Kuweta

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 28, 2004 9:57 kocie "lanie"

CZeść!
pisałam wczoraj o problemach z moja kotką(siusianie na sofę, kupkanie do kuwety). Tapiserkę sofy wyprałam i kupiłam odstraszacz w sprayu. Wczoraj poszła grzecznie do kuwety! :D
Basiu dzięki za rady! Ale ja kupiłam dwie kuwety i mój pierworodny ma teraz dwie! Ale Sówka wybrała jedną z nich. Zobaczę jak wrócę z pracy czy jest konsekwentna. Aha, Mała jest faktycznie chora( co drugi dzień dostaje zastrzyki) i podejrzewam,że ona siusiała w nocy przez sen.
A propos załatwiania potrzeb kocich w wannie - może też można ją spryskać odstraszaczem? On nie śmierdzi i ok 100 ml. kosztuje 15 zł. więc warto spróbować1
Moniq

Post » Śro sty 28, 2004 10:17

woda w wannie, zapach w kuwecie i nic :? poświęcił sie i wlazł do wanny umaczając sie do połowy....
Gość

Post » Śro sty 28, 2004 10:31

A może kotkowi trzeba by było badania moczu zrobić? :roll:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Śro sty 28, 2004 10:35

Macda pisze:A może kotkowi trzeba by było badania moczu zrobić? :roll:

Myślę że jeśli nie ma innych niepokojących objawów a jak pisze ta osoba kot sika bez problemu ale w miejsca do których jest przyzwyczajony to jest to tylko i wyłącznie kwestia przestawienia go a wynik badania może wyjść dobry.
Łatwo byłoby Cię teraz przestawić na sikanie w kuchni? :lol:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Śro sty 28, 2004 10:38

Sówka???? 8O

przepraszam Cię, ale niedawno wyadoptowałam kotinkę o tym imieniu

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro sty 28, 2004 11:41

Jak nic nie skutkuje to spróbuj wstawić kuwete ze zwirkiem do wanny.Moze w wannie przekona się do kuwety jak zrobi ze 2 razy siusiu to wyniesć kuwete na przedpokuj żeby zapomniał o wannie.
KRAKÓW-POMOC BEZDOMNYM KOCIETOM

rita

Od: Nie sty 25, 2004 17:37

Post » Śro sty 28, 2004 13:14

Basia_D pisze:Sówka???? 8O

przepraszam Cię, ale niedawno wyadoptowałam kotinkę o tym imieniu

Jak ja adoptowałam Sówkę to była Bubą:) Ale jak zobaczyłam wielkie przerażone oczka w kolorze prawie pomarańczu to została Sówką (Mąż miał pomysł na Sally ale kojarzyło mi się to z okropną "projektantką mody" z "Mody na Sukces":) i zaprotestowałam jako żywo :wink:
Gość

Post » Śro sty 28, 2004 13:58

Kuweta w wannie to był pierwszy pomysł :(
No cóż walcze dalej i czekam na ewentualne inne pomysły
Ktoś wspomniał o odstraszczu, o co chodzi i jakto się nazywa???
Gość

Post » Czw sty 29, 2004 8:43 Odstraszacz

Anonymous pisze:Kuweta w wannie to był pierwszy pomysł :(
No cóż walcze dalej i czekam na ewentualne inne pomysły
Ktoś wspomniał o odstraszczu, o co chodzi i jakto się nazywa???

Cześć ! to ja wspominałam o odstraszaczu. Nazywa się Repelex Plus producent to Laboratorium Derma Farm z Warszawy.(mam nadzieję ,że nazwy nie przekręciłam bo dyktował mi mąż przez telefon i kiepsko go słyszałam:))
Odstraszacz należy stosować często- rano sprawdziłam sofę, była sucha i nie popryskałam a pół godziny później Sówka się zlała. Ale ona jest chora więc może coś ją zabolało :? Ale jak dotychczas,czyli przez 2 dni spray działał.

Moniq

Od: Śro sty 28, 2004 10:20

Post » Czw sty 29, 2004 11:53

No juz znam przyczynę. Jak pozamykałam wszystko to zrobił do miski obok kuwety, poprostu nie wie że powinien do zwirku! Kuweta bez żwirku jest OK
Gość

Post » Czw sty 29, 2004 12:57

Eureka :D
Dlaczego my-ludzie tak się upieramy na żwirek?
U kuzynki mojego męża też jeden z kotów załatwia się do kuwety z piaskiem a drugi musi mieć pustą!

Moniq

Post » Pt sty 30, 2004 13:31

Moniq pisze:Eureka :D

bo żwirek pochłania zapachy :wink:

zuzanka

Od: Śro sty 14, 2004 18:46

Post » Pon lut 02, 2004 9:31

Ja się właśnie w poniedziałek rano przekonałam,że najlepiej zapachy pochłania sofa :? Moja Sówka bała się wejść do łazienki, kiedy ja w niej byłam i poszła w miejsce,gdzie zapach jej się znajdował(zapomniałam spryskać rano odstraszaczem) i "katastrofa" gotowa.
Nie wiem,czy moja gadka umoralniająca do niej trafiła!

Moniq

Post » Śro lut 04, 2004 8:04

Moniq pisze:Eureka :D
U kuzynki mojego męża też jeden z kotów załatwia się do kuwety z piaskiem a drugi musi mieć pustą!

Moniq, chyba nie ma regóły...:-)
W myśl góralskiego/spolszczonego powiedzenia... " Jedni lubią jak im skzypecki dudnią, inni zaś jak im nogi waniają..." :-)
Raddemenes

Raddemenes

Od: Śro lis 19, 2003 23:40

Post » Śro lut 04, 2004 11:05

No a teraz i kuweta z piaskiem dobra!
Gość

[poprzednia][następna]