Babcia Tekla - przeszła za Tęczowy Most :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 8:06

trzymamy mocno :ok:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt kwi 03, 2009 8:31

nie dziekuje - jeszcze :wink:

nie umiem pracować, kawy nie piłam bo boje się ze mnie zabije :wink: mam stresa takiego że w biurze stach się do mnie odzywac - wiec siedze na forum i czytam wszystkie optymistyczne wątki i powtarzam sobie będzie dobrze, to szansa dla Tekliczki na kolejne dłuuugie lata zycia ze mną - no wiecie umowa obowiązuje :wink:

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pt kwi 03, 2009 8:44

:ok: Będzie dobrze!

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pt kwi 03, 2009 10:23

Tekla juz w lecznicy - oczywiście nie odbyło sie bez sytuacji komicznych - z racji tego że ja mam goracy okres w pracy nie mogłam wziąsc urlopu żeby zawieśc Tekliczkę a rano nie chciałm jej wsadzac do transporterka bo tylko by sie nie potrzebnie denerwowała tym bardziej że i tak rano nie dostała sniadanka - znaczy nikt nie dostał solidarnie ma byc i już:-) - więc łapanke musiał zrobic TŻ i ten mój anioł i moja babcia maja na siebie "alergię" znaczy zazdrosni sa o siebie :ryk: teraz zadzwonił i zdał relację

- złapałem te jędze - syczała, warczała i musiałem się wczołgac pod łozko (przy jego gabarytach to trudne) ale wiesz najpierw prosiłem ale oczywiscie zwiała - potem złapałem ale sie wymkneła - nie wiem jak ona to robi a podobno stara jest :twisted:

wieczorem do odebrania - kocyk tez zawiozłem żeby jej ciepło było potem :1luvu:

marcela35

Post » Pt kwi 03, 2009 10:24

Joako pisze::ok: Będzie dobrze!

:ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt kwi 03, 2009 11:37

Tekluniu :ok:
Kiwaczek i Spółka zapraszają http://www.kiciokociolek.blogspot.com/
Obrazek Obrazek

bea69

Od: Nie wrz 28, 2008 19:30

Post » Pt kwi 03, 2009 19:56

:ok:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt kwi 03, 2009 20:30

śpimy :-) znaczy Teklunia śpi bo ja siedzę i ją pilnuję żeby miała ciepło i sucho

w planach była sterylka i usuniecie listwy z jednej strony ale okazało się w trakcie że na wszystkich sutkach są już guziki i wet zdecydował że tnie wszystko bo w czasie operacji Tekla miała dobre parametry a gdyby tego nie zrobił to za miesiąc najprawdopodobniej trzeba było ja ciachać ponownie - tyle się dowiedziałam jak ja odbieram od asystentki

jutro poznam szczegóły bo mamy wizytę kontrolną

Teklunia jest w kaftaniku i mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie i nie bedzie ja to bardzo ciągneło i dobrze sie goiło a nasze kociska chodzą w domu na paluszkach żeby babci nie budzić i tylko czasem któreś zajrzy i ja po główce poliże :1luvu:

dziekujemy za :ok: i nieśmiało prosimy o jeszcze teraz za rekonwalescencje Babuni :1luvu:

marcela35

Post » Pt kwi 03, 2009 21:05

Babuniu, wracamy do zdrowia! galopkiem, może być w ostateczności świńskim truchtem :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt kwi 03, 2009 21:15

marcela35 pisze:a nasze kociska chodzą w domu na paluszkach żeby babci nie budzić i tylko czasem któreś zajrzy i ja po główce poliże :1luvu:

:1luvu:

Super, że za jednym razem udało się zrobić i sterylkę i wyciąć wszystkie guzki. Niech teraz szybko wraca do zdrowia :ok:

I brawa dla TŻta :D

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pt kwi 03, 2009 21:32

Głaski i kciuki dla Tekluni :) :ok:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob kwi 04, 2009 11:42

Joako Tż dostał miziaki :-) jak na dużego kocura przystało :wink:

noc była dłuuuuuuuuga i ciężka, Tekliczka płakała i ściągnęła kaftanik bo w tym kolorze chodzić nie będzie po czym zasnęła dość spokojnie i spała prawie do rana, rana troszkę krwawiła i musiałyśmy mocno ogrzewać Babcie bo było jej zimno

ale teraz już jesteśmy po wizycie i jest ok :dance: płyn się nie zbiera i krwiak się nie utworzył, wyjęliśmy wenflon i dostałyśmy leki do domu - pan wet jest zachwycony Teklą, która właśnie łazi i warczy na wszystkie futra ale trzeba jej wybaczyć jest jeszcze z lekka naćpana :wink: mamy obserwować i za 10 dni do kontroli - zostały usunięte wszystkie guzy co daje jej kolejną szanse na długie życie :1luvu:

dziękujemy bardzo za
:ok: :ok: :ok:

i Teklunia wszystkim Cioteczkom przesyła :1luvu: :1luvu: :1luvu:

marcela35

Post » Sob kwi 04, 2009 12:21

Dzielna Babunia Teklunia :D

Bazyliszkowa

Post » Nie kwi 05, 2009 11:01

Jak dziś czuje się koteczka?

Bazyliszkowa

Post » Nie kwi 05, 2009 12:01

Ttekla to najbardziej "żarty" kot jakiego znam :D miseczki musza byc pełne bo inaczej płacz i lament :wink:

nie boli ja to widać i daje sie dotykać, wczoraj chodziła w kubraczku bo troszkę naczynko krwawiło i po telefonicznej konsultacji zrobiłyśmy mały ucisk i przestało :-) cały dzień przeleżała na kaflach w pełnym słońcu i grzała się a wyglądała słodko bo jak przesuwało się słonko to ona tylko odpychała sie nózką i zmieniala boczek do lezenia

rano wyprałam kubraczek i właśnie skończyłam go suszyc żelazkiem bo Tekliczka zainteresowała się swoim wielkim szwem i chciala lizac i skubać - pofurczalysmy na siebie i na razie dała spokój oczywiście przekupiony białym serkiem :wink: bo wie ze kubraczek gotowy i znów wystepy w błękitach

martwi mnie tylko jej pupa - bo ma odbyt taki troszkę wypukły jakby jej wychodził i nie wiem czy juz robila kupkę :? i czy dac jej parafinę czy nie

marcela35

[poprzednia][następna]