Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 24, 2009 15:51

seja pisze:
dzidzia pisze:A ja mam 3 pręguski do adopcji. W przyszłym tygodniu zabieram je do siebie. Jeszcze ich nie widziałam, wiem tylko od karmiciela, że są. Ich mama bedzie wysterylizowana :D Mają ok 8 tygodni.

To wielkie kociska!! :) ale będziesz miała zabawy:) ja z tą 3ką mam wesoło...nie chcą siedzieć w kartonie jak wstaną...siku,qupka, zabawa-bieganie po całym pokoju(Kropka na kanapie,oknie z ogólną pogardą obserwuje towarzystwo,prychnie jak są zaaa blisko)w międzyczasie coś sobie zjedzą i po ponad godzinie lulu...

Na pewno będą same jadły, uff... :wink: w zeszłym roku miałam pięć takich maluszków, które same nie jadły, to była jatka... kotków 5 a jedna butelusia :D ale jakoś daliśmy radę, trójka z kociąt bardzo szybko się usamodzielnila i sama jadła, więc do jednej butelki były tylko dwa głodomory. No i to chodzenie za koteczkami, żeby do kuwetki je wkładać jak się kręciły. Oj pierwsze dni były dość męczące. A ile radości :lol:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt kwi 24, 2009 15:53

dzidzia pisze:
seja pisze:
dzidzia pisze:A ja mam 3 pręguski do adopcji. W przyszłym tygodniu zabieram je do siebie. Jeszcze ich nie widziałam, wiem tylko od karmiciela, że są. Ich mama bedzie wysterylizowana :D Mają ok 8 tygodni.

To wielkie kociska!! :) ale będziesz miała zabawy:) ja z tą 3ką mam wesoło...nie chcą siedzieć w kartonie jak wstaną...siku,qupka, zabawa-bieganie po całym pokoju(Kropka na kanapie,oknie z ogólną pogardą obserwuje towarzystwo,prychnie jak są zaaa blisko)w międzyczasie coś sobie zjedzą i po ponad godzinie lulu...

Na pewno będą same jadły, uff... :wink: w zeszłym roku miałam pięć takich maluszków, które same nie jadły, to była jatka... kotków 5 a jedna butelusia :D ale jakoś daliśmy radę, trójka z kociąt bardzo szybko się usamodzielnila i sama jadła, więc do jednej butelki były tylko dwa głodomory. No i to chodzenie za koteczkami, żeby do kuwetki je wkładać jak się kręciły. Oj pierwsze dni były dość męczące. A ile radości :lol:

O tak :) zwłaszcza jest radośnie jak zjeżą ogonki ala szczotka do butelek i biegają bokiem :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt kwi 24, 2009 16:01

Moj TŻ był żly jak przyniosłam do domu 5 kocialków ale sam osobiście nagrał filmik jak one jak szczotki i boczkiem biegają :lol: i sam się też naśmiał z tych maluchow.
Zreszta moja Kruszynka, ktora jest teraz u mnie na tymczasie też biega bokiem i stroszy ogonek. TŻ nauczył ją się bić 8O i często zachęca mnie albo TŻ do bójki w ten szczotkowo- boczny sposób :lol:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt kwi 24, 2009 17:39

ewry pisze:
kinga-kinia pisze:Dzwoniła do mnie pani która mailowała wczoraj ze mną na temat Fuńci wprawdzie pani dla której ma być kot wolała by kocura

No i zabieram Fuńcię do Lęborka:) Moze się przedstawię- mam na imię Ewa, mieszkam w Leborku z męzem- Michałem i trójeczką kociastych (Emil, Mietek i Zosieńka).
Fuńcia zamieszka u mojej znajomej- małżeństwo ok 60 lat, na pewno troskliwie zaopiekuą się kicią. Obiecuje dopilnowac tego!! Niestety domek wychodzący...ale mało ruchliwa oklica, domki jednorodzinne.

We wtorek odbiorę Fuńcię od Pani Kingi. Ja się cieszę:)

A ja właśnie chciałam się pochwalić super wiadomościami a tu Ewra mnie wyprzedziła ;) Fuńcia znalazła dom a tak się bałam nie wiedziałam co robić bo kotki się gryzą już szukałam na gwałt DT dla Fuńci a tu telefon że Fuńcia będzie mieszkać w Lęborku nawet nie wiecie jak się cieszyłam z tej wiadomości :) żeby tego było mało miałam dziś telefon w sprawie Milusi trikolorki jest osoba nią zainteresowana i najpóźniej w niedziele okaże się czy i Milusia będzie miała szczęście i pójdzie do domku stałego :) w sobotę jadę do weta z kociątkiem i jeżeli nie będą potrzebne kolejne zastrzyki to kicia w sobotę pójdzie już do nowego domku :) a więc trzymajcie kciuki za nadchodzący tydzień by dla wszystkich trzech kotek które są u mnie był pomyślny :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt kwi 24, 2009 17:44

To ja się jeszcze dołożę i powiem , że był telefon w sprawie Boryska.
Borysek jest zarezerwowany :dance: :balony: :dance2: :balony:

seja

Post » Pt kwi 24, 2009 18:09

super :D jeszcze poprosimy od Agi jakieś dobre wieści ;)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt kwi 24, 2009 18:21

Udany dzień adopcji dzisiaj :D Oby tak było codziennie :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt kwi 24, 2009 19:08

Wspaniale, uwielbiam takie dni kiedy koty znajdują swoje domy, od razu chce sie coś robić, bo to co robimy ma sens :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 24, 2009 19:37

Dawno mnie tutaj nie było... Ale przychodzę z dobrą nowiną - mam pierwsze zamówienie z mojego bazarku Oriflame - jak dojdzie do skutku, to napiszę więcej :) no i wpłacę obiecaną część prowizji :)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pt kwi 24, 2009 19:41

seja pisze:
maria_z pisze:
seja pisze:Ja bym chętnie zamówiła pakiet oszczędnościowy Animondy,ale 48 puszek nie chcę, tylko 6-8...a wtedy duża pucha 400g wychodzi za 3.84zł...byłby ktoś chętny na pozostałe 40puszek?

Mogłabym wziąć kilka puszek, 10 max.

Ok to jeszcze chętnych na pozostałe 30 :)

Moje teraz jadają głównie surowiznę, ale teraz mam takie urwanie głowy, że muszę wprowadzić znowu puchy :(
Jeśli to Animonda Carny, to ja bym wzięła 20 :)

makrejsza

Post » Pt kwi 24, 2009 19:45

makrejsza pisze:
seja pisze:
maria_z pisze:
seja pisze:Ja bym chętnie zamówiła pakiet oszczędnościowy Animondy,ale 48 puszek nie chcę, tylko 6-8...a wtedy duża pucha 400g wychodzi za 3.84zł...byłby ktoś chętny na pozostałe 40puszek?

Mogłabym wziąć kilka puszek, 10 max.

Ok to jeszcze chętnych na pozostałe 30 :)

Moje teraz jadają głównie surowiznę, ale teraz mam takie urwanie głowy, że muszę wprowadzić znowu puchy :(
Jeśli to Animonda Carny, to ja bym wzięła 20 :)

Oczywiście , że Animonda Carny :)
Jak je odbierzesz?

Ok :) to jeszcze chętnych na 10 puszek :)

seja

Post » Pt kwi 24, 2009 19:57

Do kogo by była przesyłka? W Gdańsku mieszkam na Młyniskach, to bardzo blisko Wrzeszcza, więc, może od Ciebie?

makrejsza

Post » Pt kwi 24, 2009 20:06

makrejsza pisze:Do kogo by była przesyłka? W Gdańsku mieszkam na Młyniskach, to bardzo blisko Wrzeszcza, więc, może od Ciebie?

Nie ma sprawy :) Zamawiać będę w przyszłym tygodniu, we środę, nim dotrze...bo weekend majowy itd.

Wyjdzie jeszcze taniej , bo to jest 185zł za 48 puszek minus 10%zniżki, także jedna pucha to będzie ~ 3.46zł

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rny/106433

seja

Post » Pt kwi 24, 2009 20:12

przeszłam na pw, żeby wątku nie zaśmiecać :)

makrejsza

Post » Pt kwi 24, 2009 21:49

Uważajcie na te adopcje,żeby nie było tak jak z Pik Poczką Kini :(
Taniec radości odtańczę jak kotki pojadą do nowych domków
Jesteście pewne co do domu wychodzącego dla Fuńci?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

[poprzednia][następna]