Fundacja CHATUL - z miłości do kotów- DO ADOPCJI s.38

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 25, 2009 22:20

Następny kotek, który ma szczęście :D .

Ps. Kiedy się dokociłam o dwa małe kotki, mój rezydent miał taki stres, że futro sypało się z niego garściami. Panikowałam, prawie chciałam już robić badania na wszystko co się da. Z kłaków które zostawały u weta na kozetce można było zrobić kołdrę. Skończyło się na lekarstwach na wzmocnienie. Samo przeszło jak tylko pogodził się z obecnością maludów. Trwało to jakieś 3 tygodnie.
Pozdrawiam.
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Czw mar 26, 2009 18:35

Dixi i jego nowa koleżanka:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Pt mar 27, 2009 19:03

Patsi pisze:Dixi i jego nowa koleżanka:
Obrazek

Śliczne oba. Dixi to szcześciara :)
Obrazek

zmorka

Post » Pt mar 27, 2009 23:11

Domek dzisiaj napisał, że u Dixona wszystko w porządku, ma apetyt, chodzi do kuwety i... do kuwety zaczął też chodzić PUDEL! :ryk:
Wiedziałam, że pudle są bardzo inteligentne ale rozwaliła mnie ta informacja :lol: Dixi jest prawdopodobnie po prostu wybitnym nauczycielem :wink:

We wtorek umówiona jest na sterylizację 1 kotka, będzie to prawdopodobnie kota w zaawansowanej ciąży, którą w naszej dzielnicy wypatrzyła blondi. W środę albo w czwartek pod nóż idzie kotka z osiedla jojoannny, tzw.Agata.

Lidka już jest w formie, oczko prawie całkiem ok. Małpica nie chce jeść tabletek, sceny robi kosmiczne, daje mi do zrozumienia, że się za tęczowy most nie wybiera i te gorzkie świństwo sama mam sobie zjeść :twisted:
Poza tym ciągle patrzy, jakby tu ukraść papier toaletowy i zmienić go w nowoczesne dzieło sztuki :twisted:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto mar 31, 2009 11:47

Witam na chatulowym wątku, przypadkiem Was zanalazłam, to się wpiszę :D
Poczytałam i się nawet cosik więcej dowiedziałam niż na portalu Chatula!

Mam propozycję - może można by umieścić Lidkę także tutaj:

Obrazek

to zawsze jakaś dodatkowa szansa, a ona przecież taka piękna i domku wciąż nie ma :(

A może i Lunka by się do Pastelowa kwalifikowała? Coś mi się zdaje, że i ona ma 3 kolorki???
Obrazek

dagnes

Od: Czw lut 19, 2009 12:53

Post » Śro kwi 01, 2009 0:42

Zaraz zareklamuję w pastelowym wątku Lidkę i Lunkę, może akurat ktoś się w nich zakocha :wink:

Dzisiaj została wysterylizowana Fionka, będąca w dt u blondi. W czwartek pod nóż idzie Agatka, kotka trafi potem na posterylkowy tymczas do angel.ek. Garguś ma u siebie dziką lub półdziką koteczkę w rui, którą wytniemy jak tylko zacznie nosić ogon nizej :wink:

O Lidkę nikt nie pyta, o Gabi też nie... :(
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro kwi 01, 2009 22:38

Patsi...znajdą domki zobaczysz! :D

A pudelek w kuwecie :spin2:
Obrazek

zmorka

Post » Śro kwi 01, 2009 22:39

Może Dixi zacznie podnosić nogę :wink: Super takie fajne wieści! :D
Obrazek

zmorka

Post » Śro kwi 01, 2009 23:23

zmorka pisze:Może Dixi zacznie podnosić nogę :wink: Super takie fajne wieści! :D

Gorzej jak Dixi nauczy się zakładać obrożę i będzie się domagał wyjścia na siku, a pudel będzie fikał na drapaku :lol:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Sob kwi 04, 2009 15:54

W czwartek została wysterylizowana Agata - kotka z osiedla, którą dokarmia m.in. jojoanna. Kotka siedzi teraz u angel.ek :aniolek:
Po sterylce zajrzałam jej do paszczy. Okazał się, że bidula ma trzy zęby na krzyż :cry: Futro ma w stanie koszmarnym, odrasta jej dopiero, bo miała takie jakieś łyse placki. Oczka ma jakieś zamglone, chyba nie widzi najlepiej :cry: Chuda jest jak szkielet. Kota wiele przeszła, wet powiedział, że ma ok.6 lat. W domu zachowuje się normalnie, przychodzi się miziać, robi baranki na dwóch łapkach. Bardzo bym chciała znaleźć jej dom, żeby już nie musiała się tułać.
Fotka słabiutka, a na niej słabiutka Agata po sterylce.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Sob kwi 04, 2009 16:13

Kochana, słodka czarnulka...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie kwi 05, 2009 12:05

Agatka to drobniutka, chudziutka koteczka bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem.... Gdy biorę ją na kolanka, a własciwie gdy tylko zobaczy że ma możliwość wskoczyć na nie, od razu włącza motorek i tak sobie siedzimy razem. Ona nie chce schodzić z kolan, przylepia się do nich i nie ma mocnych ;)
Kotka kuwetkuje pięknie, 100% trafień to trafienia do kuwetki :)
No i łasuszek z niej :) pomimo tych 3 ząbków na krzyż dzielnie opróżnia miseczkę do czysta głośno ciamkając przy tym :)

Słodziutka kocinka.... :)

angel.ek

Od: Pt lip 16, 2004 17:13

Post » Pon kwi 06, 2009 3:32

Zdecydowałyśmy, że nie będziemy wypuszczać Agaty na wolność. Agata "kupiła" angel.ek :twisted: mnie też Po tym wszystkim, co przeszła należy się jej dom! Tym bardziej, że kotka kocha ludzi i nie straciła ufności. Mam nadzieję, że znajdziemy dla niej dom, który ją pokocha i nigdy nie porzuci.

Na fotkach widać miejsca, gdzie odrasta futerko, w tych miejscach musiały być wcześniej rany...
Obrazek
Obrazek

Wolontariuszka z Miechowic złapała dzisiaj na sterylke jedną ciężarną kotkę, zabieg ma być jutro. Możliwe, że uda się jej rano złapać jeszcze jedną.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto kwi 07, 2009 0:11

Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Czw kwi 09, 2009 2:02

To koteczka wysterylizowana w poniedziałek:
Obrazek
Jutro wróci na wolność.

Dzisiaj została wysterylizowana kotka będąca pod opieką naszego wolontariusza. Jutro na zabieg idzie kotka Tosia, która przebywa obecnie u Garguś.
Obrazek Obrazek

Patsi

[poprzednia][następna]