Bożena, pochwal się co sadzisz!!
Mary Lux, kwestia upodobań - mnie warunkuje genetyka, mamusia z zawodu i zamiłowania ogrodnik. Maniak. W domu oranżeria praktycznie. Wychowałam się wśród roślin i zwierząt.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kinga w. pisze:Bożena, pochwal się co sadzisz!!
Mary Lux, kwestia upodobań - mnie warunkuje genetyka, mamusia z zawodu i zamiłowania ogrodnik. Maniak. W domu oranżeria praktycznie. Wychowałam się wśród roślin i zwierząt.
MaryLux pisze:kalair pisze:dora750 pisze:kinga w. pisze:A kwiatki? Zawsze miałam jakieś rolłinki i nauczyłam sie pamiętać o ich potrzebach. Jakoś sobie rosną.
A ja to z kolei jakiś odmieniec jestem, bo ... nie lubię kwiatków! Uważam, że ich miejsce jest w ogródku. I pewnie jeśli będę miała ogródek inny niż betonowy, to postaram się o jakiegoś... habziaJak robiliśmy teraz ten remont, to OMC teściowa namawiała mnie na zakup kwiatka żywego, albo takiego wielkiego sztuczniaka, bo to ozdoba domu. A mnie się kwiaty cięte kojarzą z pogrzebami
, doniczkowe z ogródkiem i wszystkie mi zawsze zdychały, a sztuczne: jak OMC teściowa by mi kupiła taką kurzołapkę, to bym jej pocztą na jej koszt odesłała. Z miotełką do kurzu w prezencie
![]()
I co mam zrobić, że nie lubię kwiatków?![]()
JAK MOŻNA NIE LUBIĆ KWIATKÓW!?!? Jestem wstrząśnięta. Niemieszana.
Ale ja też jestem dziwadło i nie lubię kwiatów w domu. W ogródku, w parku, gdziekolwiek w naturze - tak, ale nie w doniczce.
kinga w. pisze:Bożena, pochwal się co sadzisz!!
kinga w. pisze:Kwiatki... Żadnych krzaczków? Jakie masz lilie orientalne?
kalair pisze:kinga w. pisze:Kwiatki... Żadnych krzaczków? Jakie masz lilie orientalne?
Odmiany?![]()
Kochana, ja mam już ogródek dość zawalony róznościami! Krzaczków nie brak!![]()
Zawalonego ogródka to Ty nie widziałaś. To trzeba do mojej mamuśki wpaść. Grządeczka chronionych, kącik orientalny, skalniaki, wrzosowisko, kaktusy, jakieś dzikie wynalazki typu cytryńce chińskie, kiwi (też cytryniec, wiem) metasekwoje, miłorzęby, budleje, ketmie... Ja już nawet nie jestem w stanie tego zapamiętać.kalair pisze:kinga w. pisze:Kwiatki... Żadnych krzaczków? Jakie masz lilie orientalne?
Odmiany?![]()
Dorota pisze:kalair pisze:kinga w. pisze:Kwiatki... Żadnych krzaczków? Jakie masz lilie orientalne?
Odmiany?![]()
Foty! Foty! Foty!
kalair pisze:Dorota pisze:kalair pisze:kinga w. pisze:Kwiatki... Żadnych krzaczków? Jakie masz lilie orientalne?
Odmiany?![]()
Foty! Foty! Foty!
Czego-ogródka?!Już były..I roślinek tyz..nie raz
![]()
kalair pisze:Lilia azjatycka Bkack out mocno ciemnobordowa, orientalna-Red dutch-bordowo-żółta. Liliowiec Stella de oro.
kinga w. pisze:Zawalonego ogródka to Ty nie widziałaś. To trzeba do mojej mamuśki wpaść. Grządeczka chronionych, kącik orientalny, skalniaki, wrzosowisko, kaktusy, jakieś dzikie wynalazki typu cytryńce chińskie, kiwi (też cytryniec, wiem) metasekwoje, miłorzęby, budleje, ketmie... Ja już nawet nie jestem w stanie tego zapamiętać.kalair pisze:kinga w. pisze:Kwiatki... Żadnych krzaczków? Jakie masz lilie orientalne?
Odmiany?![]()
Dorota pisze:kalair pisze:Dorota pisze:kalair pisze:kinga w. pisze:Kwiatki... Żadnych krzaczków? Jakie masz lilie orientalne?
Odmiany?![]()
Foty! Foty! Foty!
![]()
Owszem. Ale nie w tym sezonie
kalair pisze:Dorota pisze:kalair pisze:Dorota pisze:kalair pisze:kinga w. pisze:Kwiatki... Żadnych krzaczków? Jakie masz lilie orientalne?
Odmiany?![]()
Foty! Foty! Foty!
![]()
Owszem. Ale nie w tym sezonie
W tym sezonie mnie ma wątka!![]()
![]()
No i jeszcze nic nie kwitnie-tylko krokuski już przekwitają.,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 47 gości