TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 13:49

FKP od poniedziałku (udało się przyśpieszyć ;)
może przyjmować wpłaty kierunkowe :) czyli z tytułem wpłaty "na koty z Wilczaka"
wystawimy tez nasze cegiełki
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pt kwi 03, 2009 13:53

Przepraszam, ale nie mogę znaleźć numeru konta. I co trzeba dopisać w tytule przelewu, żeby było wiadomo?
Z góry dzięki za szybkie info.

ida-sierpniowa

Od: Wto lip 17, 2007 13:07

Post » Pt kwi 03, 2009 14:09

Już mam.

ida-sierpniowa

Od: Wto lip 17, 2007 13:07

Post » Pt kwi 03, 2009 14:22

Tu jest bazarek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4265419#4265419

Mam nadzieję że się cosik zbierze :oops:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt kwi 03, 2009 14:39

slapcio pisze:Tu jest bazarek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4265419#4265419

Mam nadzieję że się cosik zbierze :oops:

Kazda najmniejsza cegielka buduje lepsze jutro tych kotow dzieki wielkie
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt kwi 03, 2009 15:11

Słuchajcie, może się to przyda...Mam do oddania lampę bakteriobójczą, jezdną - zwykłą, czyli bez filtra pozwalającego na pracę tej lampy w obecności organizmów żywych. Jest używana - dostałam ją kiedyś od pewnej firmy medycznej - podobno ( nie sprawdzałam) działa, tyle, że być może będzie niedługo trzeba wymienić w niej świetlówkę (do kupienia w marketach).

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pt kwi 03, 2009 15:15

Mysia pisze:Słuchajcie, może się to przyda...Mam do oddania lampę bakteriobójczą, jezdną - zwykłą, czyli bez filtra pozwalającego na pracę tej lampy w obecności organizmów żywych. Jest używana - dostałam ją kiedyś od pewnej firmy medycznej - podobno ( nie sprawdzałam) działa, tyle, że być może będzie niedługo trzeba wymienić w niej świetlówkę (do kupienia w marketach).

mysle ze sie przyda. porozmawiamy z Pania Wanda. musze najpierw zobaczyc jak to tam w Przyborowku wyglada.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt kwi 03, 2009 15:20

Etka pisze:
Mysia pisze:Słuchajcie, może się to przyda...Mam do oddania lampę bakteriobójczą, jezdną - zwykłą, czyli bez filtra pozwalającego na pracę tej lampy w obecności organizmów żywych. Jest używana - dostałam ją kiedyś od pewnej firmy medycznej - podobno ( nie sprawdzałam) działa, tyle, że być może będzie niedługo trzeba wymienić w niej świetlówkę (do kupienia w marketach).

mysle ze sie przyda. porozmawiamy z Pania Wanda. musze najpierw zobaczyc jak to tam w Przyborowku wyglada.

Tylko ona może działać jedynie w pustym pomieszczeniu...czyli wszystkie koty muszą byc wynoszone/wyprowadzane... Ja również nie widziałam, jak w Przyborówku wygląda kociarnia....i nawet nie wiem, czy tam jest, czy w Ruścu...

Mysia

Post » Pt kwi 03, 2009 15:28

kociarnia jest w Przyborowku, bo byl juz temat zachecajacy do wolontariatu tam.
tyle ze to tak daleko od Poznania i niezmotorowani nie maja szansy.

Etka

Post » Pt kwi 03, 2009 15:44

ja tak sobie mysle, moze by kupic dla tych kotow choc kilka opakowan biostyminy? zeby na jutro tam zawiesc?
Jutro rano z Asia jedziemy do lecznicy po kilka adwocatow, plyn do czyszczenia uszu to moze i biostymine kupic???

co o tym myslicie??

Etka

Post » Pt kwi 03, 2009 15:52

Etka pisze:ja tak sobie mysle, moze by kupic dla tych kotow choc kilka opakowan biostyminy? zeby na jutro tam zawiesc?
Jutro rano z Asia jedziemy do lecznicy po kilka adwocatow, plyn do czyszczenia uszu to moze i biostymine kupic???

co o tym myslicie??

Jeśli chodzi o preparaty uodparniające, to ktoś kiedyś pisał o beta-glukanie - można kotom podawać ten dla ludzi - ale kupowany w kapsułkach - wysypuje się z nich proszek, miesza z wodą i podaje kotom do pyszczka. Dawki są maleńkie, bo stężenie w "ludzkim" beta-glukanie jest o wiele wyższe, niż w leku dla kotów (i tu moja skleroza, bo właśnie zapomniałam, jak on się nazywa :oops: ) i wychodzi to znacznie taniej.
Myślę, że w przypadku biostyminy też można spróbować kupić środek dla ludzi - jesli niczym się nie różni (poza ceną) od tego dla zwierząt...tylko trzeba by zapytać jakiegoś zaufanego weta...

Mysia

Post » Pt kwi 03, 2009 16:22

Mysiu, ja znam i beta glukan ( zastepczy koci to scanomune) i biostymine.
Biostymine ludzka mozna z powodzeniem dawac kotom, mam blogoslawienstwo od mojego weta bo czesto podaje.
Napewno nie zaszkodzi.

Tylko chce zgody, bo to nie moje pieniadze i nie chce sie rzadzic ;)

Etka

Post » Pt kwi 03, 2009 16:46

Hej, hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziekuje Wam za wszystkie privy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za oferowana pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Konto (fundacyjne) do Gazety podam :D

Misiu, dziekowalam Ci juz telefonicznie, ale i tu z calego serca wielkie Ci dzieki :1luvu:
Mysle, ze lampa moze okazac sie bardzo przydatna:))) Miejmy nadzieje, ze bedzie miejsce zeby koty przenosic i naswietlac pomieszczenie, byloby bosko:)))))

Jutro wieziemy jedzenie i poslanka, w nastepnej kolejnosci (w przyszlym tygodniu) potrzebne leki i to, co okaże sie najpilniejsze!!!!!!!!!!!!

Jezeli cokolwiek przegapilam, komus nie odpowiedzialam- prosze o priva lub SMS bądz telefon ( moj nr 500 38 39 28 )

Dzisiaj jestem juz w domu, gdyby ktos chcial cos podrzucic (w tygodniu moge odbierac od Was).
Jutro rano jade po Etke, karme od Fuerstathos oraz po karme i poslanka do Zabers. O 9.00 jestesmy w lecznicy "pod wieza" (os, Jagielly), potem ruszamy po Age9955 i prujemy do Przyborowka. Tam spotykamy sie z Pania Honorata, u ktorej sa 4 koty na DT.

Ciagle mysle o tych kotach... tych, ktore wczoraj widzialam...i tych, ktore jutro zobaczymy...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt kwi 03, 2009 16:48

Mysle ze biostymina czy betaglukan to wsierawno....scanomune to zaraz drogie jak smok wawelski. Tylko nie znam dawkowania ani jednego preparatu ani drugiego....ja z wygody i wlasnie ze wzgledu na bezpieczenstwo dawek podaje scanomune moim kotuchom.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt kwi 03, 2009 16:56

Etka pisze:Obrazek

Kupiłam 20szt ściereczek- podkładów

Asiu jesteś już w domku to podrzucę, albo podaj o której będziesz
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]