nerki padly :( - Sylwi ... juz za teczowym mostem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 05, 2009 0:02 nerki padly :( - Sylwi ... juz za teczowym mostem

Kot Sylwester ma 13 lat. Ostatnimi dniami cos gorzej zaczal jesc, polecielismy wiec do weta.
Podejrzenie "kota bola zeby" szybko zostalo odrzucone, pobralismy wiec krew do analizy.
Wynik mnie zabil. Norma mocznika przekroczona 10-krotnie, morfologia do bani.
Jest podjeta proba leczenia.... jednak za calosc bede musiala zaplacic kolo 400zl, ktory najzwyczajniej w swiecie teraz nie mam :(

Z mojego wiecznie marudzacego, wrednego zaszczanca w ciagu 4 dni zrobil sie cien kota :(

Nawet pisac nie moge.. siedze i rycze :(

GReenEvil
Ostatnio edytowano Nie kwi 05, 2009 21:28 przez GreenEvil, łącznie edytowano 1 raz

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Nie kwi 05, 2009 0:25

O matko...:(
Ale jak przekroczone? Tzn. ile konkretnie tego mocznika? I co z tą morfologią?
Podrzuć nr. konta, niewiele moge ale coś dorzucę...
Umiesz robić kroplówki sama? Jeśli tak to trochę zaoszczędzisz...mam jedną butlę ringera, moge wysłać ( ringer ma jakąś datę ważności???-wie ktoś?)
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Nie kwi 05, 2009 0:54

Na początek przede wszystkim mocne :ok: :ok: :ok:

Kasy to i ja niestety nie mam :( , też właśnie wydaję majątek na leczenie jednej z moich kotek i sama żyję na serkach topionych z Lidla :roll: - ale mam praktycznie nowe (raz założone, rzecz jasna odkażę), śliczne i dosyć spore kolczyki-koty, srebrne. Niby dostałam je w prezencie, ale coś czuję, że nie będą moje pomimo całego ich uroku :wink: - toteż chętnie przekażę je na Bazarek na rzecz Twojego kota :D
Tyle, że mogę przekazać je do wystawienia tylko komuś, kto ma jakiś choć w miarę dobry aparat foto, moją zabawką nijak nie idzie fotografować biżuterii :twisted:
Ktoś z Wawy by się podjął ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie kwi 05, 2009 7:31

Wpisz wyniki badania krwi.
Kreatyninę zbadano?
Dostaje kroplówki? (można je robić samemu w domu, to nie jest trudne)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie kwi 05, 2009 7:45

Przedewszystkim trzymam kciuki za koteczka
niedawno walczyłam o zdrowie mojego tymczasika sytacja jest już opanowana a poniewaz trwają jeszcze bazarki na rzecz mojej Sisi to poprosiłam wystawiającą bazarek o przekierowanie pieniążków na twojego koteczka
napisz do pumka133 i podaj jej dane do przelewu
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Nie kwi 05, 2009 7:48

Trzymam kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie kwi 05, 2009 7:50

Bardzo mi przykro :cry:
trzymam kciuki za zdrówko
wyślij mi proszę dane do przelewu, ponieważ bazarek, który był dla Sisi smienił się w bazarek dla Sylwestra http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91186
Obrazek

pumka133

Od: Nie wrz 14, 2008 18:27

Post » Nie kwi 05, 2009 7:57 Re: POmozcie uratowac mojego kota!!! - nerki padly :(

GreenEvil pisze:Kot Sylwester ma 13 lat. Ostatnimi dniami cos gorzej zaczal jesc, polecielismy wiec do weta.
Podejrzenie "kota bola zeby" szybko zostalo odrzucone, pobralismy wiec krew do analizy.
Jest podjeta proba leczenia.... jednak za calosc bede musiala zaplacic kolo 400zl, ktory najzwyczajniej w swiecie teraz nie mam :(

Z mojego wiecznie marudzacego, wrednego zaszczanca w ciagu 4 dni zrobil sie cien kota :(

GReenEvil

To pożyczysz.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie kwi 05, 2009 8:05

Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Nie kwi 05, 2009 8:29

nie płacz po pierwsze, moja Grubcia też ma niewydolność i zyje.najpierw miała płukanie kroplówkami , to ją wyciągnęło ze stanu krytycznego, potem brała Ipaktine i cały czas je na karmie Hills k/d, wątrobę tez trzeba zbadać, i leczyc jeśli doszło do uszkodzenia.postaraj się z wetem umówic na oddawanie na raty, podpisz oświadczenie, o późniejszej spłacie, zaproponuj mu to.ja tak zrobiłam, potem zebrałam pieniązki z pomocą przyjaciół.trzymam kciuki!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Nie kwi 05, 2009 8:49

Green Evil, u kogo leczysz? :(
Podaj mi nr konta.
choć przy zaostrzeniu prawdopodobnie przewlekłej sprawy (skoro są zmiany w morfologii) rokować trzeba bardzo, bardzo ostrożnie :(
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Nie kwi 05, 2009 9:45

Przede wszystkim kciuki. I ciepłe myśli.
Zacznij leczyć nie myśląc o finansach, to znaczy nie w tym momencie. Poproś o kredyt czy jakoś. Pomoc znajdzie się. Ja w tej chwili ratuję Myszkę. Trzy tygodnie temu walczyłam o tymczasową Viki. Koszty przekroczyły już 1000 zł. Owszem, mam długi, nie zapłacone niektóre rachunki, koszty leczenia nadal rosną, ale dzieją się cuda, znajduje się pomoc, tu na forum i nie tylko. Będzie dobrze. Niestety ja ze względu na powyższe nie jestem w stanie w tej chwili pomóc :oops:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie kwi 05, 2009 9:55 Re: POmozcie uratowac mojego kota!!! - nerki padly :(

GreenEvil pisze:Kot Sylwester ma 13 lat. Ostatnimi dniami cos gorzej zaczal jesc, polecielismy wiec do weta.

GReenEvil

Nie siedz i nie rycz....choc wiem ze to trudne.

Wpisz wyniki morofologii na spokojnie i parametry biochemii.
Jak bardzo sa przekroczone wyniki nerkowe i jak mocno spada morfologia.

Kot musi byc kroplowkowany podskornie i to od zaraz. Wpisz dziewczynom gdzie leczysz kicie w Wawie. Moze One poleca Ci kogos dobrego. O pieniadzach pomysl pozniej. Na tym forum cuda sie zdarzaja i nie zostaniesz bez pomocy. Dzialaj.....
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie kwi 05, 2009 9:58

Strasznie mi przykro :cry: .
Podaj proszę te wyniki badań, u kogo leczysz kotka i nr konta.
Trzymam kciuki za kiciusia :ok:

TMEJ

Od: Pt kwi 27, 2007 11:51

Post » Nie kwi 05, 2009 10:13

Karm kota.
Recznie.
Malenkimi porcjami, tym czego nie zwymiotuje, jak najwiecej.
Bez jedzenia...:(

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

[następna]