Smoczek zaginęła 10.1.07(4): Koty i klopoty.. zaczynamy cz 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 20:40

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
brak slow dla ich urody
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Pt kwi 03, 2009 20:55

Zowisia pisze:No to probujemy, kankan toaletowy w wykonaniu Plamki: ;)
Obrazek]Obrazek

:oops: :oops: :oops:

:love:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt kwi 03, 2009 21:01

śliczności po prostu :1luvu:

Zosiu, bardzo chętnie bym przyszła, skopać wiewiórcze porteczki ale my to chyba otworzymy prywatną linię przewoźniczą na trasie Kraków-Myślenice-Kraków, jutro kolejna wyprawa z kolejnym poharatanym ogonkiem :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt kwi 03, 2009 21:08

Mru, Plamka dziekuje za zachwyt ... :) a kankan to kankan ! z definicji nieprzyzwoity ... ;)

Tweety, Wiewiora poczeka na sankcje-juz sie STAD NIGDZIE NIE RUSZA! A co z Blue ???
Co to za poharatany kocinek jedzie do Myslenic .. daleko strasznie ...
czy to jakas specjalna lecznica ?

Glusia mi szkoda .. ale niech juz sobie czeka u Ogochy na DS, rozumiem Ogoche az za dobrze ... :)
zo, wrociwszy z eksploracji kociego miejsca (foty za chwile) :(

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pt kwi 03, 2009 21:11

Adrianapl pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:
brak slow dla ich urody

Adriano, dzieki za tak wysoka ocene .. Ja tez sie nieustannie zachwycam i pstrykam fotki dziesiatkami, nareszcie swiatlo sprzyja !
Czekam wciaz na pw z adresem !!!!
:)

Zowisia

Post » Pt kwi 03, 2009 21:17

Zowisia pisze:Tweety, Wiewiora poczeka na sankcje-juz sie STAD NIGDZIE NIE RUSZA! A co z Blue ???
Co to za poharatany kocinek jedzie do Myslenic .. daleko strasznie ...
czy to jakas specjalna lecznica ?

Glusia mi szkoda .. ale niech juz sobie czeka u Ogochy na DS, rozumiem Ogoche az za dobrze ... :)
zo, wrociwszy z eksploracji kociego miejsca (foty za chwile) :(

z Blue co raz gorzej, FIP bezwysiekowy na 99%, jeżeli duszności nie ustąpią, mam podjąć obrzydliwą decyzję :cry: , bo kotka zacznie się męczyć. A dowozimy koteczkę w ciąży, którą trzeba usunąć, bo panna rodzi ciągle chore lub nieżywe koty i ma wyrwany, gnijący i zaropiały cały bok :cry: Niech się ten tydzień już skończy

takich Glusiów za chwilę to będzie na pęczki :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt kwi 03, 2009 21:23

Tweety pisze: z Blue co raz gorzej, FIP bezwysiekowy na 99%, jeżeli duszności nie ustąpią, mam podjąć obrzydliwą decyzję :cry: , bo kotka zacznie się męczyć. A dowozimy koteczkę w ciąży, którą trzeba usunąć, bo panna rodzi ciągle chore lub nieżywe koty i ma wyrwany, gnijący i zaropiały cały bok :cry: Niech się ten tydzień już skończy
takich Glusiów za chwilę to będzie na pęczki :wink:

Jak strasznie mi przykro, fotke jakas Blue moze powiesisz w watku 'Kolorowe... ' .. podzialam na nia oczami, jak imitacja Kaszpirowskiego .. :( Biedna Tweety... ale tej decyzji sie nie boj !!
Ona dobra bedzie - jesli bedzie konieczna.
I ta kotka z tym bokiem ... ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ZYCIE ..
nazwa trafiona na 1000% - oby jak najwiecej tych nadziei bylo spelnionych.

Glusia sobie zamawiam wobec tego - jakiegos malego i super zeby byl !
Plamka powrocona pozdrawia i przekazuje mizianko i ugniatanko ..

Zowisia

Post » Pt kwi 03, 2009 22:35

Foty z eksploracji dzisiejszej - prosze o opinie, kot czy kotka, podobny/a do Smoczka czy raczej nie ?
lepszych zdjec, jak mozna sie domyslic, nie dalo sie zrobic

Wiadomosc dostalam wczoraj - telefon od pani z okolic Placu na Stawach - ze kot z ogloszenia przychodzi, i ze taki dokladnie jak na zdjeciu; ja myslalam, ze o Plamke chodzi, mowie, ze juz wrocila itd.,
a pani na to, ze to ten czarny z ogloszenia w lecznicy na Senatorskiej ,,, co zaginal przed dwoma laty 8O 8O 8O ..
Mialam jechac wczoraj, ale padlam po jednym z maratonow nocnych, wiec dzisiaj wybralam sie tam z plecakiem, kocykami, aparatem, miesem, zdjeciami, szeleczkami ... oraz umiarkowanym i zupelnie niealarmistycznym podejsciem - ze co bedzie to bedzie.
Z Pania sie spotkalam - czekala, kot sie zjawil (wczoraj go nie bylo, jak mi powiedziala przez telefon kiedy sie umawialysmy).
Od razu mi sie wydal obcy, ale faktycznie pewne cechy podobienstwa byly Wolalam 'Smoczek' - zadnej reakcji. Mieso zjadl, zblizyl sie na 2 kroki, ale za siatka - wiec zdjecia by nie wyszly. Potem przyszedl drugi szary kot,
strasznie sie pobily za krzakami (wciaz za siatka) a potem czarny skoczyl na dach, a szary zjadl troche z tego co karmicielka wylozyla, i poszedl sobie, lekko kulejac. Przyszedl tez trzeci kot, szarobialy. Czarny siedzial na daszku az do naszego odejscia. No i co ja mam myslec ??
Nie czulam wcale, zeby to byla Smoczek ... a mysle, ze jakos bym ja poznala. Oto zatem fotki:
ObrazekObrazekObrazek

Zowisia

Post » Pt kwi 03, 2009 22:47

Z dedykacja dla Ai - beda nowe foty, w tym zbiorowe - bo trawka wreszcie urosla i nadaje sie do obgryzania :), Misi (ma kilka bialych wloskow na koncu ogona, ale nie da sie tego kitka nazwac, niestety ) oraz Fumy (okragle szare kociszcze w bialych skarpeteczkach ;) ) Krowka jest po prawej kolo Fumy, czarna z bialymi wasami

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Zowisia

Post » Pt kwi 03, 2009 22:56

I kolejna porcja kocich póz na weekend ;) wszystkie DZISIEJSZE ! na pierwszym Bunia.

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 03, 2009 23:22 przez Zowisia, łącznie edytowano 1 raz

Zowisia

Post » Pt kwi 03, 2009 23:08

Zowisia pisze:?
Nie czulam wcale, zeby to byla Smoczek ... a mysle, ze jakos bym ja poznala. Oto zatem fotki:
ObrazekObrazekObrazek

Zowisiu wydaje mi się, że widzę podobieństwo do Smoczka, zwłaszcza na tym ostatnim zdjęciu. Ja nigdy jej nie widziałam, oprócz zdjęc na forum. Spróbowałabym ją podejśc bliżej i pooglądac jeszcze... Bez robienia sobie złudnych nadziei, ale kto wie...
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Pt kwi 03, 2009 23:20

dora750 pisze: Zowisiu wydaje mi się, że widzę podobieństwo do Smoczka, zwłaszcza na tym ostatnim zdjęciu. Ja nigdy jej nie widziałam, oprócz zdjęc na forum. Spróbowałabym ją podejśc bliżej i pooglądac jeszcze... Bez robienia sobie złudnych nadziei, ale kto wie...

Dora, dzieki za przyjrzenie sie i opinie :)
Ja w ogole mysle, ze to kocur jest ! strasznie sie bilo to cos z drugim kocurem (tym szarym - a to raczej kot byl), kotki tak nie robia chyba ...
Ja sie tam wybiore kiedy bedzie jasniej - tak, tak. Karmicielka tez mnie zachecala.
Ale to cos W OGOLE nie reagowalo na wolanie Smoczek ... !!
i oczy ma blisko osadzone, male, nie szeroko i duze jak u Smoczka; ogon dlugi, lapki dosc wysokie - a u Smoczka lapki jak u jamniczka, i ogon krotki - Bunia jest do Smoczka dosc podobna (zdjecie w ktorejs z moich poprzednich wiadomosci z dzisiaj). Na ostatniej fotce to w ogole nic nie widac, wiec zamiescilam ja raczej z poczucia obowiazku ..
pozdrawiam i dziekuje !

Zowisia

Post » Pt kwi 03, 2009 23:27

Też zwróciłam uwagę na te oczy. Smoczek takie duże, okrągłe ma, ale pomyślałam, że kot na zdjęciu ma przymknięte... Przyjrzec się można prawda, chocby po to, żeby sobie kiedyś wyrzutów nie robic, że coś się może przegapiło.

Pozdrawiam Cię serdecznie Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Sob kwi 04, 2009 7:42

:ok::ok:
:ok::ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob kwi 04, 2009 19:08

Sobota sprzataniowa ... a teraz jade na dyzur
nowe fotki powiesilam - strony 50 i nowsze - 51
zapraszam

Sonia troszke wychodzi, chude biedactwo, zjadla mieso na kolacje
mnie nie chce znac, ucieka
do jutra
z

Zowisia