Cytrysia, Mruczek , Lucysia - Odeszła ['']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 02, 2009 22:00

A badania były robione z automatu czy ręcznie

Nie mam pojecia , badanie było wysyłane do LABOKLINU, nie wiem jak było obliczane jak oni to robia.
nie napisałam Ob ma tylko 4
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt kwi 03, 2009 7:40

Co do Laboklinu, to nie jestem przekonana. Mojemu kotkowi, którego nie ma już na tym świecie wyszły zupełnie inne wyniki "na świeżo" u weta i te wysłane do Niemiec. U weta kreatynina i wskaźniki wątrobowe były ok, a te wysłane przekroczone i to znacznie. Krew podczas transportu chyba się zmienia?
Najlepiej chyba powtórzyć badania, a prawdą jest, że wyniki nie są jakoś strasznie złe i da się je polepszyć.
Kciuki za Mruczusia, no i dalej za Cytrysię! :ok: :ok: :ok:

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Pt kwi 03, 2009 8:38

margo22 pisze:Co do Laboklinu, to nie jestem przekonana.

Madziu ja tak samo, ale blisko domu tylko robia w tym laboratorium, doajazd na Bialobrzeska to dodatkowe 40zl.
A jak wiesz mam nowe wydatki, bo obca kotka powila w mojej pralni 5 cioraczki. :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt kwi 03, 2009 9:02

margo22 pisze: Mojemu kotkowi, którego nie ma już na tym świecie wyszły zupełnie inne wyniki "na świeżo" u weta i te wysłane do Niemiec. U weta kreatynina i wskaźniki wątrobowe były ok, a te wysłane przekroczone i to znacznie. Krew podczas transportu chyba się zmienia?

To może być też chyba kwestia "czułości" sprzętu, na którym są wykonywane badania.
Z automatu wyniki też wychodzą inaczej, niż te robione w laboratorium - czasem in plus, czasem in minus. Chociaż przyznam, że nie spotkałam się z jakimiś drastycznymi różnicami. Oprócz płytek - tu różnice są znaczne, ale to już pisałam czemu tak się dzieje.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt kwi 03, 2009 19:13

Juz po wizycie , pani dr z ucha Cytrysi zadowolona i zdziwiona bo myślała ,ze bedzie gorzej , ze jeszcze bedzie ropa wyciekać . Dostala Panolog.
Niestety Unidox jeszcze przez nastepne 2 tygodnie i Trilac codziennie cala kapsułka.

Pani dr obejrzala tylko Mruczka wyniki, troche zaniepokojona jednak sprawą w usg, ale coz musi kota pomacac .
Bardzo długo mnie o wszystko wypytywala o początek choroby Mruczusia.
I coz musze Mruczka przywiezc jak bede za 2 tygodnie jechac z Cytrysia nie wiem jak to bedzie .
Czekaja nas bardzo nieprzyjemne badania i na pewno kosztowne , ale cóz musze mu to zrobic moze cos mu sie ulzy;

Cystokopia, ewentualnie Urografia, posiew moczu pobranego prosto z pęcherza i koniecznie za 2 tygodnie powtorzyc morfologie .

Teraz Mruczus ma zalecone;
Cystaid, Urinal, Dalfaz, Amitropthylinum, tolfedyna doraznie. Karma Urinary na razie.

Dziękuje pani dr Adzie super osoba :D
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt kwi 03, 2009 23:23

Alareipan dziękuje Aniu za dzisiejsze pieniazki. :1luvu:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob kwi 04, 2009 10:02

Cieszę się, że z Cytrysią lepiej, a dla Mruczusia też prześlę w przyszłym tygodniu jakąś wpłatę. Trzymaj się Mruczuś!

margo22

Post » Nie kwi 05, 2009 8:37

Mocne kciuki za zdrówko
Ani,Cytrysi i Mruczka :ok: :ok: :ok:
Ściskam Was mocno :1luvu:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro kwi 08, 2009 18:59

Dziekuje za kciuki :D dzialaja
Cytrysia juz lepiej nie wycieka z ucha.
Mruczus bierze lekarstwa na meska prostate :) zalecone przez pania doktor .
Ale coz cieplo sie zrobilo to Mruczus zaczal systematycznie sikac na podloge na balkonie pomimo 3 kuwet z roznym zwirkiem .
Widocznie ten Typ tak ma. :(
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro kwi 08, 2009 22:50

Ślę dla was pozdrowienia. Super, że Cytrysia lepiej, no i mam nadzieję, że Mruczusiowi też polepszy się z siusianiem.
Trzymam kciuki! :ok: :ok: :ok: :ok:

margo22

Post » Sob kwi 11, 2009 18:31

ZDROWYCH I POGODNYCH SWIAT WIELKIEJ NOCY ,

DLA WSZYSTKICH KTÓRZY MI POMAGAJA I WSPIERAJA MOJE KOTY

Obrazek

dziękuje serdecznie za olbrzymia ilosc smsow z zyczeniami , dziękuje za pamięć :D ,
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw kwi 16, 2009 13:36

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 16, 2009 13:48 przez meggi 2, łącznie edytowano 2 razy
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw kwi 16, 2009 13:44

takim to dobrze :lol: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw kwi 16, 2009 14:35

Piękne :love:
ino Lucyki brakuje na fotach,pewnie się leżakuje w domku :)

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw kwi 16, 2009 14:56

Cóź za wiosenne lenistwo!!!! Ania pogon to towarzystwo do jakiej roboty! ;)

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]