K-rk,maluchy z 1000-lecia, z Kłaja, ze schronu już u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2009 14:32

Patka_ pisze:
Tweety pisze:Majka pilniejsza, bo dom czeka, chyba, że Patka może wziąć i Dalię i Tinkę, obydwie zdrowe, szczepione i ciachnięte. Karola, proszę Cie zadzwoń do Miuti i dogadaj się z nią, bo ja już muszę zaraz lecieć do szpitala a boję się, że wieczorem sobie zapomnę.

Dzwoniły dziewczyny z Kłaja - dzika rozpacz, tri łazi wszędzie tylko nie do dzieci :evil: , maluchy ok tygodniowe, 3 sztuki, tri, rude z czymśtam i chyba bure.
Łapnęły kotkę, prawdopodobnie "ciężarówkę", na drugą o podobnych kształtach zasadzają się.

Wieści z .... - akcja przypadkowo spier...na na całego :evil: :cry: Trzeba chwilę odczekać. Oby zwierzaki dożyły udanego odbicia :roll: :(

Cały czas jest jeszcze aktualna sprawa kotki z małymi na 1000-lecia, Marek i Lutra nadzorują to ale może potrzebują pomocy. Kto ma tam jeszcze jakiś gram wolnego czasu to bardzo proszę o pomoc.

Powiem tak mam rudi od pieczarki z traumą - jeśli ktoś by wziął ode mnie tą kotkę i sprobował jakoś oswoic (moje wariaty nie pomagaja) to sadze ze moglabym wziasc 2 panie - musze jeszcze TŻ ugłaskać, żeby sie zgodzil na zakocenie:>

Przypominam sie jakby udalo sie porwac mame z malymi ze mam ogrom przestrzeni - nieuzywane pietro dla rodzinki, pietro nie bylo uzywane wiec tam jets sterylnie. Zreszta moge je extra odkazic kilka razy. Same kociaki odpadaja - niestety pracuje i nie dokarmie:(

Wiadomo, że trzeba pomagać wszystkim kotom, ale ta kicia już jest pod opieką jakiejś fundacji/organizacji/grupy,tak? Czy też jest u Ciebie "na dziko" i ma trafić pod opiekę AFN-u??? Nie wiem jak to jest, chyba trzeba zapytać Agi... Jest taki ogrom kotów, że masakra

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Nie kwi 19, 2009 14:49

kastapra pisze:
Patka_ pisze:
Tweety pisze:Majka pilniejsza, bo dom czeka, chyba, że Patka może wziąć i Dalię i Tinkę, obydwie zdrowe, szczepione i ciachnięte. Karola, proszę Cie zadzwoń do Miuti i dogadaj się z nią, bo ja już muszę zaraz lecieć do szpitala a boję się, że wieczorem sobie zapomnę.

Dzwoniły dziewczyny z Kłaja - dzika rozpacz, tri łazi wszędzie tylko nie do dzieci :evil: , maluchy ok tygodniowe, 3 sztuki, tri, rude z czymśtam i chyba bure.
Łapnęły kotkę, prawdopodobnie "ciężarówkę", na drugą o podobnych kształtach zasadzają się.

Wieści z .... - akcja przypadkowo spier...na na całego :evil: :cry: Trzeba chwilę odczekać. Oby zwierzaki dożyły udanego odbicia :roll: :(

Cały czas jest jeszcze aktualna sprawa kotki z małymi na 1000-lecia, Marek i Lutra nadzorują to ale może potrzebują pomocy. Kto ma tam jeszcze jakiś gram wolnego czasu to bardzo proszę o pomoc.

Powiem tak mam rudi od pieczarki z traumą - jeśli ktoś by wziął ode mnie tą kotkę i sprobował jakoś oswoic (moje wariaty nie pomagaja) to sadze ze moglabym wziasc 2 panie - musze jeszcze TŻ ugłaskać, żeby sie zgodzil na zakocenie:>

Przypominam sie jakby udalo sie porwac mame z malymi ze mam ogrom przestrzeni - nieuzywane pietro dla rodzinki, pietro nie bylo uzywane wiec tam jets sterylnie. Zreszta moge je extra odkazic kilka razy. Same kociaki odpadaja - niestety pracuje i nie dokarmie:(

Wiadomo, że trzeba pomagać wszystkim kotom, ale ta kicia już jest pod opieką jakiejś fundacji/organizacji/grupy,tak? Czy też jest u Ciebie "na dziko" i ma trafić pod opiekę AFN-u??? Nie wiem jak to jest, chyba trzeba zapytać Agi... Jest taki ogrom kotów, że masakra

Coś będę myśleć, narazie biore Dalie dzisiaj
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Nie kwi 19, 2009 14:59

Patka_ pisze:
kastapra pisze:
Patka_ pisze:

Coś będę myśleć, narazie biore Dalie dzisiaj

Uf to dobrze. Ja gdyby nie notoryczny brak czasu tojuz dawno wydałabym Kolika, bo dom czeka. No ale zaszczepić trzeba, a mały chorował :( Myślę, że w tym tygodniu go wydam, to w drodze wyjątku, biorąc pod uwagę obecną sytuację dobrałabym trzeciego kota (licząc, że nie rozniosą domu w iment podczas mojej nieobecnosci)

Proszę o tel do Miuti, ktoś ma???????

kastapra

Post » Nie kwi 19, 2009 16:00

Tweety pisze:
A moje koty do weta to chyba pójdą same :cry: I Beksa też się chyba zajmie sama sobą :(

No to teraz mam mega wyrzuty sumienia, że Ci i Glusia podrzuciłam :( Daj znać - jakby co to podjadę po niego.

(P.S. zeżarł kurczaka czy marudził?)[/code]
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Nie kwi 19, 2009 16:08

markopolo00 pisze:Mam pomocnika do maluchów
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:lol:

Rewelacja zdjęcia :)
Na pierwszy rzut oka myślałam, ze maluchy leżą na puchatym białym kocyku :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Nie kwi 19, 2009 16:16

Byłam na Wielopolu dziś, 2 godziny po kimś, więc wszystko było ślicznie. Miluś znowu się nie dał :evil: tym razem zaszufladkował się za białym kotem w szafce i nawet nie mogłam tam sięgnąć bez targania obydwu... No cóż, będę polowała dalej.

Agnieszko, ja moge być na Wielopolu w środę późno wieczorem i w piątek póżno wieczorem, no i jakoś w weekend, jak zawsze, w czwartek niestety się zwolnię ok. 22 na drugim końcu miasta i już nie dam rady.

Czy ktoś może wziąć czwartek??

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie kwi 19, 2009 16:32

milu pisze:Byłam na Wielopolu dziś, 2 godziny po kimś, więc wszystko było ślicznie. Miluś znowu się nie dał :evil: tym razem zaszufladkował się za białym kotem w szafce i nawet nie mogłam tam sięgnąć bez targania obydwu... No cóż, będę polowała dalej.

Agnieszko, ja moge być na Wielopolu w środę późno wieczorem i w piątek póżno wieczorem, no i jakoś w weekend, jak zawsze, w czwartek niestety się zwolnię ok. 22 na drugim końcu miasta i już nie dam rady.

Czy ktoś może wziąć czwartek??

Ja podjadę we czwartek.

kastapra

Post » Nie kwi 19, 2009 17:10

Młodszy Łapankowy Lutra melduje, że w dniu dzisiejszym w gminie Kłaj złapane zostały dwie kotki w celu sterylizacji. Weszłyśmy w posiadanie trzech kociąt: rudy - chłopak, bury-chłopak, trzykolorowy - kotka.
Strat nie odnotowano żadnych.
Interakcje z tambylcami przebiegły spokojnie, choć jedna zakończyła się krótką wymianą s...łów. Żadnych słów na "k" i na "s" nie wypowiedziano.
Koty odstawione, sprzęt zakonserwowany, czeka na kolejne manewry.
Odmeldowuję.
lutra
PS
Serio, to cel osiągnięty. Tri z maluchami u K, a bura ciężarówka wielopoluje.

PPS
Kłajowo było!

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie kwi 19, 2009 17:30

Mogę zawielopolować we wtorek wieczorem.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie kwi 19, 2009 20:20

ja biorę rano i wieczór poniedziałek oraz wtorek rano
wieczorem Lutra
a kto w środę??
:roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Nie kwi 19, 2009 20:58

markopolo00 pisze:ja biorę rano i wieczór poniedziałek oraz wtorek rano
wieczorem Lutra
a kto w środę??
:roll:

W środę wieczorem ok. 20.30 ja
W czwartek kastapra (j.w.)
W piątek wieczorem ok. 19.30 ja
weekend też ja

najwyżej ktoś jeszcze może w tygodniu w sensowniejszych godzinach :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie kwi 19, 2009 21:33

No to zostały ranki
szukamy chętnych na godz. przedpołudniowe
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Nie kwi 19, 2009 22:46

kastapra

Post » Nie kwi 19, 2009 22:46

ależ się potraficie super zorganizować, wiedziałam, że można na Was polegać :1luvu:

a Młodszy Łapankowy zastosował/a ten sam manewr co kiedyś Kosma z Wielką Szu (nie wiedziała, że należy się jej bać i złapała ją do rąk :D ) tzn nie wiedziała, że tri robi sobie z nas podśmie...jki i nie daje się łapnąć.
Brawo, Młodszy Łapankowy, w taki sposób to szybki awans przed Wami, żołnierzu Lutra. I jeszcze ta dyplomacja w kontaktach z tambylcami, no, no. Jak to mój TŻ powtarza: kultur musi być (biedny, śpi tam teraz na drewnianym krzesełku przy łóżku Moniki :( )

Byłoby idealnie gdyby kota z Kłaja pojechała jutro do Chirona na usg, bo dobrze by było gdyby okazało się, że można pannę ciachnąć. Ktoś zmotoryzowany mógłby się tym zająć czy za wiele wymagam? :oops: Lutra zapewnia swoje towarzystwo

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie kwi 19, 2009 22:51

Tweety pisze:ależ się potraficie super zorganizować, wiedziałam, że można na Was polegać :1luvu:

a Młodszy Łapankowy zastosował/a ten sam manewr co kiedyś Kosma z Wielką Szu (nie wiedziała, że należy się jej bać i złapała ją do rąk :D ) tzn nie wiedziała, że tri robi sobie z nas podśmie...jki i nie daje się łapnąć.
Brawo, Młodszy Łapankowy, w taki sposób to szybki awans przed Wami, żołnierzu Lutra. I jeszcze ta dyplomacja w kontaktach z tambylcami, no, no. Jak to mój TŻ powtarza: kultur musi być (biedny, śpi tam teraz na drewnianym krzesełku przy łóżku Moniki :( )

Byłoby idealnie gdyby kota z Kłaja pojechała jutro do Chirona na usg, bo dobrze by było gdyby okazało się, że można pannę ciachnąć. Ktoś zmotoryzowany mógłby się tym zająć czy za wiele wymagam? :oops: Lutra zapewnia swoje towarzystwo

Aga ja to mogę załatwić, bo będę jutro w Chironie. A dr wie ze przywiozę Majkę?

kastapra

[poprzednia][następna]