę Gburka :crying:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie kwi 26, 2009 10:48

ja chcę psa :crying:
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

Post » Wto kwi 28, 2009 7:26

HOP!

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto kwi 28, 2009 11:26

To ja się pytam jak się rozwinęła sytuacja z Cooperem, który był chętny na jednego psiaka- ktoś się z nim skontaktował? On podobno wysyłał maile do behemotki. Pytam behemotki i na razie cisza, ktoś może mnie oświecić?

Ludzie, domek chętny jest- łapcie go zanim sobie pójdzie :!: :roll:
Obrazek

Mrówcia

Post » Wto kwi 28, 2009 22:08

No to już wiem :dance2:
Obrazek

Mrówcia

Post » Śro kwi 29, 2009 6:23