Dama, łachudra, słodziak, ognista i...kot biurowy. cz. 6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2009 20:45

batumi pisze:Ja jestem zaleczonym astmatykiem i alergikiem wiec problem znam ale nie zrezygnuje z dywanów, kanap, foteli zasłonek itp rzeczy... ja to kocham a poza tym pod dywanami znajduje sie przepiekny parkiet postkomunistyczny czyli osławione płytki pcv... które sa tragiczne. A poza tym co zrezygnowac z drugiego kota bo akurat Kawa ma problem sierściuchowy i cholernie leci jej sierść co też może Belle uczulać... :crying:

Bardziej niż Bellusię? :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro kwi 22, 2009 20:49

Bożena! A Ty sobie wyobrażasz życie na szarych płytkach PCV?? One obrzydliwe. Z kolei żeby sobie panele walnąć... To trzeba trochę sypnąć kaską. Sporo.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro kwi 22, 2009 20:50

Kalair moze nie bardziej niż Bellę ale patrzenie na szare płytki pcv raczej by spowodowało moją totalna frustrację i nie zapominaj o sierści Kawusi... mam ja ogolic do zera?
ObrazekObrazek

batumi

Od: Śro lut 04, 2009 11:31

Post » Śro kwi 22, 2009 20:53

A myślisz że to też uczula Bellę? Wiesz co? Mój młody na co dzień śpi z Szują i wszystko jest ok, a jak tu przyjeżdża to po kilku godzinach ma gile do pasa. Uczulają go moje koty, a Szuja nie.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 20:53

kinga w. pisze:Bożena! A Ty sobie wyobrażasz życie na szarych płytkach PCV?? One obrzydliwe. Z kolei żeby sobie panele walnąć... To trzeba trochę sypnąć kaską. Sporo.

Panele mozna walnąć, kosztują, owszem ale mozna odłożyć na nie... ale przecież nie w wynajmowanym mieszkaniu!!!
ObrazekObrazek

batumi

Post » Śro kwi 22, 2009 20:54

kinga w. pisze:Bożena! A Ty sobie wyobrażasz życie na szarych płytkach PCV?? One obrzydliwe. Z kolei żeby sobie panele walnąć... To trzeba trochę sypnąć kaską. Sporo.

Nie chodzi o płytki, tylko te zasłony i inne.. :wink: A dlaczego szarych?! 8O
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 20:57

wiesz kinga to wszystko jest świeże, w sensie dzisiaj wyszło... teraz wiem, ze nie zadałam wet mnóstwa pytań. Nadrobie to jak pojade pojutrze odebrać zarciucho. Ale również była mowa, ze moze Belle uczulac sierść Kawy, która fruwa po mieszkaniu w ilosciach hurtowych a czarna sierść jest bardziej alergogenna niz inna :(
ObrazekObrazek

batumi

Post » Śro kwi 22, 2009 20:59

batumi pisze:Kalair moze nie bardziej niż Bellę ale patrzenie na szare płytki pcv raczej by spowodowało moją totalna frustrację i nie zapominaj o sierści Kawusi... mam ja ogolic do zera?

Batumi,Ty najpierw spokojnie pomyśl, co Bellusię może uczulać i eliminuj,na ile się da.Bez paniki. :wink:
Tu gdzieś jest wątek o kotku alergiku. Poczytaj.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 20:59

Cześć dziewczyny :)
batumi pisze:wiesz kinga to wszystko jest świeże, w sensie dzisiaj wyszło... teraz wiem, ze nie zadałam wet mnóstwa pytań. Nadrobie to jak pojade pojutrze odebrać zarciucho. Ale również była mowa, ze moze Belle uczulac sierść Kawy, która fruwa po mieszkaniu w ilosciach hurtowych a czarna sierść jest bardziej alergogenna niz inna :(

Batumi kota- alergika masz???

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Śro kwi 22, 2009 21:01

Łoś... kurcze, nie wiedziałam że to w dodatku najem... Dopytaj weta - może coś się da wykombinować. Nie wiedziałam też że czarna sierść jest bardziej alergogenna... Dużo nie wiem.

Bożena, bo płytki kładzione oryginalnie w blokach miały przeważnie taki obrzydliwy odcień popielu. Ciemny, leciutko zielonkawy, wstrętny.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 21:01

batumi pisze:wiesz kinga to wszystko jest świeże, w sensie dzisiaj wyszło... teraz wiem, ze nie zadałam wet mnóstwa pytań. Nadrobie to jak pojade pojutrze odebrać zarciucho. Ale również była mowa, ze moze Belle uczulac sierść Kawy, która fruwa po mieszkaniu w ilosciach hurtowych a czarna sierść jest bardziej alergogenna niz inna :(

Batumi,nie sierść uczula,tylko alergeny w ślinie,roznoszone po sierści.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 21:03

kinga w. pisze:
Bożena, bo płytki kładzione oryginalnie w blokach miały przeważnie taki obrzydliwy odcień popielu. Ciemny, leciutko zielonkawy, wstrętny.

A! Nie zajarzyłam. Można wykładzinę PCV. Zawsze jakieś wyście jest. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 21:09

kalair pisze:

Batumi,nie sierść uczula,tylko alergeny w ślinie,roznoszone po sierści.

też słyszałam że ślina najbardziej uczula
a tymi płytkami to też niejest ciekawie bo w szczelinach zbiera się kurz, dlatego w razie czego to najlepiej jest je zakrywać wykładzina PCV, łatwiej umyć, dokładnie i nie ma szczelin

bazylica

Post » Śro kwi 22, 2009 21:13

kinga w. pisze:Bożena, bo płytki kładzione oryginalnie w blokach miały przeważnie taki obrzydliwy odcień popielu. Ciemny, leciutko zielonkawy, wstrętny.

a do tego tak przyklejone że połowa odpada
ale jakie one są ciężkie :!: :!: :!:
jak moja mama je zrywała to znoszenie ich z 4 piętra było większym koszmarem niż sprzątanie tego pyłu

bazylica

Post » Śro kwi 22, 2009 21:14

wszystko to fajne wyjścia... jest tylko 1 malusieńki problemik... a nawet 2 malutkie problemiki...
Po pierwsze jest mój TŻ, który predzej zrezygnuje z kota niz z wygód własnych... jak chodzenie po przyjemnym podłozu bez kapci i sadzanie tyłka na miekkim wygodnym fotelu...
Po drugie... dopiero co włożyliśmy w remont tego mieszkanka (wynajm długoterminowy) całkiem niezłą kasę... a jakoś pieniążki na drzewie nie rosną...
Skoro alergogenna jest ślina dlaczego wet mówiła o tym, ze czarna sierśc jest bardziej alergogenna?
ObrazekObrazek

batumi

[poprzednia][następna]