Bombilla i reszta - PUMCI JUŻ NIE MA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 07, 2009 23:00

Dziękuję za wyrozumiałość w sprawie mojej zazdrości :wink:

My jutro wyjeżdżamy już na święta, ale pojawimy się jeszcze przed nimi u Was w wątku :D Tymczasem przesyłamy Wam pozdrowienia, a dziewczynkom jeszcze mnóstwo buziaków w brzuszki, o przekazanie których prosimy Ciebie :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro kwi 08, 2009 20:02

anna09 pisze:Tymczasem przesyłamy Wam pozdrowienia, a dziewczynkom jeszcze mnóstwo buziaków w brzuszki, o przekazanie których prosimy Ciebie :D

Dziękujemy za pozdrowienia, a dziewczyny dodatkowo dziękują za buziaki w brzuszki, które przekazałam i następnie wycierałam się mokrymi ręcznikami papierowymi, bo do nich jakoś najlepiej przywierało futerko, przylepione do mojej twarzy :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw kwi 09, 2009 15:06

mb pisze:
anna09 pisze:Tymczasem przesyłamy Wam pozdrowienia, a dziewczynkom jeszcze mnóstwo buziaków w brzuszki, o przekazanie których prosimy Ciebie :D

Dziękujemy za pozdrowienia, a dziewczyny dodatkowo dziękują za buziaki w brzuszki, które przekazałam i następnie wycierałam się mokrymi ręcznikami papierowymi, bo do nich jakoś najlepiej przywierało futerko, przylepione do mojej twarzy :lol:

:ryk:
Proponuję jeszcze na przekąskę, paseczek pasty odkłaczającej :wink:

Marysiu, życzę Tobie i dziewczynkom zdrowych i pogodnych Śwąt Wielkanocnych :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw kwi 09, 2009 16:30

anna09 pisze:Marysiu, życzę Tobie i dziewczynkom zdrowych i pogodnych Śwąt Wielkanocnych :D

Dziękujemy za życzenia :!: :D

Życzenia bardzo się przydały, bo wczoraj Kasi znowu zaczęło łzawić oczko, a dzisiaj - mimo, że tylko dwa razy dostała maść do oczka - oczko znowu jest zdrowe :D

mb

Post » Pt kwi 10, 2009 8:12

Życzę Tobie Marysiu, oraz dziewczynkom zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob kwi 11, 2009 9:49

Dziękujemy za życzenia :D

Będą to już drugie Święta bez Mrusi. Naprawdę trudno jest o tym nie myśleć :( Tym bardziej, że Mrusia, Kasia i Kropcia mimo, że się nie kochały, stanowiły na tyle zgraną grupę, że można by ją śmiało określić mianem rodziny. Mrusia zjawiła się u nas, gdy kontakty między Kasią i Kropcią były niezbyt dobre. A dzięki jej spokojnej, refleksyjnej (tylko tak można to określić) obecności oraz rozsądkowi, Kropcia przestała być bojaźliwa, a Kasia stała się opanowana i obydwie czuły się w jej obecności pewnie i bezpiecznie, nawet zostawiane na dłużej, gdy czasem musiałam wyjechać poza Kraków. Teraz jest inaczej :(

No, ale są już prawie Święta, więc wróćmy do świątecznych nastrojów. Otóż, jak to wiosną bywa, a zwłaszcza w czasie tych Świąt, postanowiłam pouzupełniać resztę braków w wyposażeniu mieszkania i niektóre stare rzeczy zastąpić nowymi.
W związku z tym przez parę dni ciągle było u nas pełno różnych pudeł i pudełek, bieganiny itp. itd., a koty dzielnie pańci pomagały :lol:

Bisia pomagała rozpakowywać paczki :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kasia sprawdzała jakość zakupionych towarów :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A gdy zmęczona pracą Bisia postanowiła odpocząć w atrakcyjnym pudle

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kasia szybko podsiadła ją na fotelu :lol:

Obrazek Obrazek

Natomiast Kropcia okazała się absolutną tradycjonalistką, której nie interesują żadne nowości :lol:

Obrazek Obrazek

Wszystkim przyjaciołom naszego wątku, wszystkim jego wiernym czytelnikom oraz wszystkim kotkom i wszystkim, którzy je kochają, życzymy radosnych, spokojnych pogodnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych :D

mb

Post » Sob kwi 11, 2009 12:30

Od Pazurka, Łapci i ich dużej także życzenia spokojnych zdrowych Świąt dla wszystkich kotów i ludzi. :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob kwi 11, 2009 12:53

Od nas też - czyli mnie i Madzi - wszystkiego dobrego podczas Świąt.
Poza nimi również :)

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Nie kwi 12, 2009 9:40

Jak tak czasem patrzę na sierściuchy swoje, co wyczyniają, kiedy w mieszkaniu pojawiają się nowe kartony, to podejrzewam, że nasącza się je (kartony, nie koty ;) ) jakimiś kocimi pachnidłami :lol: Najlepsiejszy koci prezent. Należy go jak najszybciej zająć i podpisać własnym zapaszkiem :twisted:
Dzięki Twoim zakupom Kropcia, cwaniak jeden, miała ogród tylko dla siebie :lol:

Wesołych Świąt! :D

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie kwi 12, 2009 10:28

Zdjęcia dziewczynek jak zwykle urocze.:D

A jak Kasine oczko? Dalej łzawi?

EwKo pisze:Jak tak czasem patrzę na sierściuchy swoje, co wyczyniają, kiedy w mieszkaniu pojawiają się nowe kartony, to podejrzewam, że nasącza się je (kartony, nie koty ;) ) jakimiś kocimi pachnidłami :lol: Najlepsiejszy koci prezent. Należy go jak najszybciej zająć i podpisać własnym zapaszkiem :twisted:

U mnie to samo. :lol:
Właśnie wczoraj musiałam wyrzucić kolejny karton, bo prawdopodobnie Luśka go przetestowała. :twisted:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie kwi 19, 2009 19:42

Moje biedne kociny mają bardzo złą pańcię :(
Prawie nic o nich nie pisze :(

A tymczasem ostatnio miały miejsce 2 niezwykłe wydarzenia :!:

Pierwsze było takie, że pewnego wieczoru, gdy oglądałam jakiś dziennik w tv, przyszła do mnie na kanapę Bisia. Usiadła tuż koło mnie i zerknęła na mnie. Po chwili przesunęła się kilka centymetrów i znów na mnie łypnęła. Powtórzyła ten manewr jeszcze dwa razy zanim połapałam się, o co chodzi :lol: Otóż Bisia sama, ze swej woli, przyszła - pierwszy raz :!: - żebym ją wzięła na ręce tak, jak Kasię :D
Leżała potem w moich ramionach dobre pół godziny, rozmruczana i uszczęśliwiona :D

A drugie wydarzenie było takie, że Kropcia - zrozumiawszy, że Bisia już nikogo nie napada tak, jak dawniej - postanowiła bawić się z Bisią :!:
Mało, że już parę razy zdarzyło im się bawić w berka i w domu i w ogródku, to ostatnio Kropcia zaczaiła się za oknem na wracającą z ogródka Bisię i gdy Bisia znalazła się w szparze między oknem a futryną (okno było tylko uchylone), Kropcia z zasadzki trzepnęła ją po karku i uciekła :lol:

Pogoda u nas nadal jest trochę zbyt rześka, ale przez południe słonko tak grzeje, że można jednak nacieszyć się wiosną. W tej chwili najbardziej rozkoszuje się ogródkiem Bisia, chyba jeszcze bardziej niż Kropcia. Kasię wypuszczam tylko wtedy, gdy się ociepla, bo oczko wciąż ma nawroty łzawienia: kilka dni przerwy i znowu coś się z nim zaczyna dziać. Teraz jest przerwa w łzawieniu (odpukać).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Życzymy wszystkim miłego wieczoru i udanego, nadchodzącego tygodnia :D

mb

Post » Nie kwi 19, 2009 20:00

Jak się koty na rękach nosi, to kiedy tu pisać? ;)
Trza mieć jakieś priorytety! ;)

Widzę, że Twoje fotorelacje mają jeszcze jednego bohatera: zielony taki, nieco najeżony :lol: Chociaż na jednym zdjeciu to chyba do Kropci zagadał... Aż se dziewczyna na tyłku usiadła ;)

Dziękuję za sugestie dotyczące dzielnicy ;) To jest póki co tak niepewne, że nie wiadomo od czego zaczynać i czy już, czy czekać i w ogóle :roll: Myśle, że kiedy dostaną do łapy wyniki rekrutacji, będzie można zaszaleć na poważnie. Oby za późno nie było :?
Spokojnego tygodnia :)

EwKo

Post » Nie kwi 19, 2009 20:15

EwKo pisze:Widzę, że Twoje fotorelacje mają jeszcze jednego bohatera: zielony taki, nieco najeżony :lol: Chociaż na jednym zdjeciu to chyba do Kropci zagadał... Aż se dziewczyna na tyłku usiadła ;)

Oj, tak, różnie się to zdarza :lol:
A dawniej musiał on wystarczyć Kropci za cały ogródek - bohatersko wykopywała spod niego ziemię, narażając się na powbijanie kolców :lol:

EwKo pisze:Dziękuję za sugestie dotyczące dzielnicy ;) To jest póki co tak niepewne, że nie wiadomo od czego zaczynać i czy już, czy czekać i w ogóle :roll: Myśle, że kiedy dostaną do łapy wyniki rekrutacji, będzie można zaszaleć na poważnie. Oby za późno nie było :?

To właśnie jest największy problem, że najpierw się czeka, bo nie ma pewności, a jak już się wie, to wtedy już wszyscy szukają :(

mb

Post » Nie kwi 19, 2009 20:26

Czyli niczym starzy kumple, co to niejedno przeżyli, wspominają stare dzieje ;) :lol:

Ulżyło mi, kiedy młody zaczął bąkać o mieszkaniu - myślałam, że wyląduje w seminarium, pieczętując tym samym definitywny koniec rodu :lol: Wspominam o tym tutaj, bo mój wątek czyta :twisted: Nóżki mi z tyłka powyrywa, jeśli mnie tu namierzy :wink: Póki co - wygląda na to, że dobre liceum skończy z wyróżnieniem (dumna z gada jestem ;) ). Pytanie - co z maturą, bo to taka trochę ruletka jest :?

EwKo

Post » Nie kwi 19, 2009 20:35

EwKo pisze:Ulżyło mi, kiedy młody zaczął bąkać o mieszkaniu - myślałam, że wyląduje w seminarium, pieczętując tym samym definitywny koniec rodu :lol: Wspominam o tym tutaj, bo mój wątek czyta :twisted: Nóżki mi z tyłka powyrywa, jeśli mnie tu namierzy :wink:

:lol:
Seminarium 8O
Ci młodzi to mają pomysły :lol:

EwKo pisze:Póki co - wygląda na to, że dobre liceum skończy z wyróżnieniem (dumna z gada jestem ;) ). Pytanie - co z maturą, bo to taka trochę ruletka jest :?

Też bym była :D
Ale jeśli tak, to z maturą też powinien sobie poradzić :ok:

mb

[poprzednia][następna]