Anna_33 pisze:Maxiking, napisalam pw.
ok, odpisalam
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Amika6 pisze:Kochani,
Jeśli ktoś z Was może i zechce oddać krew dla Kasi, rodzice i cała moja rodzina będziemy ogromnie wdzięczni.
9-cio letnia Kasia została potrącona przez samochód. Ma rozległego krwiaka i obrzęk mózgu, od poniedziałku jest utrzymywana w śpiączce farmakologicznej.
Lek otrzymywany z krewi potrzebny jest do przyspieszenia regeneracji mózgu, mamy zapas jeszcze na jutro.
Potem czeka ją jeszcze trudna operacja połamanej wielokrotnie nogi.
Gorąco proszę o pomoc.
Kasia ma ma grupę krwi AB Rh + , ale oddawać można oddać krew obojętnie jakiej grupy - zostanie ona zamieniona na właściwą (AB Rh +)
Każdy kto chce pomóc może to zrobić w dowolnej Stacji Krwiodawstwa na terenie kraju.
Podczas oddawania krwi trzeba wypełnić druczek z informacją dla kogo jest potrzebna krew:
Katarzyna Królik
córka Haliny i Marka
Oddział Intensywnej Terapii (tu naniosłam zmianę)
Szpital Dziecięcy
03-924 Warszawa
ul. Niekłańska 4/24
Na zaświadczeniu wystarczy imię i nazwisko, Nazwa szpitala (pelny adres nie jest wymagany)
Otrzymane zaświadczenie należy przesłać na adres szpitala lub rodziców:
Halina i Marek Królik
01-859 Warszawa
ul. J.Kasprowicza 19/36
Uzupełniam
Zaświadczenia można wysyłać faksem na nr 022 617 75 53 lub zeskanowane na adese s-mailowy oit@nieklanska.pl
W razie pytań podaję swój telefon
696 488 005
Będę wdzięczna za informację od osób które oddały krew
CoolCaty pisze:Nie mogę obiecać, że uda się nam zabrac stół i krzesła od andorki, bo nie wiem, czy nam wejdą do auta. Zobaczymy co się da zrobić.
Proszę trzymać kciuki za wyjątkowo krótki przebieg mojej grypki jelitowej - ma czas do jutra
CoolCaty pisze:Jak dobrze, że Nanunia już w Toruniu. Agn, dziękuję za wieści, za serce, za wszystko.
Ubranko pooperacyjne jest na wszelki wypadek, jakby zaczęła sie interesowac brzuszkiem.
Powodzenia dziewczyny kochane: Agn i Nanusiu
Transporterkiem się nie martw - niech służy Twoim kociastym na zdrowie.
irysek_wroc pisze:ja mam AB rh+, ale w ciazy chyba krwi oddawac nie mozna. takze klops.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 45 gości