Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 11, 2009 13:38

A ja właśnie odebrałam śliczną kartkę świąteczną :lol: zgadnijcie, kto ją ozdabia?
Dziękuję bardzo i również życzę pogodnych Świąt i żeby świateczny zajączek przyniósł dużo nowych, wspaniałych domków.
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Nie kwi 12, 2009 19:17

Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Pon kwi 13, 2009 12:51

Obrazek

Obrazek

Makary został znaleziony chyba w ostatniej chwili: zaawansowany kk, zaropiałe oczy, pyszczek, silne zapalenie dziąseł i resztki ząbków w koszmarnym stanie, a na dodatek potworny świerzb i sierść pełna pcheł i kleszczy. Przy tym wszystkim niezwykle pogodny, miziasty i bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Na szczęście chce jeść. więc jest nadzieja, że szybko wyjdzie z tego.
Kiedy na niego patrzę, z przerażeniem myślę o tysiącach tych innych domowych zagubionych lub wyrzuconych, które nie miały tyle szczęścia, żeby ktoś się nimi zainteresował :|

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Post » Pon kwi 13, 2009 13:47

Biedny koteczek... Bardzo przypomina naszego osiedlowego Nusia. Strach pomyśleć, jak musiał cierpieć. Dobrze, że już jest bezpieczny. Wielkie kciuki za szybki powrót do zdrowia :ok:

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Pon kwi 13, 2009 14:03

agnes_czy pisze:Obrazek

Rety!!! Mój Filemon :(

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Śro kwi 15, 2009 12:01

W GÓRĘ!

msb259

Od: Pon lut 09, 2009 8:03

Post » Pt kwi 17, 2009 18:47

Obrazek

agnes_czy

Post » Pt kwi 17, 2009 22:11

Troszkę smutny spacer, chociaż naprawdę macie tam wzorowo.
A to bure śliczności w czerwonej obróżce, to może Mufeczka?
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pt kwi 17, 2009 23:11

[quote="wania71"]Troszkę smutny spacer, chociaż naprawdę macie tam wzorowo.
A to bure śliczności w czerwonej obróżce, to może Mufeczka?[/quote]

:D Onaż ci to, ona 8)
Obrazek

agnes_czy

Post » Sob kwi 18, 2009 9:19

A na samej górze na półeczce to Okrusio? :lol:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Sob kwi 18, 2009 15:38

No Matki chrzestne, zaskakujecie mnie 8O :D Bezbłędnie rozpoznajecie swoje pociechy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

agnes_czy

Post » Sob kwi 18, 2009 15:50

Ja też byłam i miałam zaszczyt poprowadzić na smyczce Weterana, na spacerze w promieniach słońca! I widziałam Villa Gatta - rzeczywiście robi wrażenie, będzie pięknie!
Kociaste miziać się dały, łebki podtykały, a jeden wypuścić mnie nie chciał. Położył się na mojej marynarce i już. Dopiero jak mu obiecałam, że jeszcze go odwiedzę i przyniosę mu kocyk, ładniejszy od tej starej marynary, to pozwolił mi odejść :lol:

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Sob kwi 18, 2009 17:08

Dziaiaj mieliśmy gosci, wolontariusze fundacji "SOS bokserom" przyjechali po naszego niewidomego Amperka. Na zdjęciu Wecio :-) z naszym miłym gościem, poznajecie ?
Obrazek
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Sob kwi 18, 2009 20:18

Jeśli w ogóle może być w schronisku radośnie, to dzisiaj tak właśnie było- radośnie, wiosennie, kwitnąco, pachnąco i gwarno: wspaniali ludzie przyjechali po niewidomego boksia, żeby go zawieźć do wspaniałego domu, który zapewni mu miłość, opiekę i najlepsze leczenie, Asia, Ania, Bartek, Lisabeth, Gunia no i ja dostarczaliśmy kolan i rąk spragnionym kotom:

Obrazek Obrazek Obrazek

Nasza najmłodsza wolontariuszka (przyjeżdza pod opieką Babci i Dziadzia, a czasem całej reszty rodziny)

Obrazek

Wecio poszedł na kolejna inspekcję do Willa Gatta :D Był bardzo zadowolony, bo praca wre, Villa coraz piękniejsza, a brygada pod wodzą Majstra Budowlanego H Derwisz wierci, stuka, układa kafelki i płyty chodnikowe. Malutki w saloniku już sie chyba przyzwyczaiły do tych stuków, bo nic sobie z nich nie robiąc, wygrzewaja sie przy okienku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu Wecio jak z japońskiego malowidła:

Obrazek

Do Makarego przyjechała w odwiedziny znajoma z osiedla, która go dokarmiała i kilka razy woziła do lecznicy. Okazało się, że jest również znajomą Bruna, który przyjechał z tego samego osiedla, tylko spod innego sktepu. Oba kotuchy były w siódmym niebie i z radościa pokazywały, że czują się już lepiej.

Obrazek Obrazek Obrazek

Tu Makary prezentuje straszny stan swojego pysia: owrzodzenia, rany, dziury po usuniętych ząbkach, na pozostałych resztki kamienia... Ale mimo to kocurek jest pogodny, przyjazny i ma wspaniały apetyt.

Obrazek

Bruno:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przy okazji Pani wygłaskała chorego na wątrobę Czardasza, który też musi siedzieć w klateczce i dostawać kroplówki:

Obrazek Obrazek Obrazek

Ewcia, Mati, Marysia niańczyły pieski, chociaż podział na Psich i Kocich Ludzi już wyraźnie u nas zanika: my "schodzimy na psy", Ewcia z Mati "na koty" :wink:
A to moja wielka miłość od pierwszego wejrzenia i marzenie "od kołyski". Ma na imię Tajga, kilka dni temu trafiła do schronu z ulicy. Jest zabiedzona, brudna, sfilcowana, trochę wystraszona, ale słodka, kochająca ludzi i zdyscyplinowana- reaguje na podstawowe komendy, podaje łapki jedna prze druga, tańczy wokół człowieka i rwie sie do całowania. Bardzo Was proszę: jeśli oszaleję i zechcę adoptować psa, postarajcie się o kajdanki i knebel :crying:

Obrazek Obrazek Obrazek

chociaż jak zwykle błąkało się na horyzoncie kilka ciemnych chmur, jak powrót słodkiej Marylki z niesprawną łapką z nieudanej adopcji, kilka chorych zwierzaczków
Obrazek

agnes_czy

Post » Sob kwi 18, 2009 20:36

agnes_czy pisze:Obrazek

:love: Cudnie "pomalowane" maleństwo :love:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

[poprzednia][następna]