Dama, łachudra, słodziak, ognista i...kot biurowy. cz. 6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2009 10:25

Czeeeść! Gdzie nie ma jak jest?? No przecież jest. Już Ci parę fotek wrzucę (było sporo w poprzednim odcinku) i już Ci pisze jak się zołzy sprawują, choć po ostatniej nocy to ja nie wiem czy warto...

Potwory się zadomowiły. Żreją już ładnie co dają, karmię dziecięcym pro planem, świeżyzną i puchami dla dzieci, dzis wstawiłam puszkę pt. AMORA - dobry skład i jak sie okazuje chętnie jedzą.
Zachowania... Hino (rudzielec) drze pysk o wszystko. O głaski, o nogi na łóżku bo się chce wtulić, o żarcie kiedy uważa że w miskach nie ma tego co by byc mogło... Komunikatywna - drze pysk, ale melduje o co chodzi. A! Nie znosi śpiewania. Reaguje darciem ryja, a jeśli to nie pomaga, wspina sie przednimi łapkami po nogach, zaczepia jak potrafi. Jakby się bała że coś jest nie tak. Na ręce i na kolana nie włazi, wzięta zeskakuje, ale kocha się miziać stojąc na "pewnym gruncie" i mruczy wtedy jak mały diesel. Cały czas utrzymuje sie sapanie i pod noskiem tworzy sie czarna skorupka. Z Futrem obydwie kontakt mają... neutralny. Nie wchodzą sobie w droge i jest tolerancja. Ze smarkaterią się bawią - gonitwy, polowanie, ale sparingi nie bo smarkateria się boi. Potwory mają przewagę masy.
Miyuki - kot biurowy. Zabawki jej nie interesują, ale długopisy... Wiecznie szukam. Upchnięcie długopisu między dwa notesy i przyłożenie pilotem od TV nie działa - wykopie sobie. Poza tym malutkie nożyczki... Drukarka - jak się ją włączy to migają światełka na konsolce, można się bawić. Sypia na kompie - cwaniara. Poluje na kursor na monitorze. No, i zaangażowana na forum. :lol: Też wrzaskun. Drze pysk, zaczepia domagając sie pieszczochów. Ona potrafi uwalić sie na kolanach i mruczeć, mruczeć, mruczeć... To ona rano decyduje że już się wyspałam i nie ważne że jest piąta godzina - skoro ptaki za oknem zaczynaja ćwierkać... Budzi mnie "gruchaniem" przy łóżku, więc pierwsze co widzę to te cudne ślepia. Wystarczy zaprosić gestem i całe to gruchające szczęście melduje się na łóżku i zaczyna dieselkować. Dziś w nocy ćwiczyła to co chwilę. Nie wiem czy nie efekt mojej nieobecności wczoraj - może musiała dzień nadrobić... No i jeszcze jedna cecha Miyuki - nornicuje. Otwarte szafki, choćby tylko na moment uchylone są natychmiast zasiedlane białym potworem...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro kwi 22, 2009 10:47

No, sprawozdanie ekstra! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro kwi 22, 2009 10:52

kalair pisze:No, sprawozdanie ekstra! :lol: :lol:
Tylko Toszę wcięło... A to specjalnie dla niej. Tosza była bezpośrednio "zamieszana" w historię Miyuki i Hino. Są u mnie również dzięki niej.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 11:00

kinga w. pisze:
kalair pisze:No, sprawozdanie ekstra! :lol: :lol:
Tylko Toszę wcięło... A to specjalnie dla niej. Tosza była bezpośrednio "zamieszana" w historię Miyuki i Hino. Są u mnie również dzięki niej.

Wiem. Na pewno zajrzy! :wink:

Kinia,pijesz jakieś herbatki wspomagające odchudzanie, jakąś karnitynę czy cóś, czy tylko dieta?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 11:02

Teraz to jest wątek o kotach. W końcu :) . Ja sie białej trochę bałam, a rudej było mi żal, bo ona się bała, ale jak widac, wszystko się zmieniło.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro kwi 22, 2009 11:07

Tosza! Na początku tez miałam jakiś respekt przed Miyu, wynikający chyba z jej wyglądu - spojrzenie ma "aspołeczne" i wielkości. Ona są największe w mojej kociarni. Reszta mniejsza o 80dag i więcej. Jeszcze mamy problem z czesaniem - grzebień jest w ogóle traktowany z łapy, szczotka juz prędzej, ale dopóki się za "portki" nie zabieram. Ogona też nie lubi czesać. Brzuch to już dramat bo kota się wścieka i wali łapą a pazurki to ma... No, boli. Czesanie szczotką grzbietu, szyi, klatki piersiowej lubi.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 11:09

kalair pisze:
Kinia,pijesz jakieś herbatki wspomagające odchudzanie, jakąś karnitynę czy cóś, czy tylko dieta?

Bożenko bez wspomagania - używałam kiedyś różnych takich wynalazków... O kant d... potłuc.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 11:44

kinga w. pisze:
kalair pisze:

Bożenko bez wspomagania - używałam kiedyś różnych takich wynalazków... O kant d... potłuc.

A ja kupiłam Slim Fast. Bardziej chodzi mi o to, żeby nie przybierać.. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro kwi 22, 2009 11:51

kalair pisze:
kinga w. pisze:
kalair pisze:

A ja kupiłam Slim Fast. Bardziej chodzi mi o to, żeby nie przybierać.. :roll:

To ja bym juz postawiła na Herbalife - ma lepszy skład, ale ani to ani slim Fast nie odchudza. To suplementacja żywieniowa żeby nie dopuścić do niedoborów.

A z kociej beczki...
Hino szwenda mi sie pod fotelem i miauczy. Pytam co chce... Miau... Jeść chce? Miau... Patrzę w miski - suche obydwie są, mokre jest... Czego? Miau... nad miską na wodę. Miałam rano nalać świeżą - na dnie jakaś resztka została.
One tak rozmawiają.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 12:26

Dzień dobry.

Już nie wiem dzisiaj od rana, czy śmiać się, czy płakać. Dostałam 2 zaproszenia na rozmowy o pracę (mówiłam, że wiosna), obydwa w NHS, państwowej ochronie zdrowia. Jedno na stanowisko Bank Phlebotomist czyli do pobierania krwi w szpitalu! Bajera. Bank, czyli kiedy mnie i pracodawcy pasuje, nie codziennie. Jak przez agencję. Super. Wysłany dzisiaj. Zapraszają mnie na interview na ... 1 kwietnia, czwartek :lol: :lol: :lol: 8O 8O A dziś 22. Przy czym ani 1 kwiecień, ani 1 maj to nie czwartek. No i trzeba dzwonić się dopytać, bo nic z tego nie rozumiem :twisted: :lol:
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Śro kwi 22, 2009 12:29

Ja też... Ciekawie... Dopytaj bo dziwnie to wygląda. :lol:
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 12:31

Wróciłam. Z cala apteką leków chyba... Troche mam w domu, ale..
Kiedy ta wypłata bedzie? hmmmm.... ;)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Śro kwi 22, 2009 12:33

maciejowa pisze:Kiedy ta wypłata bedzie? hmmmm.... ;)

Wlasnie...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro kwi 22, 2009 12:35

maciejowa pisze:Wróciłam. Z cala apteką leków chyba... Troche mam w domu, ale..
Kiedy ta wypłata bedzie? hmmmm.... ;)

Ło, mnatko... Lekarz "dopieścił" receptami? No, to nie zazdraszczam - to potrafi podoić lepiej niż dojarka automatyczna...
Obrazek

kinga w.

Post » Śro kwi 22, 2009 12:39

A propos tabletek. Jest taka podobno cudowna pigułka na odchudzanie, dostępna też w Polsce. Nazywa się Alli. Jedyna taka bez recepty. W Anglii 2 tygodniowe odchudzanie nią kosztuje ok 50 funtów. A teraz w każdej aptece producent piguł Glaxo Smith ogłosił, że jest ona dostępna za 30 f. Myślę, żeby ją kupić...Podobno przyspiesza spalanie tłuszczu o 50% :?
Ostatnio edytowano Śro kwi 22, 2009 13:02 przez dora750, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

[poprzednia][następna]