Dama, łachudra, słodziak, ognista i...kot biurowy. cz. 6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2009 15:01

Jakies 10 lat temu wazylam 48 kg.

Niewygodnie mi bylo.

Bolalo np. siedzenie na twardym krzesle.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro kwi 22, 2009 15:01

Ja wbrew pozorom tez mam problemy z zakupami-uda mi do pasa nie pasują :evil: Sklepy w Polsce nie posiadają spodni na moją sylwetkę, za to dostanę je w każdym szmateksie. Nic z tego nie rozumiem-"na oko" wyglądam normalnie :)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro kwi 22, 2009 15:05

Ze spodniami to ja mam chyba ten sam problem pt. talia a biodra. Jak doopsko wejdzie to w pasie odstają a za całkiem niskimi biodrówkami, jako model nisko skanalizowany nie przepadam. I teraz ta moda na wąskie nogawki kiedy ja lubię proste szerokie albo wręcz szwedy.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro kwi 22, 2009 15:07

Dorota pisze:Jakies 10 lat temu wazylam 48 kg.

Niewygodnie mi bylo.

Bolalo np. siedzenie na twardym krzesle.

Było Cię widać? 8O
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro kwi 22, 2009 15:08

batumi pisze:kalair ja nosze rozmiar 46 - dół i 48 góra i jest to przerabane bo w sklepach dla puszystych praktycznie zaczyna sie od 50 a dla "normalnych" do 44, 46.
A juz zakup kompletu... garsonka itp to gehenna. Jak byłam w Londynie to grzeczne panienki podawały mi spódniczke w rozm 46 i górę 48 u nas cos takiego nie istnieje...

Zapraszam więc do mnie! :wink: Coś na pewno wybierzemy.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 15:10

Jedna z niewielu rzeczy, która sie we mnie moim Rodzicom udała, to nogi. Dlatego bardzo lubię rurki i wąskie spodnie 7/8 [kostka :wink: ]. O porządnych rurkach mogę zapomnieć ze względu na długość, natomiast te krótsze kupuję 3/4 i jest ok 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro kwi 22, 2009 15:11

kinga w. pisze:Ze spodniami to ja mam chyba ten sam problem pt. talia a biodra. Jak doopsko wejdzie to w pasie odstają a za całkiem niskimi biodrówkami, jako model nisko skanalizowany nie przepadam. I teraz ta moda na wąskie nogawki kiedy ja lubię proste szerokie albo wręcz szwedy.

Spodnie,to i mój odwieczny problem. Jak dół pasuje,w pasie odstają wrednie. Jak góra pasuje, w dół jest problem się wcisnąć.. Jjak schudnąć w udach? :evil:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 15:12

AYO pisze:Jedna z niewielu rzeczy, która sie we mnie moim Rodzicom udała, to nogi. Dlatego bardzo lubię rurki i wąskie spodnie 7/8 [kostka :wink: ]. O porządnych rurkach mogę zapomnieć ze względu na długość, natomiast te krótsze kupuję 3/4 i jest ok 8)

Pozazdrościć zgrabnych nóżek.. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 15:14

kalair pisze:
AYO pisze:Jedna z niewielu rzeczy, która sie we mnie moim Rodzicom udała, to nogi. Dlatego bardzo lubię rurki i wąskie spodnie 7/8 [kostka :wink: ]. O porządnych rurkach mogę zapomnieć ze względu na długość, natomiast te krótsze kupuję 3/4 i jest ok 8)

Pozazdrościć zgrabnych nóżek.. :wink:

Łoj, pozazdrościć... Moje nóżki to raczej "słupy pod piekłem"... Wiecznie wyglądaja jak patologicznie opuchnięte. Od dziecka miałam grubiutkie.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 15:20

Dziękuję pięknie :wink:
Bożenko, a Ty nie masz kłopotów z butami? Dla mnie pantofel i "czapki dla bliźniaków" to dwa najbardziej newralgiczne tematy, za które niestety muszę przepłacić.
Co do sklepów dla puszystych to czasami tam zaglądam ze względu na górną połowę mojej osoby i NAPRAWDĘ bardzo rzadko można znaleźć coś, w czym człowiek nie wygląda jak namiot wezyra :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro kwi 22, 2009 15:25

AYO pisze:Dziękuję pięknie :wink:
Bożenko, a Ty nie masz kłopotów z butami? Dla mnie pantofel i "czapki dla bliźniaków" to dwa najbardziej newralgiczne tematy, za które niestety muszę przepłacić.
Co do sklepów dla puszystych to czasami tam zaglądam ze względu na górną połowę mojej osoby i NAPRAWDĘ bardzo rzadko można znaleźć coś, w czym człowiek nie wygląda jak namiot wezyra :evil:

Dlatego kocham lumpeksy i "empirki" - sukienki, tuniki, ale empire. "Bliźniaki" mają sie dobrze, a reszta ładnie podkreślona i nawet jeśli po talii pozostało wspomnienie, a z tyłu zamiast hatchbacka wlecze sie pokaźne kombi można wykołować przyzwoitą sylwetkę. :lol:
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 15:28

AYO pisze:Dziękuję pięknie :wink:

Ja noszę bucik rozmiar 36.. I wyłącznie wysoki obcas. :oops: No cóż, z moim wzrostem.. :lol: :lol: Chociaż Ci powiem, że np. jak jest jakaś przecena, to zapomnij o butku w takim rozmiarze..Od 38 w górę.. :twisted: :wink: Niemniej np. niektóre kozaczki mam 37. Miejsce na skarpetkę. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 15:29

kinga w. pisze:kocham lumpeksy i "empirki" - sukienki, tuniki, ale empire. "Bliźniaki" mają sie dobrze, a reszta ładnie podkreślona i nawet jeśli po talii pozostało wspomnienie, a z tyłu zamiast hatchbacka wlecze sie pokaźne kombi można wykołować przyzwoitą sylwetkę. :lol:

Lumpeksy są świetne. :wink: Idzie znaleźć perełki.
A dobrana tuniczka pięknie wyszczupla. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 15:31

Zgadza się ale przy Twoim wzroście :)
U mnie "na długość" miejsca za mało dlatego unikam zwiewnych szat i trzymam się form maksymalnie prostych [prostokąt lub trójkąt]

Jak to fajnie kobitki, że jesteśmy takie różne :lol:
"Gdyby wszyscy byli tacy sami, to każdy chciałby mieć moją żonę.." - jak ktoś kiedyś powiedział :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro kwi 22, 2009 15:35

dora750 pisze:Dzień dobry.

Już nie wiem dzisiaj od rana, czy śmiać się, czy płakać. Dostałam 2 zaproszenia na rozmowy o pracę (mówiłam, że wiosna), obydwa w NHS, państwowej ochronie zdrowia. Jedno na stanowisko Bank Phlebotomist czyli do pobierania krwi w szpitalu! Bajera. Bank, czyli kiedy mnie i pracodawcy pasuje, nie codziennie. Jak przez agencję. Super. Wysłany dzisiaj. Zapraszają mnie na interview na ... 1 kwietnia, czwartek :lol: :lol: :lol: 8O 8O A dziś 22. Przy czym ani 1 kwiecień, ani 1 maj to nie czwartek. No i trzeba dzwonić się dopytać, bo nic z tego nie rozumiem :twisted: :lol:

No i wyjaśniło się. Interview jest 30 kwietnia o 9:00. Rozmawiałam z panią od maila, zaraz dostałam kolejnego z przeprosinami i właściwą datą :ok:

Przy okazji: wracam do współpracy z Interią. 6 lat prawie byłam Administratorem Zewnętrznym na CZATerii. Potem nie miałam czasu- choroba mamy, studia. No i już się moja ex szefowa zgodziła na mój powrót. Ale się cieszę, drugi po forum zabijacz czasu :twisted:
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

[poprzednia][następna]