DO ZAMKNIĘCIA>Tanie Dranie Reaktywacja. Nastała Obamka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 05, 2009 19:02

:oops: :oops: :lol: :lol: Się panny zawstydziły! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie kwi 05, 2009 19:05

Femka pisze:a ja jestem nieuleczalnie zakochana we wszelkiej maści burasiach.

Femciu, zatem w marmurkach też :twisted: ...?
A jeśli tak, to... (tak wprost zapytam, chciałbym Ci przesłać życzenia i podarować pewien niepowtarzalny prezent...) kiedy masz urodziny albo imieniny :mrgreen: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie kwi 05, 2009 19:07

Wielbłądku, nie mogłaś przepuścić okazji! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 05, 2009 19:09

no staram się... i tak od czterech lat <ikonka bijąca głową w mur lub wtaczająca pod górę syzyfowy kamień>
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 05, 2009 19:10

Wielbłądzio pisze:

A jeśli tak, to... (tak wprost zapytam, chciałbym Ci przesłać życzenia i podarować pewien niepowtarzalny prezent...) kiedy masz urodziny albo imieniny :mrgreen: ?

Femka wkroczyła na niebezpieczny grunt, czyżby nie czytała pierwszego posta :?:
Femko, bury to się nazywa tygrysio pręgowany, w tym wątku bezpieczniej używać takiego słownictwa ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie kwi 05, 2009 19:15

genowefa pisze:
Wielbłądzio pisze:

Femka wkroczyła na niebezpieczny grunt, czyżby nie czytała pierwszego posta :?:
Femko, bury to się nazywa tygrysio pręgowany, w tym wątku bezpieczniej używać takiego słownictwa ;)

W tym wątku lepiej nie gadać o kotach.. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 05, 2009 19:16

Wielbłądzio pisze:

nie powiem, adresu też nie podam, odmawiam przyjęcia jakiejkolwiek przesyłki :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie kwi 05, 2009 19:42

a teraz napiszemy co u nas ;)

po pierwsze: Domek Burego naprawdę bombowy, rzekłabym nawet: szczyt moich marzeń o Domu dla kota...
oboje Państwo kompletnie zakręceni, z pasją opowiadający o swoich dwóch koczurach i o tym, który odszedł, oboje na widok kotów tracą zdrowy rozsądek (że kobieta na widok kota - obcego kota! - wariuje (tj. zaczyna się nim zachwycać pod niebiosa, daje się barankować i oddaje :wink: , całuje w pyszczek :roll: :wink: ...) to już widywałam - ale że i facet 8O ...? a oni oboje położyli się na dywanie i oddawali hołdy Draństwu, Pan zrobił nawet Draniom mini-sesję zdjęciową, której wyniki już zresztą dostałam :lol: ), oczywiście w pełni uświadomieni i rozumni :wink: ... mają już w domu dwóch przecudownych (widziałam fotki... achhh :1luvu: ) synków, czarnego koczura Żula i niebieskiego koczura Dyzmę - tym razem, wbrew moim radykalnym przekonaniom :wink: , z ręką na sercu przyznaję, że nie wiem, który z nich jest jak dla mnie piękniejszy... czarny, niebieski i ciemnopręgowany tygrys i to w dodatku wszystko syny :1luvu: - zestaw idealny :wink:
Pani była oczywiście urzeczona Maciejem i mówiła mu, że go zabierze (w sumie rozważyłabym tę propozycję - bo Maciusiowa namolność naprawdę bywa wadą :twisted: :wink: ), podbił też jej serce Lichuś - ale jeśli chodzi o Lichusia, to od razu przyznała, że "achhh, po jego minie widać kto tu rządzi i jaki jest" (czyżby przeczuła to, czego nie zdązyłam powiedzieć :roll: :wink: ?)... ludzie wspaniali i jawnie kociozboczeni :wink: , więc teraz wszystko jest już tylko w łapkach Gribusia... chłopcy podobno są całkowicie nieagresywni i przyjaźni, ale ja trochę obawiam się o niego samego... czy taki strachul, nawet podczas głaskania drżący pod ręką jak osika, wiecznie skulony gdzieś w kącie i przerażony, pozwoli Żulkowi i Dyzmie się ze sobą zaprzyjaźnić :roll: ...?

inna dobra wiadomość:
pisałam Wam o dwóch moich ukochanych koczurach spod śmietnika - niegdyś dzikusach, od dłuższego czasu supermiziakach i maskotkach całego mojego bloku :wink: (bo mój blok jest ogólnie rzecz biorąc megazakocony i kociarski :lol: ) pisałam o tym, że obaj wprosili się do dwóch różnych domów na siłę i na stałe, że teraz tylko czasami mnie odwiedzają, bardzo rzadko... i o tym, że od bardzo bardzo dawna obu ich nie widziałam i że trochę się boję, czy aby na pewno wszystko w porządku (przypominam: niedawno podczas zebrania wspólnoty była afera o kocie kupy w garażu :twisted: )... otóż wczoraj jedna z moich małych koleżanek (kiedyś miałam Marysię z parteru, ale już się z mamą wyprowadziły, bo tylko wynajmowały mieszkanie; mam też Natalkę, ale Natalka za dużo fantazjuje :wink: , w związku z czym nie jest wiarygodnym źródłem informacji), wstyd przyznać że nie znam nawet jej imienia :oops: , zdała mi dokłądną relację na temat 'moich' chłopaków, tj. że przychodzą, gdzie przychodzą i o jakich porach :dance: :dance2: no tak, w sumie jeśli śpi się do popołudnia i ewentualnie wychodzi na świat z reguły dopiero wieczorem :roll: ...

i ostatnia wieść - tym razem niedobra :( , ale na szczęście też niekocia:
ktoś zniszczył mi moje stojące na korytarzu pelargonie :(
stoją sobie od bardzo dawna w kwietniku, co jakiś czas kwitną, dbam o nie... właśnie zaczęły odżywać po zimie i puszczać nowe zdrowiutkie listki... już wiele razy usuwałam z kwietnika pety, zmiatałam powygrzebywaną ziemię, część 'krzaczków' (dokładnie po jednej stronie kwietnika :twisted: ) z nieznanych mi przyczyn zeschła... a dziś zastałam moje kwiecinki pracowicie połamane, ze szczególnym uwzględnieniem tych młodych odnóżek :cry: dodam, że na moim piętrze nie mieszkają dzieci ani nastolatki, w ogóle w całym bloku mieszka chyba tylko czwórka dzieci, w których z trójką jestem zaprzyjaźniona, a piąte jest bardzo małe... także zrobił to raczej ktoś dorosły - i umyślnie :(
gdybym wiedziała kto to: też chyba coś bym mu urwała :twisted: nawet jeśli jest to przedstawicielka płci pięknej, zawsze coś by się do urwania znalazło :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 05, 2009 19:44

Femka pisze:
Wielbłądzio pisze:

nie powiem, adresu też nie podam, odmawiam przyjęcia jakiejkolwiek przesyłki :mrgreen:

nie to nie <foch>
laurkę chciałam narysować. i w dodatku bombonierkę kupić :twisted: :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 05, 2009 19:53

No i dobre wiadomości! :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie kwi 05, 2009 21:07

Wielbłądzio pisze:nie to nie <foch>
laurkę chciałam narysować. i w dodatku bombonierkę kupić :twisted: :mrgreen:
mowy nie ma, choćbym do końca życia miała nie zjeść nigdy czekoladki :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Nie kwi 05, 2009 21:19

Sama jestem sobie winna. Nie powinnam była działać tak jawnie: od samego początku pisać jaki to czort, że olewa całe mieszkanie, prowokuje do bójek... Powinnam była wychwalać go pod niebiosa :crying:

Nuśka właśnie wylizała dokładnie i nadgryzła kawałek ciasta-piernika, leżącego w kuchni na talerzyku. Patentowany i chyba nieuleczalny złodziej jest tu jeden :twisted: :wink: , ale jak widać Norynia też nie nauczyła się jeszcze dekalogu :wink:

Cholera nie je.

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 05, 2009 21:24

Wielbłądzio, charakter koteczka nie ma tu nic do rzeczy. Nawet Ci powiem, że ja najbardziej lubię takie cholery. Po prostu w moim domu wszystkie miejsca są zajęte i nie ma możliwości wprowadzenia choćby pół ogona więcej :D
Obrazek

Femka

Post » Nie kwi 05, 2009 21:35

Femka pisze:Wielbłądzio, charakter koteczka nie ma tu nic do rzeczy. Nawet Ci powiem, że ja najbardziej lubię takie cholery. Po prostu w moim domu wszystkie miejsca są zajęte i nie ma możliwości wprowadzenia choćby pół ogona więcej :D

Ale czy aby na pewno lubisz mieć zalane wszystkie kąty, prześmiardły próg przy drzwiach wejściowych, gołe okna (firanki i zasłony też oblewał :roll: ) 8O 8O 8O...?
Bo jeśli przypadkiem i to potwierdzisz - to on/-a jest wprost stworzony/-a dla Ciebie :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 05, 2009 21:39

nie powiem już ani jednego słowa :twisted:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]