Hospicjum'Jeszcze i jeszcze'(3). Convenia. Proszę o pomoc!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 16, 2009 22:13

dora750 pisze:Jeszcze mi przyszło przez myśl, że może wet źle odczytał USG i w jelitach zamiast guza jest krwiak... ale to chyba niemożliwe :roll:

Raczej niemożliwe...
Nie u tego weta.
Poza tym - USG było niejako `sprawdzające`, bo Doc wymacał zmianę w jamie brzusznej, więc to nie krwiak.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw kwi 16, 2009 22:28

Przepraszam, ze tak się wtrącam :oops: ale czy Wasz wet mówiąc o "guzach białaczkowych" ma na myśli chłoniaka? mam 2 białaczkowce i też miałam etap sprawdzania tego choróbska (moi weci podawali mi właśnie taką możliwość, jak Mela miała mocno powiększone węzły) Wiem, że dużo wie na ten temat aamms, pisała o tym sporo. No i eurydyka, której pies miał chłoniaka.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw kwi 16, 2009 22:34

Chyba chodzi o chłoniaki [tylko nie wiem, czy `tylko` czy `również`]. I już wiem, że nie tylko białaczka wirusowa ma tu wpływ. Inne typy białaczki również.

Co do chłoniaka u kotów a chłoniaka u psów - u psów dość ładnie się to leczy. Udaje się uzyskać przy leczeniu całkiem spore okresy remisji. U kotów chłoniak to wyrok.

Agn

Post » Czw kwi 16, 2009 22:48

Niestety wiem o tym, że u kotów leczenie tak dobrze nie przebiega. Czytałam sporo na forum chłoniakowym na ten temat. No i nie tylko FeLV ma tu znaczenie.

Zyczę Felixowi i Tobie, aby nie był to taki guz.

A na wątrobę naprawde polecam Ornipural, działa genialnie, przetestowałam na Meli też właśnie, bez diety, tylko po 10 zastrzykach wyniki wątrobowe wróciły do normy (a były już kilkakrotnie przekroczone).

milenap

Post » Czw kwi 16, 2009 22:49

Mileno, ale Feliś ma wątrobę oki.

Ornipural będzie dla poznańskiej Sagali. :)

Agn

Post » Czw kwi 16, 2009 22:50

No tak to jest, jak człowiek nie doczyta dokładnie :oops:

milenap

Post » Czw kwi 16, 2009 22:52

milenap pisze:No tak to jest, jak człowiek nie doczyta dokładnie :oops:
:lol:

Agn

Post » Pt kwi 17, 2009 7:29

Dla porządku wkleję sobie siebie [jakby ktoś kto zagląda tutaj przestał już zaglądać do wątku z głosowaniem do krakvetu]:

Agn pisze:Moi Drodzy,
czas podziękować.
A mam za co dziękować. ;)
Przede wszystkim dziękuję za zgłoszenie mojej kandydatury. Sam ten fakt był dla mnie sygnałem, że moja praca jest zauważana i doceniana. Dziękuję również za to, że osoby szukające poparcia dla mojej kandydatury nie posunęły się do zakulisowych działań wymierzonych w moich kontrkandydatów.

Dziękuję także tym, którzy szukali `dziury w całym` - dzięki temu jestem jedynym kandydatem z listy, którego finansowa strona działalności została tak dokładnie prześwietlona, a nie jestem przecież na niej jedyną, która otrzymuje pomoc z forum. Odnoszę wrażenie, że to podniosło moją wiarygodność w oczach tych, którzy nie mając zapędów śledczych, nie przebijali się przez moje wątki w poszukiwaniu niezbędnych informacji.

Chcę podziękować również za mocno trzeźwiące PW. Dzięki nim przypomniane mi zostało, że świat nie jest wcale aż tak przyjaznym miejscem, jak przez chwilę zaczęło mi się wydawać; że trzeba być czujnym, bo nigdy nie wiadomo, z której strony ci przywalą, a to może odbić się niedobrymi skutkami na kotach. [Pragnę zaznaczyć, że cały czas jestem gotowa do otwartej konfrontacji z tymi, którzy usiłują mi zarzucić jakąś nieuczciwość.]

Za każdym razem będę podkreślać, jakie to dla mnie ważne, że mogę liczyć na wsparcie forumowiczów. Dzięki temu w ogóle mogę funkcjonować jako taki a nie inny DT/DS. Nie zamierzam zmieniać ogólnych zasad, w oparciu o które funkcjonuję. Oczekuję jednak, że jeśli coś w moich działaniach będzie wymagało w opinii kogoś zmian, to zostanie to poddane konstruktywnej krytyce i przedyskutowane.

Agn

Post » Pt kwi 17, 2009 7:40

Gratuluje wygranej i informuję, ze głos już oddałam :wink:

Agn, co do rozliczeń...wiesz tak, myśle, ze bardzo dobrze, że się pojawiły, bardzo dobrze dla Ciebie, bo wszystko jest czarno na białym i nie ma miejsca na jakieś domysły.

A każdy, kto choć raz miał kota, który wymaga czegoś wiecej niż odrobaczanie/szczepienie/przegląd wie doskonale ile pieniędzy zostawia się u weta....i nie trzeba wcale tłumaczyć, ze przy takim Stadzie jak Twoje, nawet przy największych zniżkach w lecznicy, koszty są straszne.

Pomijam koszty wyżywienia i żwirku. A także chociażby rachunków za wode i prąd, które Stado na pewno mocno podwyższa.

Podziwiam i życzę z całego serca wygranej w krakvecie! :D

milenap

Post » Pt kwi 17, 2009 9:27

widze, ze mnie jakies straszne rzeczy ominely :strach: :?
ja tam zdania nie zmienilam :wink: :lol:

trzymam za wygrana w Krakwecie :ok: :ok: :ok:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt kwi 17, 2009 9:37

Agnieszko popieralam Cie calym serduchem i uwazam ze w takich sytuacjach kiedy walcza o karme dwie wspaniale osoby, wycieczki osobiste na pw sa co najmniej przykre. Mysle ze powinnas ujawinic osoby szkalujace Cie w prywatnej korespondencji.. Moze to na przyszlosc nauczy ze nie wszyscy sa dyskretni, nie wolno pozwolic na takie dzialania tym bardziej ze sa one zakulisowe bo dzieja sie na pw.

Ja znam Cie osobiscie i wiem, ze moge wyslac kazde pieniadze, w ciemno bo jestes osoba krysztalowa i nie kupisz za nie butow tylko karme lub leki dla kotow. I bardzo mi przykro ze w srodowisku kociarzy, ludzi kochajacych zwierzeta, wrazliwych zdarza sie sytuacja, ktora moze zachwiac Twoja wiare w to co robisz.
Ja tyle w tym temacie. Zycze Ci zebys wygrala w Krakvecie, zycze tez dziewczynom ktore rywalizowaly ( jezeli mozna to tak nazwac) w ankiecie aby sie nie zniechecaly i dzialaly dalej bo to jednyna i sluszna sprawa.

ps lek wyslalam ufff
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt kwi 17, 2009 9:56

Agn kochana
w tym miesiacu głosowałam na Praksede
ale sercem jestem zawsze z Toba
głos w krakvecie oddałam Tobie

Robisz tak wiele i masz serce ze złota

Dla mnie jesteś niezwykła,podziwiam Cię ogromnie

Przykro mi że były nagonki na Ciebie :(

Ściskam Cię mocno i zyczę wyfranej :ok:
ucałuj Kociaki a Orzeszka najmocniej :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt kwi 17, 2009 11:22

Szkoda, że zawsze znajdzie się ktoś, kto podstępnie próbuje zaszkodzić innemu :(
Kiedyś przez pw rozsyłane przez "życzliwych" ktoś stracił, a właściwie koty. Dobrze, że zyskały inne zwierzęta, ale takie metody postępowania budzą we mnie obrzydzenie :?
Tak naprawdę do każdego można się o coś przyczepić i przez umiejętne podpuszczenia zdyskredytować wszystkie jego działania na każdym polu :roll:

Choć w ankiecie głosowałam na warszawiankę, to w Krakvecie zagłosowałam jak należy - na piernikowe serduszko :mrgreen:

Mocne kciuki za ślicznego Felixa :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt kwi 17, 2009 11:34

Agn, kłaniam się nisko Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt kwi 17, 2009 11:52

Cameo pisze:Agn, kłaniam się nisko Obrazek

AGN za pieniądze,
które Ci przysyłam możesz kupić co uznasz za stosowane,