Fibi - kruczoczarna kotka w nowym domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 23, 2009 23:14

Coraz bardziej lubię tę kotkę.Jest taka kochana,słodka.Futerko ma lśniące,takie jak ludzkie włosy,a nie kocia sierść.Fibi chyba ma już swoje miejsce.To koszyk z kocykiem w środku stojący obok szafy.Oczywiście w nocy jest w moim łóżku.Dogaduje się świetnie z moimi kotkami,żadnych syków,nic.W dalszym ciągu kocha moje kolana,chce być głaskana.
Wciąż piszę o tym,jak ważne są domy tymczasowe.Fibi byłaby na zesłaniu na wsi,bo miała opinię dzikiej,agresywnej kotki.Ona nie grapie,nie gryzie,powoli nawet zapomina,że można się denerwować.U mnie jest bardzo spokojnie w domu,moje kotki są bardzo miłe i Fibi odżyła.To zupełnie inna kotka,aniżeli na początku.A najfajniesze jest to,jak cieszy się,kiedy zrobi qupkę.Tak jej lekko,że biega,podskakuje,no euforia po prostu.Potencjalny domek powinien być zachwycony.Kotką,może nie qupką :lol: :lol: :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt kwi 24, 2009 8:27

Fibi wpasowała się do nas idealnie.Budzę się rano,a obok mnie śpiące Mela i Fibi.Nie,kotki mnie nie budzą,czekają,aż wstanę.Wtedy wszystkie trzy idą na śniadanko,potem na balkon,gdzie każda ma swoje ulubione miejsce.Żadnej agresji,łapoczynów.Spokój,cisza i trzy szczęśliwe koty.Czego więcej chcieć?

ewar

Post » Pt kwi 24, 2009 11:58

jestem po prostu zauroczona przepiękną pannicą. Mam taki sentyment do czarnulków :cry: ... szkoda że ja nie mogę... :(

dobrze że nie jest sama! EWAR masz ogromne serce!
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Pt kwi 24, 2009 12:09

ewar pisze:Nie,kotki mnie nie budzą,czekają,aż wstanę

Jak ja bym chciała, że by moja Benia była taka grzeczna. Ja nie mogę sobie rano pospać... Chyba musi iść na przeszkolenie do Fibi :wink:

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pt kwi 24, 2009 15:25

Fibi jest naprawdę piękna
dobrze że Ewa dała jej szansę, a Fibi ją wykorzystuje

z czystym sumieniem moge powiedzieć, że koty od Ewy są przecudne
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt kwi 24, 2009 15:38

A dziękuję bardzo.Naprawdę mam bardzo fajne koty.

ewar

Post » Pt kwi 24, 2009 22:16

Bardzo staram się pisać absolutnie całą prawdę o moich tymczasach,niczego nie ukrywam,nawet bardziej eksponuję wady,żeby nowy domek nie był rozczarowany.Nie miałam dotąd zwrotów z adopcji i niech tak zostanie.Po co to piszę?Chcę,żebyście mi uwierzyli,że Fibi to przesłodka,przekochana kotka.Jest u mnie 10 dni,a mam wrażenie,że zawsze tu była.Jaka ona jest szczęśliwa,wyluzowana,jak pięknieje w oczach.Była taka chuda,nie wyglądało to ładnie.Teraz zaokrągliła się,wyładniała.Tak bardzo chce być przy mnie,przytula się,mruczy,kiedy ją głaszczę.Niestety,jest czarna.Nie,nie,nie mam nic przeciwko czarnym kotom,ale tak trudno jest zrobić im zdjęcie.Wiem,że większość osób to wzrokowcy,zakochują się w kocie,bo urzeka ich jego wygląd.Fibi jest piękna,ale nie jetem w stanie pokazać tego na zdjęciach.Robię ich wiele,po czym kasuję,bo nie nadają się do niczego.Trudno będzie więc chyba o domek,prawda?

ewar

Post » Sob kwi 25, 2009 8:15

ewar pisze:Robię ich wiele,po czym kasuję,bo nie nadają się do niczego.Trudno będzie więc chyba o domek,prawda?

Ewo - nie łap ostrości na kocie - czarny jest kolorem jednolitym i aparaty się gubią. Jeżeli masz przy kocie jakiś inny punkt odniesienia (dywan, meble etc.) to łap ostrość na nich a potem przenoś obiektyw na Fibi i pstrykaj zdjęcie - powinno się udać.

PS: wyjaśniła się sprawa "pachnących" kupek?

artur_s

Od: Czw kwi 02, 2009 16:17

Post » Sob kwi 25, 2009 8:47

Dziekuję Arturze.Fibi jest karmiona przyzwoicie,to i "urobek"już tak nie śmierdzi.Jest zdrowiutka,przytyła.Najważniejsze,że odżyła po traumatycznych przejściach,po pobycie w klatce.Śpi ze mną w łóżku,przytulona,wciąż chce się miziać,cudowna kotka.

ewar

Post » Sob kwi 25, 2009 22:07

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Oto Fibi i zapewniam,że w realu ładniejsza.Na zdjęciach nie widać też,jaka jest miła i przytulaśna.Pewno moje kotki wydzielają jakieś fluidy,ze moje tymczasy są takie kochane.

ewar

Post » Nie kwi 26, 2009 6:09

potwierdzam - zdecydowanie koty od Ewy są bardzo kochane :1luvu:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Nie kwi 26, 2009 12:44

http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=20887 - animalia

http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdI ... 45ffffc654 - gumtree

http://www.vendito.pl/search.php?action ... =000054284 - vendito

http://www.petworld.pl/ogloszenie/koty/ ... ackie/3010 -petworld

http://www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,2,0,0/3183/ - e-zwierzak
jest jeszcze
adopcje.org

adopcje.miau
tylko jakieś problemy dziś z linkami bo zmieniałam zdjęcia

proszę forumowiczow o pomoc w ogłoszeniach
ja jakoś nie mam szczęścia, a jak ktoś z forum przyłoży rękę to zawsze to sprawniej idzie :)
allegro jest, poproszę zaraz Etkę żeby zmieniła treść bo jest stara

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Nie kwi 26, 2009 15:13

Fibi zdecydowanie najbardziej lubi siedzieć na moich kolanach i bardzo jest niezadowolona,kiedy muszę wstać.Protestuje głośno.Nie mogę zrobić takiego zdjęcia,to oczywiste,a szkoda.Dzisiaj była moja siostra,Fibi też się do niej przytulała,ale u mnie było jej lepiej.Widzę ją codziennie,nie zauważam zmian,ale siostra owszem.Twierdzi,że Fibi ma piękne futerko,że troszkę przytyła i że jest przemiła.
Obrazek Obrazek Obrazek
Ona ma piękne,zielone oczy,ale na zdjęciach tego nie widać.

ewar

Post » Nie kwi 26, 2009 17:39

ewar pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Oto Fibi i zapewniam,że w realu ładniejsza.Na zdjęciach nie widać też,jaka jest miła i przytulaśna.Pewno moje kotki wydzielają jakieś fluidy,ze moje tymczasy są takie kochane.

Piękna :D

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Nie kwi 26, 2009 20:33

przed chwilka przez telefon słyszałam jak Fibi miauczy - pięknie :1luvu:

Killatha

[poprzednia][następna]