Raddemenes pisze:ryśka pisze:Raddemenesie - małe sprostowanie - Pratel jest na 10 kg wagi, dorosłemu kotu podaje się połówkę, młodziakom ćwiartkę.
Ymchy... toć i tak działa...

Może zacznijmy w jednym języku cobyśmy się zrozumieli - dla mnie dorosły kot, to wiek min. 12 m-cy i waga min. 7 kg... Stąd podaję połówkę, (czasem całą jeśli była taka potrzeba) jak podawałem Pratel...

A teraz nieco doświadczenia i wiedzy... Na 2 kg wagi podaje się połówkę leczniczo... a zapobiegawczo np. po krótkim okresie czasu - zgodzę się z Tobą...

Ale zapobiegawczo...
Pytanie było o leczenie, nie profilaktykę - stąd tak odpisałem...
Ja też wiem, tak jak Rysia, że na - umownie kota dorosłego (tj. ok 4 kg wagi, nie ponad 7

) daje sie połowę tabletki. Powtarza się to po 14 dniach. Pól tabletki na ok 4 kg. Tak obliczam zawsze np. ilość dla psa (z małym procentem do dołu nawet bo daję dwie tabletki a waży ok 25 kg) Nigdy robali nie zaobserwowałam (poza pierwszą wizytą z nim u weta - i odrobaczaniem go, ale to już kilka lat temu) ani nic na ich obecnośc nie wskazuje - a miał robale niestety jak był kupiony ( z przychówkiem

-(wet pytał o hodowcę - a wcale niezła hodowla jak się okazało, tylko te robale

).
No nie wiem, ja w każdym razie mam takie przykazania i takie doświadczenia.
Betix, nie myśl w ogóle w ten sposób jaki opisałaś. Ty Keiko przecież może życie uratowałaś, jak możesz mieć takie myśli, że je krzywdzisz. No wiesz co? Lepiej by miały gdzieś indziej? Skąd wiesz? No!
Pewnie, że taka gromadka jak Twoja to nie mały wysiłek i koszt. Ale zasługi w kocim niebie są Ci już od dawna liczone