Moderator: Estraven
milu pisze:Tweety pisze:Dziewczyny odwiedzające przez Święta - gdyby któraś miała atecortin albo chociaż zwykły płyn do czyszczenia uszków to czy mogłaby wziąć go ze sobą i spróbować Milusiowi te uszy przeczyścić? Miał zakropione dzisiaj także tam powinna ta skorupa już nieco odmoknąć tylko teraz kwestia czyszczenia przez klika dni. Z Finka ok, trzeba jej tylko obejrzeć rankę na brzuchu czy nic się tam nie dzieje
Mam płyn Otosol do czyszczenia uszu, nada się? A ranka to po sterylizacji? Czyli ile jest kotów po prawej, 4? Żebym się wszystkich doliczyła
Obserwując Finkę zauważyła, że malutka ma nadal problemy z kupką wobec czego pojechały do Krakvetu (ja dziś świętowałam urodziny dwojga dzieci, zaległe mojej mamy i imieniny Roberta). Pannica cierpi na zaparcia, ma dostawać parafinę i lactulosum. Milu napisze jak długo i w jakich dawkach. Najlepiej by było kociczkę wziąć do domu, łatwiejsza opieka jest jednak na miejscu, no i łatwiej zauważyć czy zaczęła się załatwiać bez problemów. Niestety, ja już nie mam grama miejsca, 10 kotów, choćby nawet dwa nieletnie ale swoimi "mieszkankami" zajmujące znaczną powierzchnię to już jednak wystarczająca ilość Tweety pisze:Etiopka, a skąd Ty masz rujkujące panienki? poza Kamą oczywiście
milu pisze:Uff, no wreszcie jestem. Sprawozdanie z operacji "Wielopole":
1. Operacja "Finka": Finka może mieć skrzywienie jelita i stąd problemy z wydalaniem (taki to ma sens, niech mnie ktoś poprawi - zapomniałam fachowego terminu) albo po prostu po sterylizacji nie może jeszcze w pełni napinać mięśni brzucha, stąd problemy z wypróżnianiem się.
milu pisze:się. [b]Zalecenia - parafina po 1 cm 3 razy na dobę, oraz Lactulosum na rozrzedzenie kału też 1 cm 3 razy na dobę. Dla Wielopolowiczów: obydwie butelki stoją na szafce z odpowiednimi strzykawkami, dziś wieczorem podałam, jutro przed południem podam, ale czy ktoś będzie może jutro wieczorem? Gdyby ktoś mógł, to dajcie znać![]()
Tweety pisze:milu pisze:Uff, no wreszcie jestem. Sprawozdanie z operacji "Wielopole":
1. Operacja "Finka": Finka może mieć skrzywienie jelita i stąd problemy z wydalaniem (taki to ma sens, niech mnie ktoś poprawi - zapomniałam fachowego terminu) albo po prostu po sterylizacji nie może jeszcze w pełni napinać mięśni brzucha, stąd problemy z wypróżnianiem się.
miała te problemy wcześniej, przed sterylką
miszelina pisze:milu pisze:się. [b]Zalecenia - parafina po 1 cm 3 razy na dobę, oraz Lactulosum na rozrzedzenie kału też 1 cm 3 razy na dobę. Dla Wielopolowiczów: obydwie butelki stoją na szafce z odpowiednimi strzykawkami, dziś wieczorem podałam, jutro przed południem podam, ale czy ktoś będzie może jutro wieczorem? Gdyby ktoś mógł, to dajcie znać![]()
Postaram sie byc wieczorkiem, ale jeszcze nie wiem, o ktorej.
, ja pozwolę sobie jeszcze jutro na leniuchownie Tweety pisze:Miszelina, podrzuciłby ktoś do Ciebie jutro frontline, bo na Wielopolu chyba "wyszedł", żeby spsikać ogonki. Finka i Miluś były odpchlane ale widocznie coś jeszcze przetrwało, bo na Milusiu siedziała masa kleszczy i pcheł
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 40 gości