było:pomocy!...jest:kocurek już w Głogowie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 31, 2004 22:44

Jest pięknyyyy :love: Wspaniale się ułożyło!

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob sty 31, 2004 23:10

Podoba mi sie okreslenie ze kocurek "pakuje walizki" :lol: Wyobrazilam sobie bagaze pelne miseczek, myszek itp :lol: (inna sprawa ze jak wyjezdzalam z Saga na swieta jej bagaz zajmowal wiecej miejsca niz moj :roll: )

Wszystkiego dobrego dla pieknotka i nowej opiekunki :D
I piszcie co dalej! :D
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Sob sty 31, 2004 23:31

powodzenia :dance2:
Mysia i BazyliaObrazek Obrazek

ewas

Od: Śro lis 13, 2002 10:09

Post » Pon lut 02, 2004 15:01

Micura, napisz proszę jak się układają sprawy między kotkami:)
Jestem ciekawa:)
Agatka i
Obrazek
"Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości"
Christopher Sandt

mysikluliczek

Od: Sob sty 10, 2004 22:20

Post » Pon lut 02, 2004 15:27

Kocurek będzie w Głogowie w sobotę, wcześniej nie mamy możliwości odebrania go :( . Już tu wszyscy na niego czekają (i wszystko). Liczę na to, że Magda podpatrzy, co Kocio lubi najbardziej i takie żarełko też mu przygotuję :D .
Martwię się, co ze szczepieniem. Jeśli Kocurek był niedawno szczepiony, a nie mamy możliwości sprawdzenia, czy nie zaszkodzi mu powtórne szczepienie?
Samuś Obrazek Micurek

Micura

Od: Czw mar 07, 2002 17:46

Post » Wto lut 03, 2004 10:11

Kot jedzie w środę wieczorem, samochodem (nie sam oczywiście :D ). Mam nadzieję, Micuro, że już o tym wiesz?

Nie sądzę, żeby był szczepiony - niewykastrowany kocurek, wet ocenił, po stanie pazurków :?: i grubości zimowego futra, że już spory kęs czasu musiał spędzić "pod chmurką".

Jeżdżę do niego (i Taty) codziennie. Jest b. grzeczny, przytula się, mruczy. Trzeba tylko uważać przy wychodzeniu z mieszkania, bo ciekawi go co jest za progiem.
Myślę, że przyda mu się koci towarzysz zabaw, ale i tak bawi się ładnie sam myszką i papierową kuleczką.

Apetyt ma dobry i sądzę, że przyzwyczai się do tego co zwykle dajesz.
Ja daję suche puriny i RC, mokre-animondy i gourmety i surową wołowinkę.

Magdalena

Od: Sob maja 18, 2002 12:05

Post » Śro lut 04, 2004 9:50

Oczywiście, że już wiemy o wcześniejszej podróży kocurka samochodem. W czwartek w południe (albo trochę po) powinien być w Głogowie. W tej chwili mamy na przechowaniu do czwartku Koteczkę sąsiadki, która jest na wakacjach. Micur po początkowych dwudniowych syczeniach juz chce się z nią bawić, ale ona niezbyt chętna, choć czuje się tu jak u siebie. To, podobnie jak Mefisia, kotka po przejściach i bardzo nieufna wobec drugiego zwierzaka. Widać, że świetnie czuje się sama. Micur natomiast nie spuszcza z niej oka, jest nią zafascynowany i chcialby się zaprzyjaźnić. Myślę, że z warszawiakiem dogada się znakomicie.
Magdo, wybiorę się do weta, i tak jak radzisz , zrobię, tzn, zaszczepię.
W domu są dwa rodzaje RC, animondy kilka smaków, zamrożone porcje wołowinki i kurczaka, myślę, że cos z tego będzie do zjedzenia.
Pozdrawiamy naszą przyszywaną warszawską rodzinę, a szczególnie serdecznie Starszego Pana :D .
Samuś Obrazek Micurek

Micura

Post » Czw lut 05, 2004 13:44

Miałam telefon od Micury! Kot już w Głogowie, zaznajamia się z kotem-rezydentem.
Tak się cieszę :D :D Pierwszy raz nie mam dyskomfortu psychicznego oddając kocinę w inne ręce.

Magdalena

Post » Czw lut 05, 2004 15:02

Młody już u nas :D :D :D Zaraz po wyjściu z kontenerka pocałował się z Micurem, potem nastąpiły rytualne syczenia i Młody spałaszował ogromną porcję wołowiny. Teraz calutki czas bez spoczynku walczy z myszą, nosi ją w zebach i zwiedza mieszkanie. Skorzystał już z drapaka. Micur nie odstępuje go na krok, chodzi za nim jak na zwolnionym filmie na lekko ugiętych nogach. Kiedy próbuje się zbliżyć, Młody syczy - broni myszy. Będzie dobrze :D :D :D A, wstała Gruba, która czeka u nas na swoją pańcię. Popatrzyła ze stoickim spokojem, zjadła, co miała do zjedzenia i znów poszła spać, nie przejmując się historycznymi wydarzeniami w naszym domu. 8O
Samuś Obrazek Micurek

Micura

Post » Czw lut 05, 2004 15:03

Cudownie! :D :dance:
Micuro, duzo szczescia dla was wszystkich i jeszcze raz: GRATULACJE :balony:
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Czw lut 05, 2004 15:13

też się cieszę :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw lut 05, 2004 15:33

Było już wielkie siooo do kuwetki i pożarta porcja kurczaka. O Boszeee czy on mi nie pęknie? Już okupował wiklinową budkę Micura i chwilę odpoczywał :D
Samuś Obrazek Micurek

Micura

Post » Czw lut 05, 2004 15:47

Miło czytać tak pomyslne wiadomości. Dużo dobrego dla kota i dla całego domu.
ObrazekObrazekObrazek

Agness

Od: Czw lip 17, 2003 13:55

Post » Czw lut 05, 2004 16:24

Wojowniczy Samsung, w skrócie Samcud, bo jeszcze nie pisalam, że jest piękny: kot klasyczny, bury z białym i pomarańczowymi dodatkami, zdrobniale Samuś waży 2,6 kg (waga łazienkowa), Micurek 6,5, ale nie waga świadczy o kocie :D Samuś padł nareszcie po dwu godzinach ciężkiej walki z myszą. Mam w tej chwili trzy koty w domu, a cisza jakoby nikogo nie było :D
Samuś Obrazek Micurek

Micura

Post » Czw lut 05, 2004 16:42

Micura pisze: Mam w tej chwili trzy koty w domu, a cisza jakoby nikogo nie było :D

Co robić, kocia drzemka-święta rzecz... :wink:
Dopieszczaj Micurka, żeby nie poczuł się zagrożony na swoich włościach.

Magdalena

[poprzednia][następna]