Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 14, 2009 23:01

W zadnym wypadku namolna Meggi))
Anna_33 pisze:Brzmi niezle, moze psiakom sie uda :-)

Meggi, pogadamy, nasza wyprawa jest mocno uzalezniona od Modjeski z TZ. Maja przyczepe samochodowa, a inaczej tych mebli nie zabierzemy.
Z duzym prawdopodobienstwem pojedziemy nie w najblizsza, a w przyszla sobote.
Uzgodnie jeszcze szczegoly z Modjeska.

Dane na 1 str sa zaktualizowane, tzn wszystkie zwierzaki, ktore przeszly przez lecznice CoolCaty.

Jutro porozmawiam z Modjeska. Dzis juz za pozno wrocilam, zeby do Niej dzwonic.

Caty, nie moge pojac jak ona to przezyla..
Wczesniej wyslalam Ci pw, odpisz moze jutro...
I jak znajdziesz chwile, to moze masz zdjecia tych czarnych nieszczesc...
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto kwi 14, 2009 23:08

niewyobrażalne
takie czarne życie
strach i ból
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro kwi 15, 2009 5:52

o Boże, to jakiś koszmar!! Ile ta koteczka wycierpiała...... :( :( :( i znikąd pomocy......i to jest miłość do zwierząt? miłość, która nie widzi cierpienia??
:( :( :(
ogromny ogromny szacunek dla Was, że wyciągnęłyście tę kotkę i każde inne stworzenie....
nikt z nas nie chciał by tak cierpieć....... :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 15, 2009 7:06

Niestety, i ja mam niedobrą wiadomość.

Kotek Alien, 6-miesięczny czarno-biały nie zyje.
O dpoczatku słabo sie leczył, cały czas katar, potem zapalenie płuc. Mniej wiecej po 10 dniach u mnie zrobił mu sie duży brzuch, mimo ciągłego wychudzenia. Niestety, cały czas się powiekszał i okazało sie to wodobrzuszem :(
W piatek przed świetami Alien odszedł za tęczowy most :(
Do końca chciał się przytulać.

Z lepszych wieści- Wiera, czarno biała grubaska jest już w nowym domku- znalazła dom u znajomej mojej wetki, która niedawno straciła swoja 17-letnią kotkę (po długiej walce z niewydolnością nerek). Powodzenia Wiera.

Nol już po sterylizacji, to samo Ufo, a jutro na sterylkę jedzie maleńka Seti, cudowan i filigranowa, która jednak do dziś robi kupę do wanny lub zlewu :?
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro kwi 15, 2009 7:21

kordonia pisze:Seti, cudowan i filigranowa, która jednak do dziś robi kupę do wanny lub zlewu :?

U mnie tak ma Liściu... :roll: Sprzątając kabinę prysznicowa za każdym razem powtarzam sobie: `ciesz się babo, że ci do łóżka nie robi`. :twisted:

Boguszki u mnie emocjonalnie czują się świetnie. Niestety, poza Boguszem, wszystkie cztery są posmarkane. Wczoraj przeszliśmy na Enrobioflox.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro kwi 15, 2009 7:24

Kochana Agn przyjmnie jedną z czarnulek na dożycie do siebie. Zobacze jak dziewczynki będa się czuły po zabiegach i zdecyduję czy pojedzie Uszka czy Nana.
Agn, bardzo, bardzo Ci dziękuję.
Potrzebny transport do Torunia!

U mnie boguszowskie katary najlepiej leczyły się na linco-spectinie z lydium i inmodulenem podawane codziennie.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro kwi 15, 2009 7:32

Alien [']
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro kwi 15, 2009 7:35

CoolCaty pisze:U mnie boguszowskie katary najlepiej leczyły się na linco-spectinie z lydium i inmodulenem podawane codziennie.

Tyle że Tofu i Liściu już były leczone linco. Niestety - miejsca takie, jak mój dom mają swoją specyfikę. Inaczej leczy się pojedynczy kot, a inaczej stado...

Agn

Post » Śro kwi 15, 2009 7:53

Te koty, które odeszły odeszly w godnych warunkach, otoczone opieką i kochane. Chociaż w ostatnich dniach życia. To cud, że udało się im pomóc, choćby przez chwilę. CC jesteś wielka, wyrazy szacunku także wszystkim, którzy ratują te zwierzaki.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro kwi 15, 2009 7:59

CoolCaty pisze:Kochana Agn przyjmnie jedną z czarnulek na dożycie do siebie. Zobacze jak dziewczynki będa się czuły po zabiegach i zdecyduję czy pojedzie Uszka czy Nana.
Agn, bardzo, bardzo Ci dziękuję.
Potrzebny transport do Torunia!
U mnie boguszowskie katary najlepiej leczyły się na linco-spectinie z lydium i inmodulenem podawane codziennie.

w sobotę przyjeżdża po moje tymczasowe kociaki osoba spod Torunia. Aniu CoolCaty czy sobota to byłby dobry dzień? Mogę napisać do kobitki czy wracając nie mogłaby zabrać jeszcze kota do Torunia.
Obrazek

magdaradek

Post » Śro kwi 15, 2009 8:01

No pewnie, ze byłby dobry, tylko trzeba by kota ode mnie z lecznicy odebrac, bo mnie nie będzie w Łodzi i nie dam rady go do Ciebie podwieźć :(
Może któraś z dziewczyn z Łodzi mogłaby koteczkę do Ciebie przetransportować. Pewnie uda się to załatwić.
Ostatnio edytowano Śro kwi 15, 2009 8:02 przez CoolCaty, łącznie edytowano 1 raz

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro kwi 15, 2009 8:01

Mnie pasi.
Zależy od stanu kotki i decyzji CC.
Ja mieszkam przy wylotówce na Łódź.

Agn

Post » Śro kwi 15, 2009 8:06

CoolCaty pisze:No pewnie, ze byłby dobry, tylko trzeba by kota ode mnie z lecznicy odebrac, bo mnie nie będzie w Łodzi i nie dam rady go do Ciebie podwieźć :(
Może któraś z dziewczyn z Łodzi mogłaby koteczkę do Ciebie przetransportować. Pewnie uda się to załatwić.

to zaraz piszę maila czy Pani zgodzi się przewieźć kota w drodze powrotnej. Jeśli pracuje Aniu Twoja Zmienniczka, to myślę, że dogadam się z dziewczynami, żeby ktoś podwiózł, to raczej najmniejszy problem.
Za jakiś czas dam znać co i jak.
Obrazek

magdaradek

Post » Śro kwi 15, 2009 8:52

Anna_33 pisze: I nie napisze glosno tego co mysle.

Ja też nie. [*] [*] dla Buni i Alienka. Kciuki za pozostałe koteczki...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 15, 2009 9:07

Gosik trafił do Klubu Kotów Niewdzacych i Niedowidzących
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4304868

Postaramy się więc jakos go wspomóc.

14.
Obrazek
Gosik - kocurek z FIV. Ma około roku. Jest niewidomy. Zmiany w oczach sa po kocim katarze. Mimo braku wzroku jest bardzo wesoły i kontaktowy. Bawi się z innymi kotami, pakuje się na kolana, bawi się zabawkami i niczego się nie boi. Potrafi korzystac z kuwetki i zawsze bezbłędnie trafia do miseczki.Kocur od pani Ireny . Grzybica skórna, stare zmiany bliznowate rogówki, zrosty rogówki ze spojówkami, kot niewidomy. Dziś kastracja. Koci katar z ropnym wypływem z nosa. Kąpiel w zoxinie.Leki: Felisvac Linco-spectin Lydium Inmodulen Ketofen tolfine, Linco-spectin AdvocatePrzebywa od 4.04. w DT - lecznica CoolCaty,.9.04. wraca do Boguszyc, gdzie pozostanie pod opieka weterynaryjna CoolCaty i forum.

Skoro chłopak ma gile to znaczy, że oczy są stanem zapalnym.
Proponowałabym je usunąć i wypełnić ta gąbka z antybiotykiem.
Tak jak miał zrobione Pirat vel Vigor czy mój osobisty JW.

Co Ty CC na to?
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

[poprzednia][następna]