INEZ PODRÓŻNICZKA ... ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 10, 2009 14:04

Poproszę znajomych jak będą w Niemczech to może coś wybiorą dla Inezki. Tak bardzo się cieszę, że tak się wszystko dobrze układa.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Czw mar 12, 2009 15:40

Serdecznie pozdrawiam Was kochane dziewczyny :) Miziaki dla Inez :1luvu:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pt mar 27, 2009 16:24

Terri, dziewczyny z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90 ... sc&start=0
poszukują zdjęć kotów długowłosych - na jakiś szczytny cel...
Pozwoliłam sobie wstawić linki do wątków, na których umieszczałam robione przez siebie zdjęcia Inez :oops: . Mam nadzieję, że się nie pogniewasz :) i jako właścicielka Inez też wyrazisz zgodę na ich wykorzystanie :)
Serdecznie pozdrawiam!
Gosia ;)

smoczyca3g

Post » Wto mar 31, 2009 16:57

Witam po przerwie ;) Chyba nie będzie mi przeszkadzało, gdy zdjęcia INEZKI zostaną wykorzystane ;) Sama jeszcze nie dorobiłam się nowego aparatu, a te foty, które zrobiłam do tej pory sama, są raczej kiepskiej jakości :( Pozdrawiamy Wszystkich, oczywiście z INEZKĄ :)
ObrazekObrazek***"To czas, jaki poświęciliśmy Róży, czyni ją ważną."***

Terri

Od: Wto gru 02, 2008 21:13

Post » Wto mar 31, 2009 17:26

:kitty: :P http://upload.miau.pl/ Witam raz jeszcze i od razu wytłumaczę, że wkleiłam ponownie dla pamięci link do wstawiania fotek, bo znów zapomniałam, jak się to robi! ;) Przeglądałam różne fotki INEZKI i znalazłam jeszcze jedno zdjęcie, które chyba nadaje się do pokazania, choć przez ten mój niesprawny aparat, nie jest najlepszej jakości ta fotka ;) Ale spróbuję wkleić, bo dawno Nas tutaj nie było! Wszystko Nam układa się w miarę pozytywnie i mam nadzieję, że nadal tak będzie. INEZKA powoli staje się prawdziwym domownikiem, widać że czuje się u Nas coraz pewniej. ;) Nadal w zachowaniu INEZKI pojawiają się czasem reakcje lękowe, ale już nie biega za mną krok w krok, gdy ruszę się z pokoju. Widzę, że takie sytuacje ocenia po "odgłosach domowych" i już wyraźnie wie, kiedy idę do łazienki czy kuchni. Często wtedy pozostaje w swoim legowisku, gdy przeczuwa, że zaraz wrócę i leży sobie jak królewna, obserwując otwarte drzwi. Są oczywiście wyjątki, gdy INEZKA jednak za mną biega! ;) Tak się dzieje, gdy idę przygotować jedzenie do jej miseczki. :) Wtedy zawsze asystuje, a potem zaraz biegnie przede mną do kącika, w którym zawsze stoją Jej miski. A dni płyną szybciutko, chyba za szybko! ;) Choć nie ukrywam, że wiosny wyczekuję już z niecierpliwością! ;) Pozdrawiamy z INEZKĄ jeszcze przedwiosennie! :) :1luvu: :kitty:

Terri

Post » Wto mar 31, 2009 17:32

http://upload.miau.pl/3/197217.jpg a to link do fotki INEZKI ;)

Terri

Post » Wto mar 31, 2009 20:30

Czyli księżniczka nabiera pweności siebie :wink:
bardzo sie cieszę
to kochana i wrażliwa koteczka - dobrze że ma Ciebie
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro kwi 01, 2009 12:29

Terri pisze:http://upload.miau.pl/3/197217.jpg a to link do fotki INEZKI ;)

Piękna :1luvu: wzruszyłam się :oops:
Dziękuję Terri, że się nie gniewasz za podanie linków do zdjęć Inez :) Ona jest tak śliczna, że tylko się nią chwalić :) i może dzięki temu przysłuży się ważnej sprawie :)

smoczyca3g

Post » Sob kwi 11, 2009 11:42

:P :kitty: Pozdrawiam świątecznie i Wszystkim życzę radosnej atmosfery w grobie bliskich (zwierzątek też). Z INEZKĄ mamy się dobrze. Zaliczyłyśmy już pierwsze wyprawy po moim długaśnym balkonie, ale widzę, że w związku z tym pojawiły się u Niej znów reakcje lękowe (gdy tylko dotknę klamki drzwi, natychmiast spłoszona ucieka do pokoju, jakby się chyba bała, że ją tam zamknę), więc z balkonem oswajamy się stopniowo codziennie. Tymczasem cieszymy się wiosną, bo wreszcie wiosnę czuć w powietrzu!! :D:D

Terri

Post » Sob kwi 11, 2009 12:13

Ja też pozdrawiam światecznie :wink:
wszystkiego najlepszego wam życzę :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon kwi 20, 2009 8:20

Terri, co u Was słychać? :)
Serdecznie pozdrawiam!

smoczyca3g

Post » Śro maja 06, 2009 20:12

:kitty: :D Witamy z INEZKĄ po kolejnej przerwie!! Tym razem źle podziało się z moim dyskiem na laptopie i niestety trzeba było zrobić format, a potem stawiać system od nowa :( Nie robiłam tego sama, bo nie można było nic zrobić, nawet w trybie awaryjnym :( A teraz od nowa uczę się nowych ustawień i próbuje odzyskać kolejno rozmaite kontakty z GG, a także odtwarzam hasła na internetowe kontakty i miejsca, gdzie bywałam-również na miau.pl ;) INEZKA już swobodnie podróżuje po wspomnianym wcześniej "długaśnym" balkonie i już ma tam ulubione miejsca do wylegiwania się i prowadzenia obserwacji ptaków na pobliskich drzewach oraz wszystkiego, co dzieje się w pobliżu domu. :) Nawet doczekała się fotki na tym balkonie i pewnie wkrótce ją zamieszczę tutaj! Inne dobre informacje z pobytu INEZKI u mnie dotyczą poruszania się z większą swobodą po całym domu. ;) INEZKA lubi schodzić już sama do mojej mamy na parter i gdy jestem w pracy, większość tego czasu spędza na parterze, towarzysząc mojej mamie w różnych czynnościach domowych, włącznie z asystowaniem przy śniadaniu. Hehehe ... ;) Zatem chyba można uznać, że proces aklimatyzacji INEZKI od pierwszych chwil pobytu w naszym domu przebiega pomyślnie, choć jak widać jest rozłożony w czasie, jeśli weźmiemy pod uwagę zachowania INEZKI w różnych sytuacjach. Na szczęście wszyscy w domu wykazaliśmy się cierpliwością, co teraz powoli procentuje w kontaktach INEZKI z domownikami, Sunią należącą do mojego ojca również! ;) Pozdrawiamy wiosennie Miłych Fanów i Sympatyków INEZKI :):)

Terri

Post » Czw maja 07, 2009 9:30

Bardzo się cieszę, że wszystko u Was w porządku :)
Serdecznie pozdrawiam i przekazuję mizianki dla Inez :)

smoczyca3g

Post » Śro cze 03, 2009 12:53

Kolejny miesiąc za nami... Co u Was słychać? :)

smoczyca3g

Post » Śro cze 24, 2009 19:08

Witamy z INEZKĄ ponownie!! Kłopotów z laptopem nie było końca, nawet po postawieniu systemu, niestety nie bywałam w internecie zbyt często, nawet na Miau.pl ;) Ostatnio obiecałam fotki INEZKI z pierwszych spacerów po moim długaśnym na 11 metrów balkonie :):) Może dziś uda mi się je wgrać, więc będzie można zobaczyć, jak INEZKA jest zainteresowana nowym otoczeniem na zewnątrz domu ;) Taki balkon to dobry punkt widokowy dla kocicy, zwłaszcza, że na drzewach w ogródku przysiadają rozmaite ptaki, a u sąsiadów wciąż się coś dzieje, bo są dzieci, zwierzęta itp. Tak więc kolejny etap aklimatyzacji jest za nami. INEZKA chodzi po balkonie swobodnie i nie próbuje ani skakać po poręczy ani nie wychyla się za balustradę (nie zakładam JEJ smyczy). Albo leży pod moim leżakiem, albo leży w drugim kącie balkonu, gdzie jest więcej cienia, albo kładzie się na parapecie okna balkonowego. Takie zachowania zaobserwowałam u INEZKI. Ostatnio zmieniło się jeszcze na plus zachowanie INEZKI podczas moich pobytów w pracy. Już nie śpi na naszym pietrze w fotelu w przedpokoju lub w swoim legowisku w pokoju, lecz codziennie zadamawia się na parterze domu i asystuje mojej mamie w domowych czynnościach, albo leży na szafce w przedpokoju i wpatruje się w drzwi oraz nadsłuchuje. Gdy słyszy moje kroki, natychmiast reaguje wyczekująco, a gdy wejdę do drzwi, to po przywitaniu biegnie przodem na górę i prowadzi mnie na nasze piętro. Gdy po pracy krzątam się w kuchni czy łazience, INEZKA asystuje mi, obwąchuje torby z zakupami. Gdy się już znudzi tym asystowaniem, idzie się wylegiwać, ale co jakiś czas kontroluje, co ja robię ;) I tak mijają dni, tygodnie, miesiące ... :):) Ależ to zleciało od tego grudnia!! He!! :):) Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKICH, a szczególnie Asię :):) Spróbuję wgrać fotki, a także niebawem jeszcze coś napiszę o relacjach INEZ z domownikami ;)

Terri

[poprzednia][następna]